Pagini

miercuri, 3 februarie 2016

Doctrina Crestinã ( 3 ) Nancy Franta si Algeria, Les Sœurs de la Doctrine Chrétienne de Nancy France, en Algérie, Historique, Arrivée des Sœurs par bateau le 21/22 Mai 1841 en Algérie ( surlesroutesdeladoc.fr ) 03.02.2016 13:29:26

Doctrina Crestinã ( 3 ) Nancy Franta si Algeria, Les Sœurs de la Doctrine Chrétienne de Nancy France, en Algérie, Historique, Arrivée des Sœurs par bateau le 21/22 Mai 1841 en Algérie ( surlesroutesdeladoc.fr )
03.02.2016 13:29:26

La Doctrine en Algérie/Doctrina in Algeria
Les Sœurs de la Doctrine Chrétienne en Algérie/ Surorile Doctrinei Crestine in Algeria
Historique / Arrivée des Sœurs par bateau le 21 / 22 Mai 1841 en Algérie/ Istoric/Sosirea Surorilor cu vaporul la 21/22 mai 1841 in Algeria
http://www.surlesroutesdeladoc.fr/page-4166091.html
(blogul Surorilor Doctrinei Crestine din Nancy (sediul-mamã, casa-mama) care cuprinde articole si albume cu fotografiile Doctrinei Crestine in toate tarile in care a fost si este prezenta Doctrina, inca denumita « La Doc »
http://www.surlesroutesdeladoc.fr/2013/11/album-algérie.html



Anul trecut am gasit pe facebook un grup al fostelor eleve si al fostilor elevi ai Doctrinei Crestine din toti anii, insa din Nancy, din Franta.
Din nefericire, Surorile Doctrinei Crestine din Nancy au fost nevoite sa vanda cladirea, imobilul in care si-a avut sediul Doctrina Crestina cu institutiile ei de invatamant, o viata sau foarte multi ani, catre sfarsitul anului 2015.
Intrucat ramasesera, se pare, putine, sau chiar numai cinci Surori, ele nu puteau intretine si plati costurile superbei cladiri in care Doctrina Crestina din Nancy a functionat ani de zile.
M-am rugat pentru vocatii, pentru noi Surori in randul, sau in sanul Congregatiei Doctrinei Crestinei, pentru ca Doctrina sa infloreasca din nou, sa aiba multe Surori, sa poata, daca va vrea, poate ca vrea, nu stiu ?! - cumpara inapoi (rascumpara) cladirea vanduta.
In fapt, eu am aflat despre aceste schimbari, gasind pe FB grupul fostelor eleve, din toti anii, ai Doctrinei, ele numesc Doctrina, "La Doc", si mi se pare ca una dintre fostele eleve a propus - exact la ce ma gandeam si eu - sa fie rascumparata cladirea Doctrinei Crestine, acea eleva a propus chiar ca fostele eleve sa contribuie, sa "cotizeze" pentru a rascumpara cladirea.
De asemenea, una dintre eleve s-a gandit bine si in ziua in care Surorile au organizat o licitatie pentru a fi vandute lucrurile, obiectele,  mobilele din cladirea lor cea frumoasa,  a facut fotografii.
In fapt, se pare ca Surorile au niste planuri, initiative, proiecte pentru viitorul lor, dar ma gandeam cat de frumos ar fi daca Doctrina ar reinvia asa cum a fost o viata !!!
In acest sens, am gasit un articol in grupul fostelor eleve, cu titlul "Les Jardins d'Arcadie chez les Sœurs", publicat de www estrepublicain.fr
In ce priveste grupul amintit, este acesta, daca intrati pe FB :
LA DOC – La Doctrine Chrétienne de Nancy, groupe / grup pe Facebook
La Doc (Doctrine chrétienne de Nancy) - denumirea pe care o are grupul.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu