Pagini

joi, 31 decembrie 2015

Rugãciune la începutul anului, 1 Ianuarie

Rugãciune la începutul anului, 1 Ianuarie




(Crede si Spera, pagina FB)
                                                                                                                               
Isuse, Dumnezeu adevãrat si Om adevãrat, ascuns în Preasfântul Sacrament, cred cã Esti de fatã aici în Sfânta Ostie si, cãzând în genunchi înaintea ta, te ador în cea dintâi zi a anului acestuia.
Gândindu-mã la multimea binefacerilor pe care mi le-ai dãruit pânã acum si totodatã la nerecunostinta mea fatã de tine, mã cuprinde mirarea cã Tu, o, Dumnezeule, îmi mai îngãdui sã încep un alt an, pentru ca, poate, sã te supãr iarãsi cu multe pãcate.
Dar voiesc sã nu mai fie asa, Isuse ! Încep aceastã zi cu un act de fierbinte multumire fatã de tine si-ti fãgãduiesc sã-mi dau silinta pentru a trãi dupã învãtãtura Evangheliei tale având încrederea cã, de vreme ce-mi ceri aceasta, îmi dai si harurile trebuincioase ca sã împlinesc vointa ta.
Pãrinte ceresc, care m-ai creat si mi-ai dãruit pe Fiul tãu unul-nãscut spre a-mi fi Rãscumpãrãtor si Mântuitor, binevoieste a mã ocroti cu providenta ta si a mã numãra de-a pururi printre copiii tãi !
Fiule nãscut din Tatãl vesnic, care te-ai întrupat, ai pãtimit si ai murit pentru a mã ridica la viata ta dumnezeiascã, întãreste-mã cu hrana sfântã a Euharistiei, ca sã te urmez cu fidelitate în toate zilele vietii mele.
Duhule Sfinte, arde cu focul iubirii dumnezeiesti toatã zgura pãcatelor si a pornirilor mele rele, ca sã devin lãcas al Preasfintei Treimi si luminã pentru semenii mei.
Preacuratã Fecioarã, Mama lui Isus si a mea, cu rugãciunile tale dobândeste-mi harul statorniciei în bine pânã în clipa în care voi înceta sã numãr anii trecãtori, ca sã preamãresc în veci, împreunã cu tine si cu toti sfintii, bunãtatea fãrã margini a Dumnezeului nostru. Amin.


( extras din Carte de Rugaciuni – Sfanta Liturghie ( Editie revizuitã ), Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti, Imprimatur 21 noiembrie 1990, V Ioan Robu Arhiepiscop )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu