Pagini

marți, 24 septembrie 2013

Citate motivationale de la Cheryl

Citate motivationale de la Cheryl

“If you have time to breathe, you have time to pray ! ( iBelieve.com )”


Cheryl Ferguson este o prietena pe care am cunoscut-o pe facebook.
De la bun inceput am remarcat ca Cheryl, desi la mare distanta de mine ( SUA ), si desi nu am avut ocazia sa vorbim, - adica nu ne-am cunoscut efectiv - cu toate ca ne-am scris putin pe facebook, cateva randuri mai demult, intelege tot ce scriu si postez pe FB, atunci cand postez pe pagina mea si in limba romana.

[ Vreau sa fac o paranteza si sa spun ca, mai multe zile nu am intrat pe pagina mea de FB si cand am intrat ieri si azi, am constatat ca, nu stiu cum se explicã acest lucru, dar exista mentiunea despre mine cã de vreo 3 saptamani parca, m-as fi mutat in Franta ? !
Ori nu este asa.
Eu nu m-am mutat in Franta in ultimul timp si nu stiu cum a aparut mentiunea respectiva, dar am sters-o pentru ca nu reflectã realitatea. ]

M-am “obisnuit” ( asa vine vorba, in fapt nu ma pot obisnui ) ca, atunci cand scriu ceva, in limba romana – pe pagina mea de facebook, prea putini sa inteleaga.
Intr-adevar, daca aici aproape de mine, in Romania, oamenii pastreaza tacerea, nu vorbesc, nu comunica, se fac ca nu vad, ca nu inteleg, sunt indiferenti, putin le pasa, si asa mai departe, ... – ei bine, de la departare, Cheryl intotdeauna imi posteaza pe pagina de FB un citat, si de fiecare data, este foarte la obiect cu realitatea mea, adica cu ceea ce traiesc eu, sau cu ce aud ca traiesc altii in jurul meu dintre cei mai degraba apropiati, adica din Romania.
Cheryl imi arata mi-am spus eu, ca intelege si ma intelege foarte bine, de acolo de departe, unde se aflã ea.

( Desigur, astazi exista si posibilitatea ca o fraza, un text sa fie traduse automat, insa am constatat ca nu mereu traducerile automate sunt articulate si redau corect o fraza data.
Facebook introdusese pentru unii utilizatori, posibilitatea ca o postare scrisa, sa fie tradusa in engleza, si atunci am observat ca nu intotdeauna traducerile sunt fidele si poti la fel de bine sa nu mai intelegi nimic dintr-un text original, dupa o astfel de traducere, asa incat cel mai sigur este sa utilizezi dictionarul, daca vrei sa traduci un text si sa o faci dupa regulile gramaticii, adica sa traduci in maniera clasica, obisnuita. )

In fiecare zi, Cheryl scrie cateva randuri pe Facebook si ureaza prietenilor ei o zi frumoasa, ii incurajeaza, motiveaza, si in putine cuvinte ne spune ce va face in ziua respectiva, adica daca este pentru ea o zi de lucru, daca este dimpotriva ziua ei libera si asa mai departe.
Cred ca avem in comun, ea si cu mine, faptul de a tine un Jurnal, mai mult sau mai putin.
Diferenta ar fi insa cã nimeni nu se mirã, dintre prietenii ei, cand Cheryl isi scrie pe scurt programul zilei, sau micul ei Jurnal, in timp ce aici daca procedezi in acest chip, ai surpriza ca multi oameni se mirã profund.
Numai daca ma gandesc la reactia neplacuta, oribila, venita de curand din partea sorei unei colege de facultate, care mi-a transmis prin colega mea ca Ministerul Român al Afacerilor Externe “ii / o controleaza” in corespondenta ei privata, adica ii controleaza adresa personala de e-mail.

Cheryl este o persoana sensibila, credincioasa, si suntem de aceeasi varsta.
Ma gandesc adesea ca si ea, - ca si mine -, are multa nevoie de prezenta lui Dumnezeu in viata ei.
Odata ne-am povestit putin vietile noastre, sau cel putin aspecte din ele.
Si totul a pornit de la retetele de bucatarie.
Da, chiar asa, Cheryl a postat odata o mancare gatita de ea, care arata foarte bine si o simteai gustoasa, desi era numai o fotografie virtuala.
Am intrebat-o care este reteta si mi-a spus ce ingrediente a pus in mancare.
De asemenea, pentru ca mie intotdeauna mi-a placut mancarea de la Mac Donald’s, i-am apreciat hamburgerii pe care ii pregatea ea acasa pentru masa de pranz sau de seara, dupa caz.
Din clipa in care Cheryl a vazut ca imi place mancarea pe care o pregateste ea, mi-a oferit intotdeauna o farfurie plina cu mancare.
Caci trebuie sa spun, eu sunt de parere ca omul are nevoie sa manance si niciodata nu am fost de acord cu obiceiul francez de a lasa mancarea in farfurie, de a nu termina intentionat mancarea din farfurie, pentru ca, vezi bine, asa ar fi politicos in Franta, sa te ridici de la masa, cand si cat inca iti este foame.
Un obicei cu care nu ma pot impaca, inteleg ca orice exces dauneaza sanatatii, dar ca sa pui mancare in farfurie, sa nu o mananci pe toata si sa o lasi expres in farfurie ca sa arati ca nu ai mancat totul si asta, pentru ca asa ar cere regulile de politete, este ceva ce nu inteleg.
Sa arunci mancarea !
Sa nu mananci pe saturate, si asta in contextul in care, francezii au tendinta pronuntata de a manca foarte putin.
Deci daca din acel putin, mai reduci inca portia de mancare, ce iti mai ramane ?
Cand atatia oameni nu au mancare, sa arunci mancarea intentionat, este ceva ce mi se pare anticrestin.
Insa cu Cheryl suntem la fel, apreciem o mancare buna si substantiala, totusi echilibrata.

Cand am citit sau cand mi-a scris aspecte din viata ei, mi-am spus ca Dumnezeu ii incearca parca mai mult, tocmai pe aceia care sunt mai sensibili.
M-a impresionat odata cand Cheryl a scris ca microbuzul spre casa a plecat fara sa o astepte, nu au vrut sa o astepte, iar pentru urmatorul a fost nevoita sa stea in frig o ora buna.
A ajuns acasa obosita si infrigurata, insa sotul ei ii pregatise o masa buna si calda.
Apoi, cu alta ocazie, mai tarziu, Cheryl a scris pe FB ca in cursul anului, cateva persoane nu s-au purtat prea frumos sau corect cu ea, iar un prieten cel putin i s-a alaturat, spunand ca nici el nu e de acord cu persoanele care nu se comporta frumos sau corect.
Iar prietenii au sfatuit-o sa ramana la fel de buna, de sensibila, sa continue sa zambeasca, sa fie asa cum este ea si sa nu se schimbe din pricina unor oameni rai.
Mi-a placut atunci remarca unei prietene a lui Cheryl care, dupa ce a indemnat-o sa ramana la fel de buna in viitor, a adaugat ca, cine stie in viata, poate ca cel care nu s-a purtat frumos cu Cheryl, va intalni pe cineva care sa se poarte cu el si mai urat inca.
Si asa este.
Si eu gandesc la fel.
In plus gandesc ca asa trebuie sa se intample neaparat.

M-am intrebat cum reuseste, incat gaseste intotdeauna pe facebook, pe internet, citate motivationale pe care le posteaza si care sunt sensibile sau pline de umor, sau pline de credinta.
Din nefericire, cand intru pe FB pagina este foarte lenta, greoaie si nu pot mereu vedea postarile prietenilor, intrucat pagina se deschide cu greutate, foarte incet si se si blocheaza adesea.
In acest caz trebuie sa inchid si sa redeschid apoi, pagina de FB.

Am ales azi cateva citate pe care Cheryl mi le-a postat pe facebook in ultimele zile, iata-le :

“If you have time to breathe, you have time to pray ! ( iBelieve.com )”

“Sometimes you just have to close your eyes, count to ten, take a deep breath, remind yourself that you wouldn’t look good in prison stripes and just smile at that dumbass and walk away. – Unknown –“

“Don’t let people make you feel bad or guilty for living your life.
It is Your Life. Live it the way you want. ( livelifehappy.com )”

“Friendship is... Finding that person who puts up with your shit, admires your weird little ways and still calls you a friend at the end of the day.”

“Be soft. Do not let the world make you hard. Do not let pain make you hate. Do not let the bitterness steal your sweetness.
Take pride that even though the rest of the world may disagree.
You still believe it to be a beautiful place. – Iain. S. Thomas”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu