Pagini

miercuri, 18 decembrie 2013

Jurnal FB, marti 17 decembrie 2013

Jurnal FB, marti 17 decembrie 2013
Wednesday, December 18, 2013 ; 12/18/2013 10:50:45 AM


https://www.facebook.com/oliviamaria.marcov
Olivia Maria Marcov shared Remus Cernea's status.
18 hours ago
Imi fac datoria sa va spun ca acum in parlament, unde are loc sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, suntem martorii unui moment ciudat: cei de la PSD au parasit sala, ca si cei de la PDL, intrucat urmeaza votul asupra desemnarii domnului Rares Bogdan in functia de Director interimar al Televiziunii Romane.
Dupa parerea mea, este o dovada de neseriozitate din partea celor care au parasit sala... Cred ca postul public are nevoie de o conducere in urmatoarele luni si doar parlamentul o poate stabili... Vom vedea ce va mai urma...

Olivia Maria Marcov shared Remus Cernea's status.
19 hours ago
REF. : CCR
In sfarsit, domnul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea mi-a dat dreptate! Am semnalat astazi, din nou, in plenul Camerei Deputatilor, un nou viciu de procedura, intrucat unul dintre proiectele de lege care au fost aduse in dezbaterea parlamentarilor si care privea functionarea Curtii Constitutionale, nu figura si pe Ordinea de zi postata pe site-ul Camerei.
Desi initial, dl. Presedinte Zgonea a incercat din nou cateva ironii gratuite la adresa mea, le-am ignorat si mi-am facut datoria de a semnala acest viciu de procedura. Dupa cateva minute, dl. Zgonea a verificat ceea ce am spus si, de la microfon, a recunoscut ca am dreptate mentionand ca ii va sanctiona pe cei de la staff-ul tehnic responsabili pentru faptul ca acel proiect de lege nu figura pe site.
Este o mica victorie procedurala care arata ca, prin perseverenta cu care am vorbit despre aceste vicii de procedura, la multe dintre sedintele plenului, pana la urma am fost luat in seama si s-a tinut cont de observatiile mele.
Voi continua sa atrag atentia acestor vicii procedurale care au importanta si miza lor si care au dus uneori la grave abuzuri precum cele din 10 decembrie 2013...

Olivia Maria Marcov
Update InfoActivity Log10+
View As...
Timeline Settings
Add a Badge to Your Site

Olivia Maria Marcov shared Cabinet Avocat "Holuta A. Ionica"'s status.
December 16

* Avocatii nu vor mai fi ce sunt in privinta felului cum se vor numi in acte. Consiliul UNBR condus de avocatul Gheorghe Florea s-a intrunit in acest week-end si a pus la cale un proiect de modificare a legii avocaturii. Printre multe modificari se intentioneaza ca una sa ii imparta pe avocati in doua categorii:
- consilier de litigii;
- avocat de bara (din englezescul „barister”);
Interesant e ca... imparteala pe categorii va fi decisa de o comisie speciala la nivel de INPPA, din care va face parte si un magistrat, comisie in fata careia avocatii vor sustine examenele de departajare. Asta ca sa nu mai aiba acces in intanta orice avocat, mai cu seama la instanta suprema. Se aude ca atunci cand va fi gata, proiectul va fi supus unei dezbateri publice. Sa vedem daca va exista si vreun ministru al Justitiei dispus sa sustina un atare proiect.... CITEAZA www.luju.ro

Sursa : https://www.facebook.com/oliviamaria.marcov



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu