Pagini

marți, 20 decembrie 2016

Corso d'Italiano/Curs de limba Italianã ( 1 ) 16/12/2016


Objet :Corso d'Italiano/Curs de limba Italianã ( 1 ) 16/12/2016
De :Olivia Marcov (olivian.marcov@yahoo.fr)
À :
Date :Vendredi 16 décembre 2016 18h04

Corso d'Italiano : ce sont 3 livres, dont j'ai préparé deux pour l'instant et je vais vous les envoyer ;

Curs de Italiana : din cele 3 carti, am pregatit numai doua pentru moment si vi le trimit ; le vedeti intr-o fotografie de ansamblu, pe toate la un loc.
Toate cele 3 carti fac parte dintr-un Curs, din Corso d'Italiano : unul, o carte este Cursul in sine, dupa modelul Cursului de Engleza pe care vi l-am trimis, scris numai cu lectii in engleza, destul de scurte ; a doua carte  este de Vocabular si note despre pronuntie ; si in fine, a 3-a carte este Gramatica ( Grammaire ), aceasta, a 3-a o mai am de pregatit, insa le-am facut pe celelalte doua, sa fie gata pentru a fi trimise;

Eu nu am deschis pana azi aceste carti, dar in anii trecuti, candva, fratele meu Silviu le-a deschis, ca dovada ca, desi teoretic toate 3 aveau coperti ( albe, lucioase, veline, sau macar 2 din ele ), acum numai una singura are coperta ;
De asemenea, nu stiu unde se afla ambalajul, caci erau ambalate, la un loc intr-o cutie, presupun insa ca se afla prin casa si cutia.
Le-am gasit in Biblioteca [ noastra de acasa ], le vazusem in principiu pe acolo pe undeva, in spatele altor carti, in timp ce, acelea de Engleza se afla in cutia lor, da, daca imi amintesc, cele de Engleza, ... numai 2 din ele au coperta alba cu steagul Marii Britanii, a treia e un caiet de exercitii si mi se pare, lipsit ( din fabricatie ) de coperta velina alba.
Cursul de Italiana e cumparat tot de tata, odata cu cel de engleza, din Constantine, Algeria, in anii' 70 si ceva.
Eu acum am deschis, ca sa fotografiez, Cursul cu lectioare si intr-adevar se citesc usor, sunt numai in italiana, dar separat, avem, pe lectii, in cartea Vocabular, cuvintele lectiilor traduse.
In fine, invatam ceva italiana, si eu le voi citi acum, cu voi, cu ocazia aceasta.

Deja pe FB sunt pagini de credinta in italiana, si italieni, am deja vreo 2, 3 prieteni din Italia, de fapt unul nu stiu daca mai este, si intr-adevar nu inteleg mereu ce scriu, ce spun.

Acuma, nu stiu ce ma fac, caci yahoo fr. de catva timp isi reia obiceiul de a ma bloca cand trimit mailuri !!!!
Sunt teribili, nu stiu ce au cu mailurile, si cu mailurile mele, totusi nu exclud posibilitatea ca ii ambeteaza si pe altii care au cont de yahoo.fr, au ajuns foarte nesuferiti !!!!!!!!!

Poate am ceva timp in seara aceasta pentru a continua cartea Din Minunile Maicii Domnului !!!!

Cat priveste telefonul, in fiecare zi mi-e frica cu el.. ca nu mai merge.
Azi am stins si pornit de 2 ori, 3 ori chiar PC-ul, si tot nu mergea, dupa ce am incarcat de 2 ori telefonul, complet.
Si pe urma mi-am spus sa mai misc cablul la spate, cablul USB, la intrarea in PC, si asa, brusc, a mers !
Am dedus ca si cablul USB este de vina !

olivia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu