Pagini

joi, 26 septembrie 2013

Cu Arjen Dijksman despre oamenii care raman fara adapost ( 2 )

Cu Arjen Dijksman despre oamenii care raman fara adapost ( 2 )

“Objet : Re : Tr : [...] / mama cu 3 copii in strada
De : Arjen Dijksman                                                                                                             
A : Olivia Marcov
Date : Mercredi 10 octobre 2012 12h34
Mallaury Nataf est à la dérive. Son histoire est compliquée et je ne sais pas qui pourrait l'aider à s'en sortir: http://fr.wikipedia.org/wiki/Mallaury_Nataf

2012/10/9 Olivia Marcov  
----- Mail transféré -----
De : Olivia Marcov
À : Violeta-Elena...(colega mea de facultate); IULIA TILVESCU ; PRESEDINTIE ; Luminita-Marina ( jurist si psiholog ) RAILEANU (colega mea de facultate de la Drept) ; Dr.Andrei ( 12 V ) ( Réunion ) DOBRESCU (colegul meu de clasa din liceu, clasa 9-12V) ; Dr. Andreea...(colega de clasa, de liceu, a fratelui meu) ; ...

Envoyé le : Mardi 9 octobre 2012 19h23
Objet : Tr : [...] / mama cu 3 copii in strada

Am gasit un articol mai vechi despre aceasta actrita, desigur, cand a izbucnit public povestea ei, pe yahoo france au aparut cateva - deci cel putin doua - articole despre ea.
In acest articol mai vechi, scrie ca, eu una asa am vazut, copilul cel mic, cel mai mic, initial, i-a fost luat de sub autoritatea parinteasca si dus la Asistenta sociala, francezii spun Ajutorul ( Aide ) social, de unde, l-au plasat intr-un spital.
Ar rezulta ca bietul copil din spital, plangea si o cerea pe mama lui.

Cat ii priveste pe cei doi copii mai mari, si acestia i-au fost luati de sub autoritatea parinteasca.
Si ei ar fi fost incredintati tatilor lor ( ! ) cu care ar locui, ar trai si azi, in grija acestora.

Din articolul pe care l-am gasit, mai vechi, mai rezulta ca ea e evreica ortodoxa - ma gandesc insa ca in franta traiesc foart multi evrei, si de foarte multi ani de zile !
Ea spune ca s-a bucurat cand l-a cunoscut pe al 3 lea ei sot, un evreu, pentru ca astfel ea isi regasea credinta ei, si pe aceea a mamei ei. Dar imediat apoi spune ca, urmare a credintei ei, a fot respinsa, respinsa deci si de parintii ei ! ( deci si de mama ei ar rezulta ) si de prietenii ei.

Mai spun un lucru care pur si simplu ingrozeste, adica, ce a ajuns azi societatea, lumea ?
Ea spune despre sine ca in fiecare an ea mergea la Lourdes si la Lisieux si se ruga, deci era o credincioasa practicanta.
Mai spune ca atunci totul era in regula, adica anturajul ei nu a reactionat neplacut.

Sigur, nu stiu care este data, anul in care au inceput necazurile ei si pana in ziua de azi care a fost povestea ei de viata pas cu pas.

Stim numai ca la un moment dat ea s-a dus singura la un ziar si a cerut sprijinul si a spus ca nu mai are nimic si a inceput sa depene, sa povesteasca prin ce necazuri trece.
Ziarul a apelat la o asociatie, societate umanitara si pentru o perioada a primit ajutor.

In mod curios, noaptea trecuta ( suntem in octombrie 2012, pe 9 oct.  ) a fost gasita cu copilul ei cel mai mic, de 3 ani, in strada, dormind amandoi.

Cu alte cuvinte, in urma cu mai multe luni de zile sau poate si mai mult, ea spune ca cel mic i-a fost luat, dus la asistenta sociala si de acolo dus intr-un spital.

ce s-a intamplat dupa aceea din moment ce, in octombrie 2012 a fost gasita cu copilul dormind in strada ?

Iar asociatia, fundatia sau societatea de ajutorare am impresia ca i-a retras sprijinul.

In articol mai scrie ca ea manca si cerea mancare la o organizatie Ajutorul Islamic !
Articolul mai vechi este aici :
http://www.leparisien.fr/.../l-appel-au-secours-de-mallaury-nataf-03-02-2012-1843663.php 

----- Mail transféré -----
De : Olivia Marcov
À : Violeta-Elena...; Dr.Prof.dr....
Envoyé le : Mardi 9 octobre 2012 18h39
Objet : [...] / mama cu 3 copii in strada

[...]                                               

A doua stire, din lumea francezilor ne arata, nu pentru prima oara, cazul unei actrite tinere franceze, gasita in strada cu copilul de 3 ani.
De ce ?
Despre ea, presa ( yahoo fr ) a mai relatat.
A fost casatorita de 3 ori si are copii cu sotii ei fosti.
Ultima oara a locuit cu ultimul ei sot, in locuinta aceluia, care s-a imbolnavit la un moment dat iar ea a trebuit ( oare de ce a trebuit ? ) sa plece.
Acuma, nu stiu cati copii si cu care din sotii ei au fost facuti, dar are 3 copii care au ajuns rapid la Casa de Copii, intrucat ea nu ii putea sustine, intretine si adaposti.

In urma cu cateva luni de zile, intrucat cazul ei a ajuns la televizor, a fost invitat un fost sef al ei, cu care ea lucrase la o emisiune televizata, care a spus atunci ca e uimit si nu stia prin ce trece actrita, ca el o cunoaste, ca e o fata inteligenta si ca daca stia, ar fi ajutat-o.
Ei bine, dupa cum se vede de atunci si pana azi a tot avut ocazia sa o ajute, daca dorea !

Ce a povestit actrita despre ea ?
Se pare ca, asa apreciaza ea, tot raul ar fi inceput cand ea a trecut la o religie iudaica ( nu stiu daca ortodoxa, dar stiu ca, totusi, religia iudaica are si puncte comune cu religia ortodoxa, sau poate a trecut chiar la ortodocsi, sau in fine... )
Ea il cunoscuse atunci pe cel care urma sa devina al 3 lea sot al ei, un evreu.
Asa si-a schimbat religia.
Insa sotul ei, evreul s-a imbolnavit, si cum necum ( i-o fi spus el, textual ) ea si-a luat copiii si a plecat din casa / apartamentul sotului ei.

Noaptea trecuta a fost gasita cu unul din copiii ei ( care de pe unde sunt intreaba de ea si cauta bietii copii sa o sune, sa ii vorbeasca ! ) de 3 anisori, dormind in strada !

Actrita apreciaza ca, din clipa in care si-a schimbat religia, prietenii ei, cercul ei de prieteni s-a(u) rarit brusc, si au inceput sa o evite in mod vadit prietenii ei pana cand pur si simplu s-au facut nevazuti.

Asa s-ar explica ca fostul ei sef de la TV nu stia nimic de situatia trista in care a ajuns.
Pentru ca actrita, suparata pe prietenii ei nu a spus niciunuia nimic din drama cu care se confrunta.

Totusi, oare ei nu s-au interesat deloc de prietena lor ?
Oare ei nu au aflat, chiar daca ea a tacut ?
http://fr.news.yahoo.com/videos-mallaury-nataf-fils-dormaient-rue-051200232.html

Faptul ca au evitat-o pentru ca si-a schimbat religia - nu stiu, fiind insa frantuzoaica, ea o fi fost catolica - ma surprinde intrucat francezii si credinta sunt lucruri paralele la ora actuala, si ei demult nu mai calca printr-o biserica catolica, intrucat Dumnezeu ii incurca in viata lor, asa cred ei pesemne, altfel cum sa explicam ca nu mai cred ?

In alta ordine de idei, de ce sotul ei, evreu nu o ajuta prin prietenii lui, sau macar pentru ca ea a luat religia iudaica, a lui, de ce nu cauta un sprijin la Sinagoga, sau in alt lacas de cult ?

Interesant la ce sunt azi buni prietenii, ca sa zic asa necuratul si-a varat coada prin tot Universul s-ar zice si se plimba si face inconjurul planetei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu