Pagini

duminică, 19 octombrie 2014

“Antoanella nu crede in M&M”, “Antoanella does not believe in M&M”, an article in the newspaper Lumea Justitiei ( luju.ro ) on Sunday, the 19th of October 2014, Bucharest, Romania

“Antoanella nu crede in M&M”, “Antoanella does not believe in M&M”, an article in the newspaper Lumea Justitiei ( luju.ro ) on Sunday, the 19th of October 2014, Bucharest, Romania


“ANTOANELLA NU CREDE IN M&M – Printr-un mesaj criptic postat pe Facebook, judecatoarea CEDO Iulia Antoanella Motoc a transmis ca nu o sustine pe Monica Macovei. Pentru a evita exprimarea in public a optiunilor electorale, Motoc si-a folosit din plin imaginatia: "Nu cred in M&M. Si mai ales in fanatismul pentru aceste bomboane. Mai ales pentru ca le cunosc... Nu exista bomboana nealterata, fara E-uri, indulcitori etc. Nici macar daca mi se spune ca este cel mai mic rau necesar"
Duminică, 19 octombrie 2014 11:57 | Scris de Alex PUIU | 
International - Cedo

In plina campanie pentru prezidentiale, judecatoarea Romaniei la CEDO, Iulia Antoanella Motoc (foto), a ales o metoda originala de a-si manifesta public optiunile electorale. De la Strasbourg, Motoc a postat pe una dintre paginile sale de Facebook un mesaj codificat in care isi exprima neincrederea fata de Monica Macovei, fosta ministresa angajata in cursa pentru alegerile prezidentiale din noiembrie. Este vorba despre un text publicat vineri, 17 octombrie 2014, putin dupa ora 20:00, in care judecatoarea CEDO face trimitere, folosind o figura de stil, la candidata la prezidentiale Monica Macovei:

- See below -
"Nu cred in M&M. Si mai ales in fanatismul pentru aceste bomboane. Mai ales pentru ca le cunosc. Sa mai spun ca nicio forma de fanatism nu e buna :) sau ca nu exista bomboana nealterata, fara E-uri, indulcitori etc. Nici macar daca mi se spune ca este cel mai mic rau necesar... Cum nu crezi in M&M? Se poate? Si daca se poate sa nu crezi in M&M, nu se face sa o spui... Nu ai fost la Sorbonne? Nu ai fost la Harvard? Si atunci... unde te crezi... Nu cred in M&M nici macar drept refuz al altor bomboane cu mai multe E-uri, indulcitori etc. Putem imagina zambind un 'Razboi al sfarsitului lumii', balcanic, cel in care exista bomboane nepatate, inocente, care isi aleg alte bomboane la fel de nepatate si inocente..." (vezi facsimil 1).
Este a doua postare a judecatoarei care ne atrage atentia in ultima perioada, dupa ce, in urma cu aproape o luna, Iulia Antoanella Motoc ne anunta, tot pe Facebook, ca CEDO urmeaza sa se pronunte intr-o cauza de larg interes, privind interdictia fostilor colaboratori si Securitatii de a ocupa functii publice. Cel mai probabil, judecatoarea s-a referit atunci la hotararea in cauza Naidin vs. Romania, care urmeaza a fi publicata zilele urmatoare pe site-ul Curtii si pe care o asteptam cu nerabdare.
Comentarii fara comentarii
Revenind la "bomboanele M&M", precizam ca postarea a starnit imediat un val de comentarii din partea admiratorilor si prietenilor care urmaresc activitatea pe Facebook a Iuliei Antoanella Motoc, inclusiv o completare a judecatoarei CEDO. Iata cateva dintre ele:
Olivia Maria Marcov: "mie imi plac caramelele, cand eram mica citeam carti si mancam caramele din pungulite care se gaseau la cofetaria Indiana, desfiintata in urma cu numai cativa ani, devoram caramelele".
Olivia Maria Marcov: "nici nu mi-as fi imaginat ca se poate deveni fanatic pentru MM-uri. Mai degraba pasionat/a de cip, erau niste bomboane mici de tot, cip se numeau parca... nu?"
Ana Luana Stoicea-Deram: "De ce te-ai suparat pe M&M? sau e o gluma... Cu ursuletii de gelatina Haribo sper sa nu spui nimic".
Guenther Holzinger: "Le cunosc de peste 30 de ani si nu am consumat nicodata. Am pierdut ceva?"
Bianca Selejan Gutan: "what about Kit-Kats? :)"
Iulia Antoanella Motoc: "Mie nu-mi plac fanatismele si ipocriziile. Atat".
Un alt comentator, Eugen Huculici, a fost cat pe ce sa se prinda de aluzia judecatoarei: "Cand am citit M&M, am crezut ca va referiti la Monica Macovei :)))"
Iulia Antoanella Motoc: "Are un judecator CEDO dreptul de a-si exprima optiunile electorale?"
In timp ce comentariile pe tema bomboanelor M&M curgeau pe pagina de Facebook a Iuliei Motoc, judecatoarea a postat un nou text, in care a facut precizari despre dreptul unui judecator CEDO de a-si exprima optiunile electorale: "Are un judecator CEDO dreptul de a-si exprima optiunile electorale? Cu siguranta un judecator CCR nu are. Asa cum nu cred ca un judecator intr-un sistem continental are. Foarte diferit in SUA. Si pentru cei care nu stiu, unii dinte cei care respectati judecatori americani, Presedinte al Curtii de Apel din L.A. este de origine romana, este editorialist si are un blog".
Daca judecatorul american de origine romana dat ca exemplu de Iulia Antoanella Motoc este cumva judecatorul-sef al Curtii Federale de Apel din San Francisco, Alex Kozinski, amintim ca acesta a retinut atentia presei internationale in urma cu 5 ani, atunci cand a fost acuzat si gasit vinovat de "conduita imorala" pentru ca a publicat pe blogul personal materiale cu continut sexual explicit. Libertinajul inaltului magistrat a fost pedepsit, la 2 iulie 2009, Kozinski fiind "mustrat" – dupa cum scrie presa americana – de un Complet de 11 judecatori din Philadelphia, printr-o decizie ampla (41 de pagini).
Alex Kozinski s-a nascut la Bucuresti, in 1950, iar 12 ani mai tarziu, a emigrat in SUA, alaturi de familie. In 1985, a fost numit de presedintele Reagan in functia de judecator de curte federala de apel, cel mai tanar judecator cu acest rang jurisdictional la acel moment. In prezent, Kozinski este judecator-sef al Curtii Federale de Apel a Circuitului al IX-lea, din San Francisco (Chief Judge of US Court of Appeals for the Ninth Circuit).”
Accesari:606”


http://www.luju.ro/international/cedo/antoanella-nu-crede-in-m-m-printr-un-mesaj-criptic-postat-pe-facebook-judecatoarea-cedo-iulia-antoanella-motoc-a-transmis-ca-nu-o-sustine-pe-monica-macovei-pentru-a-evita-exprimarea-in-public-a-optiunilor-electorale-motoc-si-a-folosit-din-plin-imaginatia-



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu