Pagini

miercuri, 18 decembrie 2013

Închinare cãtre Preasfânta Nãscãtoare de Dumnezeu ( din lucrãrile Sfântului Dimitrie al Rostovului ) (Psaltirea Maicii Domnului)

Închinare cãtre Preasfânta Nãscãtoare de Dumnezeu ( din lucrãrile Sfântului Dimitrie al Rostovului ) (Psaltirea Maicii Domnului)



Veniti sã ne închinãm Împãrãtesei noastre, Nãscãtoarei de Dumnezeu !
Veniti sa ne inchinam Fecioarei Maria, Imparatesei noastre, Nascatoarei de Dumnezeu !
Veniti sa ne inchinam si sa cãdem la însãsi Doamna, Fecioara Maria, Imparateasa noastra, Nascatoarea de Dumnezeu !

Ne inchinam tie, Preasfântã Nascatoare de Dumnezeu, care prin Nasterea ta, ne-ai aratat nouã Lumina cea adevarata, Imparateasa cerului si a pamantului, nadejdea celor fara de nadejde.
Ajutatoarea celor fara de ajutor, Mijlocitoarea tuturor pacatosilor ; tu ne acoperã si ne apãrã de toate nevoile si necazurile sufletesti si trupesti si fii nouã, te rugãm, Apãrãtoare, cu sfintele tale rugãciuni !
Ne inchinãm binecuvântatei tale zãmisliri si nasterii tale din sfintii tãi pãrinti, Ioachim si Ana !
Te rugãm, Doamna noastrã, sa ne dai viatã fara de pacat ca sa zãmislim si sa nastem roade de pocãint !
Ne inchinam, Intrãrii tale in Biserica Domnului, Pruncã de trei ani fiind si te rugãm, Lumina noastrã, sa ne faci, cu rugaciunile tale, Bisericã a Duhului Sfânt !
Ne inchinam Bunei tale Vestiri, Preacuratã Fecioarã de Dumnezeu Nascatoare, cand prin lucrarea Duhului Sfânt, cu glasul Arhanghelului, ai zamislit Cuvantul Tatalui si te rugãm, Lumina noastra, sa ne binevestesti nouã, celor deznadajduiti, mantuirea !
Ne inchinam Nasterii tale, cand L-ai întrupat si L-ai nãscut pe Hristos, Mantuitorul lumii, si ai devenit astfel, Maica lui Dumnezeu slãvitã si preaînãltatã de toatã fãptura, si te rugãm, lumina noastra, fã-te Maicã Milostivã acum si in veacul viitor !
Ne inchinam curãtiei tale, ceea ce esti neîntinatã, fara smintealã, fara gresealã, Preacuratã si te rugãm, lumina noastra, curãteste-ne de toata spurcãciunea trupului si a duhului, cu rugaciunile tale !
Ne inchinam si cinstim durerile tale, pe care le-ai rãbdat in vremea patimilor de bunãvoie ale Fiului tãu, cand s-a implinit proorocia lui Simeon, caci prin insusi sufletul tãu a trecut sabia si te rugãm, Lumina noastra, de durerile trupesti si sufletesti, izbãveste-ne !
Ne inchinam tie, Doamnã, aducându-ne aminte de bucuria ta pe care ai avut-o in vremea Invierii Fiului tãu si te rugãm, Lumina noastrã, sa ne adormi patimile noastre trupesti, cu ajutorul Tãu !
O, Preasfântã Imparateasã Nascatoare de Dumnezeu, primeste aceasta micã rugaciune si o du Fiului tãu si Dumnezeului nostru, ca sa mantuiasca si sa ne lumineze, pentru tine, sufletele noastre !
Privind la chipul tu preasfant, ca si cum te-am vedea cu adevarat chiar pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cu credintã si cu dragoste si din toata inima cãdem si ne inchinãm in fata Celui ce este mai inainte de veci, in fata Pruncului pe Care-l tii in bratele tale, in fata Domnului nostru Iisus Hristos !
O, Preasfanta noastra Doamnã, Imparateasa Cerului, preaslavitã Stapana, Fecioarã, Nascatoare de Dumnezeu, adevaratã mangaiere a tuturor întristatilor, viata si învierea tuturor celor ce nadajduiesc spre tine !
Apleacã, o, Doamnã, preacuratele tale urechi spre rugaciunea noastrã pe care ti-o aducem noi, nevrednicii robii Tãi !
O, Maica noastra milostivã, aratã mila ta spre noi care suntem plini de intristare si ne aflãm pururea in pacate si nu ne dispretui pe noi, mult pacatosii robii Tãi !
O, Maica noastrã preafrumoasã !
Tu esti pricinuitoarea tuturor bunatatilor, invierea muritorilor si izbãvirea celor pierduti !
Primeste aceastã nevrednicã rugãciune a robilor tãi cazuti si mult pacatosi, in acest ceas de amarã plangere si dureroasã cerere, caci indraznim a grai catre tine, Preasfantã Doamnã Imparateasã Nascatoare de Dumnezeu, zicând impreuna cu ingerii : “Nascatoare de Dumnezeu, bucurã-te, Sfantã Fecioarã Marie, Cea plinã de Dar, caci ai zamislit cu trup pe Fiul lui Dumnezeu”.
Bucurã-te, cã tu L-ai purtat la sânul tãu !
Bucurã-te, cã tu L-ai nascut !
Bucurã-te, cã tu L-ai hranit !
Bucurã-te, cã Lui I s-au inchinat magii !
Bucurã-te, cã pe Hristos, la trei zile in bisericã L-ai aflat.
Bucurã-te, cã Hristos a inviat din morti si S-a inaltat la cer !
Bucurã-te, cã tu insati ai fost luatã la cer !
Bucurã-te, cã ai intrecut pe ingeri cu fecioria si pe sfinti, cu slava !
Bucurã-te, cã tu faci pace pe pamant !
Bucurã-te, cã locuitorii cerului toti iti sunt ascultatori !
Bucurã-te, cã tu poti sa ceri tot ce vrei de la Fiul tãu, Hristos, Dumnezeul nostru !
Bucurã-te, cã te-a invrednicit sa fii aproape de Sfanta Treime !
Bucurã-te, cã esti maica oamenilor rataciti care alearga la tine cu credintã !
Bucurã-te, cã bucuria ta in veci nu se sfarseste !
Bucurã-te, cea plina de Dar, Domnul este cu tine !
O, Preasfanta Stapana, Doamnã, Fecioarã Nascatoare de Dumnezeu !
Primeste nevrednica noastra rugaciune si ne pazeste de moarte naprasnicã si ne daruieste pocaintã inaintea sfarsitului nostru ! Amin.
Stãpânã, primeste rugaciunile nevrednicilor robilor tãi si ne izbaveste pe noi de toata nevoia si necazul !
Toatã nadejdea noastra, spre tine o punem Maica lui Dumnezeu, pazeste-ne pe noi sub Sfant Acoperamantul tãu. Amin.


( Extras din Psaltirea Maicii Domnului, Intru Lauda si Preacinstirea Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu si Pururea Fecioarei Maria, se tipareste cu binecuvantarea Prea Sfintitului Parinte GALACTION, Episcopul Alexandriei si Teleormanului, Ed. Biserica Ortodoxã Alexandria – 2002 )



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu