Pagini

vineri, 7 iunie 2013

La multi ani, Mirela Predan

La multi ani, Mirela Predan


In aceasta seara am deschis OpiniiCetatenesti.com, ziarul Mirelei Predan, un ziar local din Snagov care se deosebeste de alte ziare, deoarece imediat ce il deschizi si citesti cateva randuri iti dai seama ca este un ziar scris cu sufletul.
Mirela Predan este o alta prietena pe care am cunoscut-o pe facebook.
Citind un alt ziar, "Lumea Justitiei" am fost uimita sa remarc o retinere, chiar o adversitate pe undeva, fata de facebook.
In repetate randuri i s-a reprosat Iuliei Antoanela Motoc, faptul ca are o pagina de facebook si ca isi scrie gandurile sau ca pur si simplu scrie, posteaza pe facebook.
Din partea unor jurnalisti, firi deschise prin excelenta, intrucat un jurnalist daca nu ar fi un om deschis, sociabil, comunicativ, daca nu ar avea tact si nerv, dar si calm si rabdare, tot atatea calitati necesare, daca nu ar avea placerea de a discuta cu oamenii, ei bine, atunci jurnalistul, ziaristul nu ar putea scrie articole, cred ca ar muri de foame, sau ar trebui sa se orienteze spre o alta profesie ori meserie.
M-a intrigat prin urmare sa constat ca, in timp ce astazi este la moda facebook-ul si foarte multi oameni au o pagina de facebook, Iulia Antoanela Motoc este criticata tocmai pentru ceea ce mii de oameni, de cetateni fac : scriu pe facebook, ce simt, ce gandesc, ce initiative sau dorinte au, dialogheaza, isi scriu unii altora, se leaga prietenii, macar relatii sociale, daca toti acestia au acest drept, de ce sa i se refuze Iuliei Motoc ?
Nu stiu ce parere au jurnalistii de la Lumea Justitiei despre facebook, desi am inteles ca ei sunt oameni cu multa experienta si cu ani vechime de munca in profesia lor, dar pe facebook poti cunoaste oameni foarte cumsecade, adica eu sunt putin uimita de neincrederea lor, si pe buna dreptate, pentru ca, din moment ce se stie si o spunem : multa lume, lumea in general, ceea ce inseamna foarte multi oameni de pretutindeni stau pe facebook si au un cont sau o pagina de facebook ( cate unii cel putin una ! ), atunci ce poate fi rau in aceasta, mai ales ca ai prilejul sa te intalnesti, in general vorbind cu toata lumea.
Dupa ce, primii mei prieteni pe FB au fost colegii mei de facultate si cativa pe atunci, colegi de liceu, apoi au urmat credinciosii din grupul de rugaciune al parohiei romano-catolice Campulung-Moldovenesc, in ordine cronologica - cred ca o respect - colegii mei de liceu, promotia iunie 1986, si-au creat un grup al lor, al absolventilor liceului Nicolae Balcescu din Bucuresti, din care si eu am facut parte.
Nu mai stiu exact cum s-a intamplat, dar pe Mirela Predan am cunoscut-o pe FB.
La inceput am citit, mereu imi vine sa il numesc blogul ei, dar este ziarul ei numit Opinii Cetatenesti, si m-a impresionat ca i-a dedicat tatalui ei, Virgil Predan o rubrica speciala, si in general, atat cat am putut sa citesc, m-a impresionat ca Mirela, o persoana tanara s-a confruntat pana la varsta ei cu destule suparari.
Poate pe viitor, nu stiu, Mirela isi va aduna la un loc, pe un blog, pe o pagina web, sau intr-o rubrica, tot ceea ce ea a scris deja despre viata ei si tot ceea ce intentioneaza sa scrie in viitor, astfel incat sa avem o viziune de ansamblu si sa gasim la un loc Povestea vietii ei.
Mirela Predan este si ea romano-catolica, da, cred ca facea parte din grupul de rugaciune, asa este, ne-am imprietenit pe FB si apoi am inceput sa citesc articolele ziarului ei, pe care mi le posta uneori, ma bucuram cand o facea, pe pagina de FB, direct.
De altfel, pe FB ma bucuram ca pagina mea era continuu plina de postarile prietenilor care curgeau pur si simplu in flux continuu, neintrerupt.
Oameni din mai multe orase ale Romaniei, din toata tara, oameni draguti, de toate varstele, dar si romani care traiesc in alte tari.
In seara aceasta am citit un articol al Mirelei Predan care a implinit frumoasa varsta de 33 de ani, pe 5 mai 2013, cum a spus ea, chiar in Noaptea de Inviere.
Mirela este o persoana care pune suflet in ceea ce face, atunci cand scrie, sensibila si foarte inteligenta, are o mare putere de munca si ma gandeam ca, din moment ce este interesata de judecati, de lumea instantelor, ar putea foarte bine urma facultatea de Drept.
Din nefericire, am ramas uimita, stupefiata cand am citit in ziarul ei cu ce dificultati se confrunta la Snagov, atunci cand niste persoane, barbati cu un comportament salbatic, animalic, inuman, au sosit la usa apartamentelui ei si i-au desenat pe usa cu graffiti si au amenintat-o.
O tanara singura, fata in fata cu niste barbati care involueaza, incat au ajuns sa fie niste animale, mai mult niste bestii.
Este mai corect sa spun asa "bestii", pentru ca multi dintre noi iubim animalele.
Atunci cand Mirela vede, simte ca esti de buna-credinta si binevoitor, deschis, atunci si ea se deschide si este foarte sufletista, pastreaza uneori putina distanta, putina rezerva, din prudenta.
Sunt convinsa ca daca ar incepe facultatea de Drept, nici nu ar simti cand trec, repede, anii de facultate si ar obtine licenta in drept.
M-a impresionat articolul pe care l-a scris in luna mai 2013, atunci cand implinea frumoasa varsta de 33 de ani, din randurile ei razbate candoarea unui suflet bun si care are nevoie de dragoste.
Va voi lasa sa o cititi si sa vedeti cum se descrie ea insasi, din randurile ei razbat multa dragoste de viata, dorinta de iubire, de deschidere, de o viata mai linistita, dar si o mare capacitate de a infrunta viata, de a lupta pentru viata, si asa este, ea mai are multi ani inaintea ei si ii doresc sa fie luminosi si plini de iubire si sa speram, sa ne straduim - nu stiu ce altceva putem face - sa avem in Romania libertatea, dar si ordinea care nu existã, si pacea, linistea, asa cum pana azi nu am avut in tara aceasta, care iata, este tara in care ne-am nascut.
La multi ani, Mirela Predan !
Aici puteti citi despre Mirela, cum si-a intampinat si privit ea implinirea celor 33 de ani de viata :
Nu in ultimul rand, un alt articol care mi-a atras atentia a fost acesta in care Mirela Predan scrie despre incheierea de sedinta din 25 aprilie 2013, a judecatorului Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a II-a Penala, Stan Mustata, incheiere in care parte este Antonela-Anemary Costache :
http://opiniicetatenesti.com/article.php?story=20130429150321540


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu