Pagini

luni, 24 decembrie 2012

Novenã de pregãtire la sãrbãtoarea Nasterii Domnului

Novenã de pregãtire la sãrbãtoarea Nasterii Domnului


1.
O, Isuse, Mântuitorul sufletelor noastre, care Te-ai nãscut om între noi, oamenii, pentru ca prin venirea Ta sã reînnoiesti lumea, dã-ne, Te rugãm, harul ca în aceste zile sfinte noi toti sã ne gândim serios la dragostea Ta nesfârsitã si sã reînnoim sufletele noastre la o viatã cu adevãrat crestineascã, urmând pildele Tale.

Tatãl nostru ...

2.
O, Isuse, Dumnezeu nemãrginit, pe care cerul si pãmântul nu-L pot cuprinde, Tu ai voit sã Te închizi timp de nouã luni în sânul feciorelnic al Mariei, stând acolo retras si tãcut.
Învatã-ne, Te rugãm, sã iubim si noi tãcerea si reculegerea pentru ca sã putem fugi de atâtea pãcate pe care le aduce în suflet zgomotul lumii.

Tatãl nostru ...

3.
O, Isuse, copile ceresc, care stând retras în sânul Maicii Tale, din acele clipe deja gemeai, Te rugai si Te jertfeai Tatãlui Tãu ceresc, pentru mântuirea sufletelor, dã-ne, Te rugãm, harul ca sã fim totdeauna pãtrunsi de râvnã pentru mântuirea noastrã cea vesnicã.

Tatãl nostru ...

4.
O, Isuse, Împãrate preaînalt, care dus de Maica Ta la Betleem ai voit sã te supui poruncii împãratului, care orânduia înscrierea supusilor sãi, fã, Te rugãm, ca si noi sã ne supunem totdeauna si fãrã împotrivire acelora care ne poruncesc si ne cãlãuzesc în numele Tãu.

Tatãl nostru ...

5.
O, Isuse, Ziditorul a toatã fãptura, care pregãtesti adãpost pãsãrilor si vizuini de odihnã tuturor vietuitoarelor, Tu la nasterea Ta nu ai gãsit nicio inimã milostivã care sã te gãzduiascã pe Tine si pe Maica Ta preasfântã, ci ai fost refuzat si dispretuit de toti !
Dã-ne, te rugãm, harul ca noi sã nu fim surzi la chemãrile Tale si sã Te primim în inimile noastre, si ajutã-ne totodatã ca sã suferim si noi cu rãbdare cum ai suferit Tu, orice dispret din partea aproapelui nostru.

Tatãl nostru ...

6.
O, Isuse, Rege vesnic încoronat de slavã si de îngeri, Tu, alungat de toti, ai fost nevoit sã Te nasti într-un grajd, înconjurat de niste animale ! ...
Smerenia Ta cea adâncã umple de rusine mândria noastrã, care nu putem suferi când ne vedem înjositi.
Fã, te rugãm, ca de azi înainte, urmând pilda Ta sã fim smeriti cu adevãrat din inimã.

Tatãl nostru ...

7.
O, Isuse, izvor nesecat a toatã bogãtia, care îmbraci Soarele cu strãlucire ; împodobesti cu aur coroanele regilor, acoperi pãmântul cu verdeatã si flori minunate, Tu la nasterea Ta nu ai avut cu ce sã-ti acoperi trupul cel fraged si ai fost înconjurat de cea mai cumplitã sãrãcie.
Ajutã-ne, Te rugãm, ca sã învãtãm si noi a ne dezlipi inima noastrã de lucrurile pãmântesti si a ne înfrâna trupul nostru prin pocãintã adevãratã, pe care ne-ai arãtat-o, singurul drum care ne poate duce la Împãrãtia cerurilor.

Tatãl nostru ...

8.
O, Isuse, Principele pãcii, întru care si prin care neamul omenesc a gãsit împãcare cu Tatãl cel vesnic, Tu ai voit sã Te nasti atunci când în lume au încetat rãzboaiele si când toate popoarele erau în pace.
Fã, Te rugãm, ca si în noi sã înceteze lupta patimilor celor rele împotriva sufletului, si dã, Te rugãm, în zilele noastre bunã orânduialã si pace între toate natiunile, aducându-le pe toate ca sã-Ti slujeascã Tie.

Tatãl nostru ...

9.
O, Isuse, asteptatul si doritul popoarelor, Tu prin nasterea Ta ai împrãstiat întunericul pãcatului si ai rupt lanturile cu care iadul tinea încãtusat neamul omenesc în robia lui !
Sã fii binecuvântat în vecii vecilor, pentru cã nãscându-te ai venit sã scapi din robie pe poporul Tãu.
Fã, te rugãm, o, Isuse, ca noi sã ne lepãdãm cu adevãrat de orice nelegiuire si pãcat si de orice rãutate ; si sã umblãm la lumina pildelor si a învãtãturilor Tale, asteptând cu nãdejde în cer rãsplata pe care Tu ai fãgãduit-o acelora ce Te urmeazã pe Tine.

Tatãl nostru ...Slavã Tatãlui ...


( extras din Calea cerului – Carte de rugãciuni, Pr.Ulderic Cipolloni Franciscan Conventual ( 1927 ), editia a XIII-a revizuitã si adãugitã,  Episcopia Catolicã de Iasi, 1942, Imprimatur V Mihai Robu, Episcop de Iasi, Ed.Serafica, 2005, 2009, Roman, Neamt )






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu