Pagini

marți, 20 decembrie 2016

Acathistes de St Spiridon et St Modeste

Acathistes de St Spiridon et St Modeste


Objet :Acathistes de St Spiridon et St Modeste
De :Olivia Marcov (oliviamarcov@yahoo.fr)
À :
Date :Lundi 19 décembre 2016 13h29


Hier soir, avec Mon Petit Jésus nous avons lu et prié deux acathistes, à savoir :

( 1 ) L'Acathiste de Saint Spiridon , 
et,
( 2 ) l'Acathiste de Saint Modeste

je vous envoie ci-dessous ces 2 Acathistes !!!

Ieri searã am spus doua Acatiste, al Sfantului Spiridon ( sarbatorit la 12 dec. ) si al Sfantului Modest ( sarbatorit la 18 dec. ).
Despre Sf Modest tot timpul auzeam ( si pe FB de pe paginile de credintã ) cã acest Sfânt ocroteste animalele, si ne rugam lui pentru sanatatea animalelor.
Ei bine, si ieri am deschis carticica in care este Acatistul, la intamplare, si am vazut vesurile acatistului si astfel am aflat ca ne rugam Sfantului Modest pentru multe, multe lucruri bune, pentru multi oameni, si anume : pentru vaduve, pentru orfani, pentru credintã !, si pentru cei asupriti, pentru multe "cauze" si oameni aflati in nevoi diferite.
Nu in ultimul rand, intr-adevar Sfantul Modest a primit un dar deosebit de la Dumnezeu de a proteja animalele oamenilor, mai ales pe cele de care omul se foloseste in gospodaria sa, si Sfantul Modest le poate insanatosi, ocroti sanatatea, si INMULTI, lucru important pentru cei care locuiesc la sate si inca mai au animale.
Cu toate acestea, Sfantul Modest in niciun caz nu se limiteaza la ocrotirea animalelor !
De la Dumnezeu a fost inzestrat cu un dar foarte puternic, de a insanatosi oamenii, de a scoate "dracii" ( demonii ) din oameni.
Un dar cu totul iesit din comun, foarte puternic in cazul acestui sfant.

Acum va trimit aceste 2 acatiste si in ele veti citi si afla pentru cate ne rugam celor doi sfinti Spiridon si Modest !
Am fost cu totul miscata citind ca micutul bebelus care era sf Modest, a ramas in viata, singurul, in inchisoare, unde au murit parintii lui, avea numai cinci luni, 5 luni de zile de cand se nascuse si a ramas in viata langa parintii care murisera, direct spus langa cadavrele lor si asa a fost gasit de paznicii inchisorii.
Parintii lui au murit pentru credinta, caci crestinii erau executati.
Insa copilul, mic, a fost adoptat sau dat spre adoptie si a crescut, pana la varsta la care a mostenit si el, de la tatal sau adoptiv, o parte din averea acestuia, insa alaturi de fratii sai vitregi care nu l-au suportat sa fie si el mostenitor si l-au vandut unor necredinciosi.
Unui necredincios, la care sapte ani a stat Sf.Modest si pe care l-a adus la credinta.
La randul sau, mai tarziu, si Sf. Modest a fost omorat pentru credinta lui.

In al 2-lea rand, din stirile de pe FB, aflam ca, dupa Franta, acum e randul Italiei care nu vrea sa puna Ieslea, sa faca Ieslea, pe motiv ca ar deranja sensibilitatea musulmanilor.
Acestea nu pot fi decat inventiile europenilor !
Pentru ca musulmanii de sute de ani sunt obisnuiti cu Ieslea, desi e specificul crestinismului, insa nu au fost niciodata sensibili la Cresa / Iesle, de ce ar fi devenit acum, dintr-o data, sensibili ?
Sensibili, din cate intelegem, in sensul de alergici.
Si eu cred ca europenii sunt in mare masura de vina, pentru ce se intampla in Occident, pentru persecutiile crestinilor, pentru alungarea traditiei crestine din tari care au fost crestine de cand lumea.

In Spania, o primarita a interzis Cresa in piata publica, si atunci au venit oamenii si au depus fiecare Cresa sa, de acasa, in piata publica, in semn de protest, si pentru ca in piata publica, ca in fiecare an, sa fie amenajata Cresa !


olivia


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu