Pagini

luni, 5 noiembrie 2018

Bonsoir à tous! Buna seara tuturor! azi la Catedrala Sf.Iosif 9/10/2018


Objet :Bonsoir à tous! Buna seara tuturor! azi la Catedrala Sf.Iosif 9/10/2018
De :Olivia Marcov (oliviamarcov@yahoo.fr)
À :
Date :Mardi 9 octobre 2018 20h53


Bonsoir à tous! Buna seara tuturor! azi la Catedrala Sf.Iosif 9/10/2018

Astazi am ajuns si eu la Catedrala Sfantul Iosif si mai intai am intrat la libraria Sfantul Iosif, de aici mi-am cumparat Breviarul dorit, dupa care ne-am rugat joia trecuta pe 4 octombrie la Adoratie Euharistica dupa terminarea Liturghiei, in Biserica Adormirea Maicii Domnului Drumul Taberei 38, Breviarul de fapt pe el scrie  LITURGIA ORELOR, si sa stiti, multumesc Domnului, costa ( verificasem pe internet pe site-ul librariei daca il au si pretul ) 35.00 de lei si are peste o mie de pagini, mai exact 1001 pagini si copertile de plastic si 3 pliante cu rugaciuni pe o foaie velina mai tare putin ( dar nici carton ) care se afla in coperta Liturgiei Orelor.
De asemenea mi-am cumparat 2 alte carti si anume, SURPRIZA VI LE TRIMIT SI VOUA, LE-AM FOTOGRAFIAT - si anume deci :

NOVENA IN CINSTEA SFINTEI FECIOARE DE LA LOURDES, 
si
OFRANDA SANGELUI LUI ISUS
Da, da acum in seara asta si in acest email, va trimit rugaciunile mentionate !!!!
Mai putin Breviarul sau Liturgia Orelor de 1001 pagini, insa din el, ca sa cititi cateva rugaciuni, Psalmi adesea, veti vedea exact cum este imediat, cum e alcatuit,  am fotografiat cateva pagini din acest Breviar tiparit pe foi sau hartie foarte subtire, delicata, si cu magini rosii, sa cititi rugaciunile, nu numai din curiozitate, dar fie si numai din curiozitate si tot le-ati citi ! dar sa le cititi pentru ca o sa vedeti voi cum sunt scrise....
Ce trebuie sa retinem din ele, cel putin atat....
Nu mai spun ca sunt oameni care stiu Psaltirea- adica toti Psalmii pe de rost si Sfantul Anton de Padova stia toata Sfanta Biblie pe de rost !
Eu sunt modesta in aceasta privinta, in viata asta nu pot ajunge la astfel de performante de memorare.
Eu pot sa citesc, sa inteleg, si pe urma sa stiu, dar niciodata nu nimeresc un text exact cum este el scris intr-o carte, decat cu eforturi destul de mari.
Pe mine si invatatul pe de rost m-a dezavantajat.
daca vreti sa va rugati pentru mine sa imi dea Dumnezeu o memorie mai buna, mai capabila, mai mare, sa stiti ca m-as bucura, daca macar o data cand va rugati, formulati aceasta intentie de rugaciuni si pentru mine !
Uneori ma mir si eu de mine cum stiu, dupa ce invat ceva, pentru ca de invatat de pe rost eu nu reusesc, dar daca chiar invat si invat si invat bine, atunci pur si simplu STIU - ceea ce am invatat.
Cand am invatat pentru examenul de grefieri in vara lui 1993, toata luna august 1993 am invatat, si a trebuit sa invat codurile de procedura civila si de procedura penala, dar eu pana atunci nu stiam eu de continutul lor ! Si deci tot textul era ceva nou pentru mine, stiam ca nu pot memora usor si asa bine, la virgula, si la examen asa trebuia, si m-am cam speriat, m-am dus acasa si m-am pus la propriu in pat cu capul pe perne inalte si am luat codurile in mana si am inceput sa le citesc si sa le citesc si sa le repet si tot asa.
In ziua examenului, mai intai incepea proba de dactilografie care era eliminatorie, abia dupa aceea urma proba scrisa.
M-am lipit, sprijinit de zidul, de peretele din cladirea actualei Judecatorii a Sectorului 1, care atunci era cladirea Tribunalului Municipiului Bucuresti si nu ma gandeam decat la faptul ca daca pic la scris, ce ma fac ? Cu un asa unchi mare, adevarul este, bine, stim ca timpul a trecut si ca vremurile s-au schimbat, dar adevarul este ca Dumitru Andrei a fost mare magistrat si cu rang mare, si apoi a devenit avocat, a castigat toate procesele pe care le-a luat, si deci eu din familie stiam ca a fost maret, ideea e ca, asa fiind atunci vremurile, el a avut multa putere, daca vroia iti putea face mult bine sau mult rau, doar ca nu se amesteca.
Un om cu asa un rang, o functie, avea mana foarte lunga in Romania si cine stie, poate nu numai.
Si am intrat in examen si am scris, ghinionul meu ca eu nici nu scriu de mana prea repede, si pana la urma am scris teza, si la limita timpului, cand a spus creionul jos, eu abia terminasem atunci.
Am luat examenul, dar si azi ma gandesc cum ma apucase tremuratul in cladirea TMB-ului, lipita de perete cu spatele si neputand sa ma gandesc decat la faptul ca daca nu imi vin in minte textele invatate ?
Acuma, daca era numai de mine nu as fi tremurat, pentru ca dupa mine nu era asa o nenorocire, desi poate m-as fi intristat, insa la gandul ca toata lumea aceea de acolo l-a cunoscut si il stie pe Dumitru Andrei judecatorul Tribunalului Suprem cum se numea ICCJ in anii de pana in 1989 mi se pare.... in anii 1990 s-a numit Curtea Suprema de Justitie, si nu stiu exact de cand, insa se numeste ICCJ acuma.

Ei bine, dupa librarie am intrat in Catedrala Sf Iosif, m-am rugat si am vazut si eu pentru prima data deschisa usa de la Capela unde se face Adoratie, cand intri in Catedrala pe o latura ( nu pe intrarea mare centrala, ci prin curtea ei ), Capela Adoratiei este exact in fata, nu aveam la mine Litaniile Sf. Sacrament si mi-am propus sa revin sa stau cu Iisus in Sf Sacrament si sa aduc cu mine si cartea de rugaciuni Tacere si Contemplatie in care sunt aceste litanii.
Mai nou, acuma, si e o initiativa excelenta, am vazut ca jos, asezat pe jos, cum intri in Catedrala, in fata ta, cum ar veni, lipit de zid, este un cos destul de larg si in el oamenii aduc si lasa PAINI, unii paine feliata ambalata in folia de plastic sau celofan, altii paine simple, neambalate.
Ma gandesc sa aduc si eu o paine cand mai merg acolo.

Am facut si cateva fotografii, dar dupa iesirea din Catedrala, la plecare si le-am pus in PDF si vi le trimit printr-un link, de pe google drive, la fel ca si Novena in cinstea Sf Fecioare de la Lourdes, Fecioarei Maria....
Separat, am sa atasez Liturgia Orelor - in Extras si carticica OFRANDA SANGELUI LUI ISUS, deci pe acestea le veti gasi atasate mai jos, si, daca incap in acelasi atasament nu stiu, o sa vad eu concret imediat, va arat si va trimit si 2 iconite pe care azi le-am cumparat, una pentru Silviu, cu Inima Preasfanta a lui Iisus si alta pentru mine cu Sfanta Familie : Maria, Isus Copil si Sf Iosif, fiecare iconita se deschide si lasa in interior sa vezi si sa citesti o Rugaciune.

Ghiseele sau chioscurile de cumparat bilete RATB erau inchise, eu am urcat din statia mea, de langa bloc, de acasa, in autobuzul 368 si ceasul din autobuz indicat cam 14h25 daca imi amintesc bine.
Am coborat la prima statie, de fapt a 2-a de la blocul nostru, pentru ca pana acolo mai aveam o calatorie pe card sau cartela.
Acuma, nu vreau sa vorbesc cu pacat, cum se spune, dar parca eu cand am venit ultima oara acasa, pe card mai aveam 2,90 Lei noi, si 1 calatorie, 1 dus RATB costa 1,3 lei noi, dar stiu daca dupa ce am pus cardul pe aparatul de " compostat " " bilete " RATB, aparatul mi-a anuntat rapid, ca mai am pe card numai 0,90 lei noi.
Ati fost vreodata atenti cum inregistreaza aceste aparate de " compostat " sau taxat biletele electronice de calatorie RATB ?

Am coborat la prima statie unde in statie e un chiosc de bilete si el inchis, si stiam ca exista un singur chiosc deschis pana mai tarziu, dar a trebuit din statia de la Moghioros sa ma intorc spre intrarea in piata, mai intai am traversat, acolo in fata intrari in piata am gasit Chioscul deschis si mi-am incarcat cartela aceea de RATB.
Si ma gandeam ca daca nu gasesti deschis, nu ai un bilet, nu poti cere, sa zicem ca il rugam pe Silviu sa-mi dea cartela sa ( nu stiu daca el are cartela, sa admitem ca are ) RATB si sa o folosesc, sa " taxez", sa " compostez " cum se zicea pe vremuri, biletul de calatorie.
Cand m-am intors PRIN STRADA LUTERANA, veti vedea putin din ea in pdf-ul cu fotografiile mele facute astazi, ajung in statia RATB, unde soseste autobuzul 368, si venise o tanara cu bani in mana si la chioscul de bilete din statie, INCHIS, s-a dezumflat si pe jos a luat-o spre Farmacie din intersectie, nu stiu unde pleca, poate sa ia un taxi, apare alta doamna, una mai in varsta, se tinea bine, cu portofelul mare in mana, vede si ea INCHIS, ramane insa in statie.
Adica, pe vremuri cu bilete de hartie, mi s-a intamplat ca in autobuz sa ma roage careva " Nu aveti o calatorie in plus, ca va platesc biletul ? " si sa imi intinda banii, daca aveam dadeam.
Ii dai omului biletul de hartie si asta e, el il utilizeaza si punct.
Dar de pe cartela ta nu poti sa ii dai....
Nu poti nici sa ii dai cartela ta, daca locuiesti cu cineva, cum ma gandeam eu la Silviu, sa imi dea cartela lui, si atunci m-am gandit, mai, iata, asta e opera Satanei care ne vrea inregimentati, nominal, el ne vrea nominal, de aceea pe fiecare cartela sau card scrie numele persoanei si faptul ca nu e transmisibil cardul RATB si mai scrie SI CNP-ul persoanei, ADICA CODUL NUMERIC PERSONAL.
Si de ce, de pilda sa nu fie cu putinta sa transmiti ( sa imprumuti ) cardul tau RATB cuiva ???? Pentru ca Satana vrea sufletele noastre, suflete, si fiecare om - nominal, reprezinta si este un SUFLET, UN SUFLET.
UN SUFLET E OLIVIA, UN SUFLET E GIGI IONESCU, UN SUFLET DE ALEXANDRU PISCOPESCU, etc, etc.
Sau, tanara care venise cu banii in mana sa cumpere bilet, ok, ma uit pe placuta statiei si indica ca acolo la statia  LUTERANA vin 2 autobuze, si anme 368 al meu, care imi trebuie mie, si 126. Ei bine 126 mie chiar nu imi trebuie, si m-am gandit s-o strig pe tanara, pentru o clipa, si sa ii spun sa urce cu mine si in autobuz sa compostam de 2 ori, de la 2 aparate diferite din acelasi autobuz, dupa care mi-a venit ideea, ca poate femeia aceea avea nevoie de 126 si nu de 368 ca mine, si atunci ???

Va mai scriu, probabil maine, cand vreau sa merg pana la Biserica Sf Parascheva de la Razoare, si Sf Vasile Cel Mare, probabil cand ma intorc va scriu si va mai povestesc....


olivia


Pièces jointes

  • OFRANDA SANGELUI LUI ISUS.pdf (4,78 Mo)
  • LITURGIA ORELOR extras.pdf (11,26 Mo)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu