Pagini

miercuri, 11 octombrie 2017

Tr : Bonjour à tous ! Buna ziua ! La Vie de St Amfilohie de Poceaev/ Viata Sf Amfilohie de la Poceaev


Objet :Tr : Bonjour à tous ! Buna ziua ! La Vie de St Amfilohie de Poceaev/ Viata Sf Amfilohie de la Poceaev
De :Olivia Marcov (oliviamarcov@yahoo.fr)
À :
Date :Lundi 9 octobre 2017 16h11

olivia

Le Lundi 9 octobre 2017 16h02, Olivia Marcov <oliviamarcov@yahoo.fr> a écrit :


Bonjour à tous ! Buna ziua ! La Vie de St Amfilohie de Poceaev/ Viata Sf Amfilohie de la Poceaev

Ci-joint vous pouvez lire la Vie de Saint Amfilohie de Poceaev, c'est lui en effet qui a été interné dans un établissement de Psychiatrie pendant le régime communiste, car il est né le 27 novembre 1897, de son nom [ de baptême ] Iacov / Jacob , j'ai trouvé le livre au format pdf à l'adresse suivante : http://zona4.arhiva-ortodoxa.info/4.document/Biblioteca%20Misionarului%20Ortodox/%28Sfantul%20Amfilohie%20de%20la%20Poceaev%29%20Viata%20si%20minunile.pdf
zona4.arhiva-ortodoxa.info .... ( le fichier pdf est trop gros pour que je puisse l'attacher ....) 

Alors que Saint Job ou Iov de Poceaev est né en 1551 ( environ )....

Je vais chercher leurs Acathistes respectifs que je rangerai en fichiers word et je vous les enverrai ;
Pour l'instant, voici le lien vers l'Acathiste de Saint Amfilohie de Poceaev :



 Va trimit in format pdf, cartea privind Viata Sfantului Amfilohie de la Poceaev, am gasit-o scanata, toata, pe internet la adresa zona4.arhiva-ortodoxa.info ...., a aparut la Editura Sophia in 2005, iar la paginile 20 si 21 din carte gasiti tristul si dramaticul episod al Internarii fortate, a Sfantului Amfilohie intr-un spital de Psihiatrie unde doctorii - necunoscand, SI SE VEDE CA NU CUNOSTEAU DELOC SI CHIAR NU INTELEGEAU NIMIC DIN CE LE SPUNEA SFANTUL - necunoscand religie deloc, mai si radeau de el ( in film ne aratau ca au ras de el si i-au pus diagnosticul schizofrenie ) si il tineau inchis.
In fapt, multi oameni afland atunci de internarea Sfantului au scris peste tot ( pe unde puteau, autoritatilor ) Scrisori cerand sa fie pus in libertate.
Pana la urma l-a eliberat insasi fiica lui Stalin, dictatorul gruzin, sovietic, Stalin de fel a fost gruzin, intervenind, si aceasta deoarecere ( aflam din film ) sfantul i-ar fi salvat viata, in cartea scrie ca a vindecat-o de o boala psihica.
Cu alte cuvinte Sf Amfilohie nu exagera spunand ca el poate vindeca bolnavii mintal.
A spus chiar ca in intervalul urmator de timp, in spital nu vor mai fi adusi noi pacienti !
Insa medicii i-au spus sa ii vindece pe bolnavi, asa, fara rugaciuni !!!!

Totusi, credeti ca un creier uman poate fi atat de imbecil ??? 
Dumnezeu nu a facut creierul uman prost, nu l-a creat sa fie prost, nu l-a creat imbecil in mod sigur !!!!
Mi se pare ca toti acesti psihiatri din dictaturile comuniste, instrumente in mana politicii si dictatorilor se impune sa dea seama, sa fie identificati si trasi la raspundere, INTRUCAT RASPUNDEREA ESTE PERSONALA.
Nu poti invoca ordinul, pentru ca pentru a nu executa un ordin care omoara omul, daca il inchizi e acelasi lucru si chiar poate fi omorat dupa ce a fost inchis, - nu poti invoca un ordin criminal in apararea ta, daca nu vrei sa ucizi un om, nu accepti ordinul, iti ceri transferul, sau iti dai demisia, dar nu ucizi.
Mai ales ca doctorii, cu atat mai mult ei nu puteau invoca nici macar ordinele militare, intrucat ei nu sunt militari.
Eu cred ca psihiatrii sunt rusine si esecul oricarei Facultati de Medicina, Medicinei, in general vorbind, Medicinei ca atare, oricare studiu si facultate de Medicina care are drept absolventi asemenea " specimene "......

Daca vom spune toti ca am primit ordin, si cum pana azi Statele sunt pline de institutii publice, care mai de care, adica de ierarhie, atunci cred ca din populatia unei tari nu ramanea mare lucru !!!!
Nu stiu cati mai supravietuiau...


Chiar si pe Pamant raspunderea este personala.
Iar la Judecata particulara si de Apoi, cu atat mai mult, cand mori NICIODATA NU ESTI INTREBAT DESPRE ALTII SI FAPTELE ALTOR OAMENI, IN NICIO IMPREJURARE SAU CONTEXT VOR FI FOST ACESTE FAPTE ; DIMPOTRIVA ESTI INTREBAT DE TINE SI NUMAI DE TINE, lucruri pe care le cunosteau si oamenii simpli.
In filmul " Talpa Maicii Domnului ", taranii care isi duc fiica la preot, fiica care cam avea duh rau in ea, "demon ", in drum, in caruta spun acelasi lucru, cand mori esti intrebat numai despre tine, asa esti judecat.
La judecata nicio clipa nu ti se va pomeni despre ce a facut, sau ce nu a facut alt om.
Nici despre regimuri politice, doctrine, ideologii, curente, partide politice, istorice, dictaturi, nici macar despre imprejurari de razboi.....

Caut Acatistele acestor 2 sfinti, Amfilohie si Iov - de la Poceaev, adica le voi pune in fisier word si vi le trimit, caci eu una le voi si imprima.
Pana atunci insa va trimit un link spre Acatistul Sf Amfilohie, sa il vedeti macar la prima vedere, sau vi-l copiati, cum vreti fiecare....

De asemenea la Libraria Sophia sunt 2 carti :
" Sfantul Amfilohie de la Poceaev. Viata si minunile.", editia a 3-a, Ed. Sophia, 2014, 8.00 lei noi ; 152 pagini, si
"Sfantul Iov de la Poceaev. Viata. Cuvinte de invatatura. Acatistul.", 120 pagini, 7.00 lei ; Ed. Sophia.

Cartea in pdf a Vietii Sf Amfilohie e din anul 2005, tot de la Ed. Sophia.

Sf Iov s-a nascut in jurul anului 1551 si e sarbatorit de 2 ori in an : pe 28 august si pe 28 octombrie, adica i se apropie sarbatoarea....

Sf Amfilohie s-a nascut la 27 noiembrie 1897 si prin anul 1962 a avut loc un incident care a dus la internarea lui fortata in psihiatrie....

P.S. Nu pot atasa pdf-ul pentru ca e prea voluminos, imi semnalizeaza yahoo.france !
As putea numai de pe gmail.com, insa acum sunt pe adresa aceasta.....
V-am trimis link mai sus spre Viata Sf.Amfilohie, cartea pdf !!!!

olivia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu