Pagini

marți, 29 mai 2018

Tr : Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! silviu ... / 29 mai 2018 Mardi 29 mai 2018 11h23


Objet :Tr : Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! silviu ... / 29 mai 2018
De :Olivia Marcov (oliviamarcov@yahoo.fr)
À :
Date :Mardi 29 mai 2018 11h23


 
olivia

Le Mardi 29 mai 2018 10h15, Olivia Marcov <oliviamarcov@yahoo.fr> a écrit :


Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! silviu ... / 29 mai 2018

In dimineata aceasta am deschis emailul si am gasit raspunsul de la  Evidenta Persoanelor sector 6, intrucat ieri le-am scris la cele 2 emailuri pe care le au, precum si Sectiei 22 Politie care se mai " numeste" si Compartimentul 3 Evidenta Persoanelor Sector 6.
Raspunsul lor este ca trebuie sa merg la Sectia 25 Politie, in Aleea Calatis, o strada care deriva din str. Raul Doamnei in Drumul Taberei, pentru reinnoirea cartii de identitate.

E agreabil, e super sa poti sa scrii pe email si sa primesti raspunsul tot pe email, elegant, rapid, fara sa mai bati nu stiu cate drumuri...
Slava lui Dumnezeu, un raspuns, simplu, la obiect de la Directia Evidenta persoanelor sector 6 !

Si, a propos, DrumulTaberei.net  pe facebook, acum cateva saptamani postase o fotografie cu o groapa care se afla chiar cand intri pe strada Aleea Calatis si care ii nemultumeste pe toti conducatorii auto.
Ideea era ca timpul trece si groapa ramane.
Si masinile se strica.

Cu Silviu am probleme, ca de obicei el vorbeste noaptea la telefon, acum, nu stiu daca cu Daria anume, dar nu e nici exclus.
Mi-o amintesc pe Daria prin 2003/2004 cand spunea odata ca : "N-am mai dormit de nu stiu cat timp, de nu stiu cate nopti ! "
Silviu si Daria au in comun faptul ca nu au somn prea mult, de aceea ei in trecut conversau de la ora 23h00 noaptea, in sus, pe mobil.
E probabil ca si-au pastrat obiceiul si azi.

Am sa va povestesc ziua de ieri !
Dar, sa incep cu ceva mai recent pana atunci :

Ieri noapte, pe la 3h25 am, Silviu intra in casa de la munca, vorbind la telefon, cu casca in ureche presupun.
Cand a incheiat conversatia a spus : " o luãm la spital ".
Dupa astfel de ispravi, e foarte linistit, ca si cum si-ar fi indeplinit o obligatie, o mare indatorire si ca si cum a scapat de o povara !
Apoi s-a dus in bucatarie unde ii explica mamei ca : " Bogdan nu i-a cerut nimic ", si inca " a dat telefon la ...( bogdan ? "

Eu ii arat in general, emailurile mele, fratelui meu, incerc sa il vindec de dorinta lui de a ma interna la spital, pentru ca nu il cred prea...., nu stiu cum sa spun, ma gandesc ca aratandu-i ce fac, intelege ce fac, si il asociez din partea mea, deschiderii, caci nu am nimic de ascuns.
Dar fratele meu, si-a luat de ani buni de zile obiceiul sa vorbeasca despre mine, dar macar de a vorbi bine, corect, si chiar sa hotarasca el pentru mine, in numele meu, cel mai adesea, fara ca eu sa stiu.
Imi cere socoteala, caci asta face, in cele din urma, ma judeca pentru viata mea, pentru ca altminteri nu vad de ce ii explica mamei, ca si cum ar fi fost el, tatal vreunui biet copil, tatal meu, ca, vezi bine " Bogdan nu i-a cerut nimic".
Silviu imi judeca viata, alegerile, pasii, tot ce fac eu, si intotdeauna cu repros, trebuie sa gaseasca ceva de spus intotdeauna, dupa care imediat, " victorios" isi avanseaza obsesia : "Olivia trebuie internata ! "

Iata, dormi noaptea, daca dormi si in principiu omul noaptea doarme, si Silviu cu Daria sau poate mai vorbeste cu altcineva, a vorbit insa in trecut in mod sigur, chiar Daria mi-a confirmat, insa, asta, mult mai tarziu, prin 2004 - si fratele meu iti pune la cale viata, libertatea, destinul.
Tu dormi linistit, si el se chinuie in acest timp sa te vada el odata si-odata internata, motiv pentru care nu precupeteste niciun efort.

Mama, careia i-a povestit in bucatarie dupa intoarcerea de la serviciu, ce a mai pus el la cale, si simte nevoia sa ii argumenteze, a tras concluzia si i-a spus si lui tata : " O LEAGA DIN NOU ".
Silviu s-a dus si in dormitor sa vorbeasca si cu tata si cu mama, din nou.
Pana la urma s-a culcat multumit de el.

Astazi de dimineata la 8h42 tata pleca la Xerox cu certificatul meu de nastere, a insistat sa-i faca el un xerox si a luat dosarul in care a pus actele mele.
A preluat initiativa sa-mi faca carte de identitate.
S-a intors din usa, a mai cautat ceva, a plecat.

Totusi, ieri, cand plecase, la ora 10h00 am era deja iesit pe usa - la intoarcere ii spunea mamei " Nu ca o internãm ", Silviu ii iesise inainte, parca vorbisera ceva amandoi si el vroia sa vada ce a facut tata, rezultatul, tata in maini tinea un plic mic pe care scria 3.000 si " Silviu", l-a pus pe masa, si mi-a spus cand l-am intrebat unde a fost : " Nu am fost unde am fost !"
Il intrebasem unde pleaca, mai devreme, insa nu a vrut sa-mi explice.
Nu stiu ce avea in plicul mic alb, destul de mic, uneori tata isi tine in plic cartea de identitate sau alte legitimatii ale lui.
Nu poarta, nu cara nimic greu, dimpotriva, cauta intotdeauna sa puna in buzunar si atat, sa nu ia geanta, etc.
Acum cand e asa bolnavior, nici nu mai poate si nici nu are voie sa care ceva mai greu.
Pana la urma s-a asezat in fotoliu si Silviu i-a spus ceva, raspunsul lui tata a fost : " N-o iau, ca e a mea [ fiica mea adica ] ! "

Ziua de ieri insa, vai mie !
Dimineata tata vroia sa vada certificatul meu de nastere.
Cand s-a intors de unde fusese plecat, cine stie unde, eu una nu stiam unde fusese, se pare ca trecusera 2 ore...

Iata-l s-a intors si in clipa asta !!! 10h14 am.....

INsista sa completez un formular.... REVIN
 
olivia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu