Pagini

duminică, 18 septembrie 2016

Viata si Acatistul Sfantului Vasile Cel Mare ( 1 )

Viata si Acatistul Sfantului Vasile Cel Mare ( 1 )

Acest Acatist ( cu totul cu Viata ) este mai lung si va aparea in 3 parti.
Daca nu apare acum in seara aceasta, voi continua maine.
Daca paginile apar intoarse, rasturnate, va trebui sa le intoarceti pentru a le lectura.
Pe blog nu am posibilitatea de a la intoarce.
In calculatorul meu sunt cum trebuie, eu decat le-am fotografiat cu tableta direct din carticica "Viata si Acatistul Sfantului Vasile Cel Mare".
Si eu am gasit multe rugaciuni, acatiste, novene, paraclise, etc. pe internet, absolut gratuit si pentru ca de acum am o colectie intreaga, ma gandeam cum sa pot si eu oferi la randul meu rugaciuni, sau lecturi, in mod absolut gratuit.
Cunosteam pe cineva, cunosc, dar nu am mai vorbit si nici nu mai vreau sa vorbim, dar mi-a povestit in anii trecuti ca ar fi apelat la o vrajitoare, din dorinta, legitima de a-i aduce sotul inapoi.
Durerea sufletului eu una desigur ca o inteleg, dar nu inteleg apelul la vrajitoare.
Vrajitoarea saraca, daca putea face ceva in viata asta, daca avea si ea o firimitura de putere, nu ar fi fost vrajitoare, ar fi facut ceva - bun ! - pentru ea.
Si, inainte de a te duce sa ii platesti "onorariul" si cum a povestit persoana respectiva "Parca imi luase mintile si ii duceam eu tot ce aveam mai de pret din casa", inainte de a o "ruga" sa iti aduca sotul inapoi, uita-te si tu si vezi daca ea are vreunul ?
Ea (vrajitoara) e fericita, are sot serios, iubitor, devotat si un om cu care sa nu iti fie rusine in public, in anturaj, in lume, in societate ?
Ca ia vrajitoarea mintile, asta e clar, ce mi-a fost dat sa aud in ultimii ani chiar din partea persoanei care apelase la serviciile vrajitoarei, ma doare sufletul !
Si auzeam simplu, noi locuim la etajul 2, si mai ale vara cand ferestrele sunt deschise se aude totul afara, sau foarte mult, si mai ales daca si vorbesti cu voce tare sa te auda toata strada Delinesti.
Si fara sot, si fara lucrurile din casa, acelea de pret, care vor fi fost, ca eu oricum nu stiu, si nici nu ma intereseaza, si cu mintile luate.
Intre vrajitoare si biserica.
Am cunoscut pe cineva care imi spunea ca se mutasera judecatoriile in cladirea din Stavropoleos ( ceea ce se intamplase prin 2003, 2005, ... ), aproape de "Calul Balan" si Biserica.
Imi spunea, ca justitiabilul face un traseu intre Biserica, Judecatorie ( Tribunal ) si "Calul Balan".
Ce-i drept, lipsea vrajitoarea.
In urma cu niste ani, cand faceam curat in casa, aspiram, spalam pe jos si gaseam adesea in coltul holului, in colturile casei cate o moneda mica, fara valoare, dar pusa acolo, parca intentionat.
Ma irita, pentru ca eu spalam pe jos cu detergent si apa calda in care turnam alcool medicinal ( sau, clor, dupa caz, prefer insa alcoolul medicinal e mai putin nociv ) si mereu dadeam peste o moneda, sau o aspiram.
Si ma gandesc ca pe mama o invatase poate vreo persoana sa puna in casa, pe jos, cate o moneda, pentru noroc, sau nu stiu pentru ce.
Moneda circula si e plina de microbi.
Si nu cred ca era intamplatoare aparitia monedei, pe unde nu te asteptai.
Cand te invata cineva sa faci ceva de genul acesta, deschide ochii si vezi cu cine stai de vorba, ce fel de persoana este si cat "noroc" are in viata.
Sau poate ea nu procedeaza asa, doar te "invata" pe tine.
Sa spun drept, ghinion mai mare nu se poate intr-o viata decat sa fii vrajitor, vrajitoare.
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu