Pagini

sâmbătă, 10 decembrie 2016

Buna ziua/Bonjour à tous! Mon contrat Phare 2000/2001/Contractul meu Phare 2000/2001

Imprimer - Fermer la fenêtre - Cliquez sur Plus au bas du mail pour imprimer un seul message
Objet :Buna ziua/Bonjour à tous! Mon contrat Phare 2000/2001/Contractul meu Phare 2000/2001
De :Olivia Marcov (olivian.marcov@yahoo.fr)
À :
Date :Vendredi 9 décembre 2016 15h34


Buna ziua/Bonjour à tous! Mon contrat Phare 2000/2001/Contractul meu Phare 2000/2001, celui conclu avec Monsieur Jean-Paul FOINANT. Et les fiches de paye.

Contractul meu Phare incheiat in luna decembrie 2000 la Bucuresti cu domnul Jean-Paul Foinant, deci intre el si mine, Olivia Maria Marcov.
Acest Contract e insotit de manualul numit DIS MANUAL, care contine filele de la [ 49 - 73 ], in partea de jos pe pagini scrie DIS MANUAL / SEPTEMBER 1997/ ANNEXES F 2.9-p.49
( asta, pe prima pagina, fila, pagina 49 de aici incepe ).
De asemenea sunt aici separat si FISELE DE PLATA, adica de plata a salariului meu.
Mai este o pagina pe care e scrisa Demisia mea in martie 2001.
Cred ca demisia e aceea pe care am trimis-o prin Posta Romana, cu Confirmare de Primire si asa se explica ca veti gasi si un "bilet" de la Posta, cu confirmare de primire pe care Jean Paul Foinant cu scrisul sau marunt si subtire a scris ca el confirma primirea.
Manualul DIS nu imi amintesc daca l-am citit, e cam lung dupa mine, si totusi poate m-am uitat pe el atunci, in trecut, la vrmea contractului.
Si dupa aceea, dupa acestea toate la care se ataseaza, prin forta imprejurarilor si o Ordonanta a Guvernului Romaniei din care aflam ca persoana fizica românã care lucreaza in implementarea proiectelor in domeniul Finante este scutita de orice impozit pe venit/salariu, intrucat sunt fonduri europene acestea in baza carora are contractul de munca....
, dupa aceea deci,
[...]
Sa incep deja sa atasez toate aceste acte ( nu mai aveam conexiune internet, nu stiu de ce RDS ne lasa, adica ma lasa fara internet si inca acum in preajma sarbatorilor de iarna ).
Am 69 de pagini/ file de atasat, si le voi lua pe rand, cate 20-23/24, cate incap intr-o singura expeditie email, odata.
Cate ingaduie yahoo france sa trimit o data.
ca o remarca, ce repede se devalorizeaza banii, leul romanesc, moneda din Romania, si banul in general, si pe de alta parte cu Foinant, noi doi am avut "echipa" cu cel mai modest, adica sarac contract Phare, in care salariul lui si mai ales al meu, era cel mai mic salariu platit unei asistente pe un astfel de proiect phare.
Salariul consilierului pre-aderare intotdeauna era de multe, foarte multe ori mai mare ( nu se putea macar gandi o comparatie ! ) decat al asistentei, era o disproportie voita.
Insa eu am avut spre lectura Contractul in limba franceza, de aceea spun ca am vazut in el, incluse, CV-urile expertilor francezi, insa l-am avut fara partea privind salariul lui Foinant si salariul meu chiar.
E o parte [ pe ] care nu trebuia el sa mi-o dea, sau nu mi-a dat-o el ( dar cumva trebuia sa mi-o dea ).
Nu mai stiu cum, nu mai retin, s-ar putea sa il fi avut in birou, pe tot, Contractul tot in franceza, si eu sa fi aruncat o privire, in lipsa din birou a lui Foinant, si de aceea va scriu acum despre disproportia evidenta si voita intre salariul lui si al meu ( lucru valabil pe toate proiectele ).
Dar el mi-a dat acasa sa citesc contractul, fara partea privind salariile noastre.
Totusi el si cu mine, si mai ales eu - eram cea mai sarac platita asistenta, pentru ca la minister erau si alte contracte, unul din Austria mi se pare, si nu mai stiu de unde, si unul din Franta [...]
olivia
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu