Pagini

duminică, 13 mai 2018

Bonsoir à tous! Buna seara tuturor! 12 mai 2018 Samedi 12 mai 2018 19h39


Objet :Bonsoir à tous! Buna seara tuturor! 12 mai 2018
De :Olivia Marcov (oliviamarcov@yahoo.fr)
À :..................................
Date :Samedi 12 mai 2018 19h39


Bonsoir à tous! Buna seara tuturor! 12 mai 2018
Am sa va arat, desigur numai o parte, caci nu era sa le copiez, din lecturile mele de azi, am si facut cateva cautari cu google.ro pe internet...
Am alcatuit un fisier, il copiez aici si il si atasez pentru ca, emailul ar putea ajunge trunchiar la voi si de aceea, daca cititi in fisierul atasat e cel mai sigur ca vedeti intregul continut al emailului !
Pentru ca, desigur, incepusem eu seria Secretelor Bucurestilor si, acuma....
Ca sa fiu sincera, uneori te impulsioneaza si prietenii sau cunoscutii, sau colegii de altadata....
Recunosc ca Secretele Bucurestilor mi-au placut, insa o vreme, cand mama tot cumpara volume din seria aceasta, nu am fost prea curioasa....
Mi-a placut mai mult Istoria in sine, desi volumele Secretelor Bucurestilor contin Istorie, dar, adesea, asa, romantata, ceea ce ma interesa mai putin, pentru ca, dupa aceea sa imi placa totul, sau cu totul...
Dar, cand am intrat pe Facebook in relatia de prietenie cu Ioana Lungu, fost mea colega grefiera de la Judecatoria Sector 1 Bucuresti, am vazut in fotografiile ei care imi devenisera accesibile, fotografii ale unor imobile si vile de altadata.
Vi le-am aratat si voua.
Dar, din clipa aceea, interesul pentru Istoria...caselor, imobilelor a devenit mai viu, daca pot spune asa, am fost adica mai atenta.
Si tot citind sau navigand pe pagini internet, bloguri sau pagini/conturile prietenilor de FB, din aproape in aproape incepi sa mai afli una, alta....

Vreau sa va spun ca pana azi nu m-am interesat deloc de oameni cunoscuti altadata, de mine, sa zicem prin anii 1990 sau spre finalul anilor 80 chiar.
De exemplu, desi acum internetul ne ofera date si putem afla despre cunostinte, persoane pe care le-am cunoscut candva, nu am avut nici cea mai mica curiozitate despre oameni...
Cate unul sa zicem ca nu mi-a facut binele, sau invers, a reusit sa imi faca un rau... 
Nu ii stiu pe toti cei care nu mi-au vrut binele, sau care, la un moment sau altul, poate ca au spus si ei ceva rau, neplacut despre mine...
Ma rog....
Cand ti se intampla atatea necazuri, in mod firesc te intrebi cum si de unde si de ce iti vin, asa, dintr-o data, adica ce ai facut incat se abat asupra ta ?!
Care ar fi cauza reala, adevarata ?
Sa zicem ca cineva iti face un rau.
Ti-l face numai odata, sau se tine scai de viata ta si daca poate, de-a lungul vietii tale iti mai face si un alt rau, sau repeta raul facut ?
Si : de ce ?
Dar : DE CE ???

Vreau sa spun ca, asa, in mare, m-am uitat putin la " Caius Traian Dragomir", cu google.ro, am citit titlurile articolelor care imi apar la rezultatele cautarii cu aceste cuvinte.
Daca, de la un moment incolo, despre Caius Traian Dragomir - intrucat relatia s-a intrerupt - nu am mai stiu nimic, pe de alta parte nici nu am vrut sa mai stiu nimic despre aceasta persoana si fiinta ! Nu am mai vrut.
Asa se face ca, desi exista internetul, eu nu am avut nici minima curiozitate de a-l cauta pe internet, ca sa vad ce noutati mai are, ce mai e nou in viata respectivei persoane.
Si, tot citind eu si despre Istoria Teleormanului, a satelor, a Alexandriei, asa, din aproape in aproape.....
M-am gandit si poate voi face asta in alta zi insa, sa pun la cap la cap, sa insailez sau sa articulez, sa " leg", intamplari, povestiri prea putin fericite din pacate, din viata mea, despre care, cu timpul, in timp, pe email v-am mai scris, insa acuma, sa zicem ca m-am gandit ca ar fi poate cazul sa incep sa le " leg" intre ele....
Adica parti din viata mea, pe care sa le scriu, sa le infatisez intr-o continuitate, pentru ca despre el am scris, asa, separat, pe bucati.
De aceea, cand voi face asta, normal ca voi repeta povesti pe care le cunoasteti de acuma, din viata mea, perioade, evenimente de viata, dar voi cauta sa le articulez, sa arat cumva, legatura dintre ele, si pana la urma, pentru ca, si de mai multe ori am spus asta, vreau sa stiu si eu, cum se face ca m-au atins niste intamplari nefericite, adevarate necazuri in viata mea, si care au marcat viata mea, cum s-ar spune care pana la urma " mi-au facut viata".
Din pacate si acum si aici in Romania inca....vedeti cand se intampla un eveniment, chiar personal, profesional, privat, din pacate are sau poate avea o "rezonanta", un impact pe termen mai lung....
Deci dupa ce un eveniment se intampla, el are consecinte sau poate avea din pacate, influenta si in viata ta urmatoare, in anii tai urmatori de viata !

[...]

Cand veti citi....
Am facut lista cu lecturile mele de azi, si printre randuri veti gasi si explicatiile sau " comentariile" mele.... 
Ah, da !
Cum sa nu ! Uitam sa va spun !
Caut sa atasez 2 carti pdf, ambele din seria publicatiilor Muzeului Judetean Teleorman, sunt noi, adica pentru mine sunt noi, si poarta titlul :
"Oameni, locuri, amintiri...Interviuri cu profesorul Ion Moraru", de Corina IORDAN, Ed.Renaissance, 2012, Bucuresti ( toata cartea )si
"Vechi sate teleormanene intre legenda si adevar", Ed.Ordessos, Pitesti, ( 2015 ) - aceasta din urma este din pacate, doar in extras, atat apare pe internet sau atat am gasit eu!!!

In " Mosieri teleormaneni 1864-1949" cautati sa cititi ( vedeti la Sumar/Cuprins) despre Noaptea de 2 spre 3 martie 1949, despre Decretul 83/1949.
In noaptea din 2 spre 3 martie 1949 printr-o operatiune, care in fapt, dupa modul in care a fost conceputa si adusa la indeplinire, a fost mai mult o operatiune militara, toti mosierii din conacele din judetul Teleorman au fost scosi afara, la propriu, se spune ca, uneori, chiar aproape in pielea goala, caci s-a intamplat la miezul noptii si i-au luat din casa si din pat. Cei care nu se aflau la conace in Teleorman, ci la Bucuresti sau Alexandria, in noaptea aceea teribila, au fost dati in urmarire prin Directia Generala a Militiei. Apoi toti mosierii scosi din casele lor au fost " dislocati" ( ' deportati" ) si au avut mai multi ani domiciul obligatoriu ( fortat ). "


Sa incep :
Biserici din comunele judetului Teleorman, in anii 30 – 50 Arhivele Nationale fotografii
http://fototecaortodoxiei.ro/6-1768-biserici-din-teleorman/album
“Oameni, locuri, amintiri...Interviuri cu Profesorul Ion Moraru”, de Corina IORDAN, Ed.Renaissance, Bucuresti, 2012, din seria Publicatiile Muzeului Judetean Teleorman ( VII ), 224 pagini pdf [ 3,05 MB ]
http://www.muzeulteleorman.ro/files/C%20Iordan_%20Oameni,%20locuri,%20amintiri.pdf
6 nov. 2012 - 16 ani, pe 4 septembrie 1949, liceanul Ion Morau este arestat în plină ...... Aş pomeni numele lui Alexandru Popescu Necşeşti care are urmaşi ... Ştorobăneasa era în egală măsurămoşier şi inginer specialist în comunicaţii,.”
***** Satul Calmatui din judetul Teleorman este fostul sat Cârligati din anii 1949,1950 ( asa am gasit pe internet, undeva scris)
La Pagina 59 : « Constantin Blăescu, apare ca magistrat la
Alexandria în 1926, Dumitru Anagnoste, Titus Bragadireanu, Aurel
Balaban, Petre Mirea şi mulţi alţii. Pe unii i-am cunoscut. Şi pentru că a
venit vorba de magistraţi, de judecători, eu aş pomeni şi numele a doi
grefieri, pentru că într-o judecătorie, într-un tribunal, grefierii au un rol
deosebit. Dacă ei cumva încurcă borcanele, atunci întreaga activitate a
judecătoriei sau a tribunalului este dată peste cap. Aş pomeni numele
grefierului Alexandru Condilescu, care a făcut carieră la Judecătoria din
Alexandria, numele grefierului Niţă Paraschiv şi mulţi alţii.
Întâmplarea a făcut, fiind în Alexandria de 35 de ani, ... »
*****
“Vechi sate teleormanene intre legenda si adevar...Interviuri cu Profesorul Ion Moraru”, de Corina Iordan, Ed.Ordessos, 2015, Pitesti, din seria Publicatiile Muzeului Judetean Teleorman ( XI ), 28 pagini pdf [ 3,06 MB ] – cartea e in EXTRAS, apar numai primele randuri din fiecare capitol, astfel incat despre Piatra, concret, nu am aflat nimic.
Capitolul 10 este despre comunele TIGANESTI, PIATRA
http://www.muzeulteleorman.ro/files/C%20IORDAN_Vechi%20sate-redus%20web.pdf
olivia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu