Pagini

miercuri, 2 mai 2018

Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! 2 mai 2018 ( rou ) = 2 mai 2018 (fr )


Objet :Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! 2 mai 2018 ( rou ) = 2 mai 2018 (fr )
De :Olivia Marcov (oliviamarcov@yahoo.fr)
À :
Date :Mercredi 2 mai 2018 17h04


Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! 2 mai 2018 ( rou ) = 2 mai 2018 (fr )

Citesc despre " Personaje ciudate si pitoresti care au scris Istorie pe malul Dambovitei:, Vol. XVIII, din Secretele Bucurestilor.
Pornind de aici am cautat cateva explicatii pe internet, de pilda care era, cum arata, istoricul sau, Podul Calitei ?
Podul Calitei, vine de la Podul Calicilor dar se refera, se pare, la oameni cu handicap, este vorba de Calea Rahovei ( de azi ), la 1841.
Din paginile acestei carti si in plus, rasfoind internetul, ce am mai gasit ( 2 carti electronice, le puteti lectura, insa doar online, sau, le puteti cumpara [ nu prea am vazut persoane care sa isi cumpere carti sub forma de e-book, dar, s-ar putea sa existe si nu putine ! ] ).

Am sa ma uit ( desigur, intai pe internet ) prin librarie sau la Anticariat, dupa carti despre Bucuresti, iata despre ce carti e vorba, pe prima o gasesc mentionata in Volumul de mai sus XVIII al Secretelor Bucurestiului :
" Tainica inima a Bucurestilor", de AURORA NICOLAU.
Apoi, cautand pe internet despre Podul Calitei, gasesc mentionata cartea :
"Istoria Bucurescilor ", de Ionnescu Gion,

si iata cele 2 carti, va trimit link spre fiecare, de citit, cine are curiozitatea :
de citit online :

Constanta Vintila-Ghitulescu : " Patima si desfatare "



si
" Amintirile Colonelului Lacusteanu "


In ultima, gasiti si o FOAIE DE ZESTRE, se inregistra in condica la Tribunal....
( Ce-i drept, nu toata lumea s-a maritat cu zestre, pentru ca multi nu au avut zestre de dat fiicei sau ( mai rau ) fiicelor lor ! Insa la familiile cu stare, cu oarece avere, exista obiceiul, care ii avantaja pe miri....
In Occident, in Franta, exista dota.
Totusi, e interesant cam in ce consta anume zestrea unei fete de familie, cu ceva avere.
Cartea se deschide mai pe la sfarsit pentru ca eu cautam referinte despre Podul Calitei si ele sunt la sfarsit.
Foaia de zestre este mai "sus", mai in cuprinsul cartii.

Nu inteleg ceva .....
Mai demult mama spunea ca " acum" trebuie sa merg(em) pentru cartea de identitate la Sectia 25 Politie Evidenta Populatiei de pe Aleea Callatis, din Drumul Taberei, o strada ce deriva din strada Râul Doamnei.
Dar e mai departe de blocul nostru R 4, decat sectia " noastra" de Politie, sectia 21 sau 22 din Piata Moghioros.
Ieri, am intrat pe internet si am gasit Evidenta Populatiei din sectorul 6, si am constatat ca, in continuare Sectia de Politie din Piata Moghioros ( unde mergeam de fiecare data cand era vorba de buletin / carte de identitate  in trecut ) se ocupã cu eliberarea documentelor, actelor de identitate.
Eu cam asa am vazut.
Mama, pe care am intrebat-o, mi-a explicat ca fratele meu, in urma nu stiu cu cat timp, cand a venit termenul, cand a fost cazul, si-a facut cartea de identitate la Sectia 25 din Aleea Callatis, cea care e chiar, intr-un fel, " peste mana ", "departicel" de blocul nostru, catva vreme avem sectia noastra, langa noi, la si chiar in Piata Moghioros.
I-am spus mamei ca poate ( adica voi face asa ) ma duc la sectia din Piata Moghioros, sa intreb mai inainte la ei daca acolo imi pot face o noua carte de identitate, reinnoi CI-ul.
Sau, ma intrebam daca sa nu le scriu ?!
Desi, cu raspunsul pe email, am vazut ca nu se impaca oamenii deloc. Mai ales institutiile.

Uite, fiecare cu " gusturile " sale, mie de pilda, am vazut asta in timp, insa destul de repede, - si desi e foarte util ! - nu imi place telefonul mobil.
Adesea vedeam persoane care nu isi dezlipeau mobilul de la ureche, si mai ales nu suport sa sune continuu, sau foarte des.
Nu spun ca nu trebuie sa discuti la mobil, e util, ai nevoie, esti in relatie cu familia, cu rudele, cu colegi sau prieteni cu care obisnuiesti tu sa comunici.
Si faptul ca trebuie sa ai abonament.
Acuma, nu am inteles nici azi, cum e exact, dar nici nu m-am straduit sa aflu.
Prin 2001, am vrut sa-mi fac abonament de mobil si am intrat intr-un mic " magazin", Centru de... nu mai stiu ce era... Orange ? Nu.... Dialog ? Vodafone ? Vodafone ca atare nu exista atunci.
In fine era un centru mic, cred ca pe strada Academiei, sau pe aproape, pe langa banca Societe Generale, franceza, strada Academiei, str. Eugeniu Carada.... peste drum de banca e intotdeauna o masuta care e punct de Presa ( mai mult ) si de Reviste ( " carte " ).
Si, intrand in centrul respectiv pentru a ma interesa cum pot face un abonament, mi-au spus ca trebuie contractul casei ( mele ).
Nu stiu, chiar e intotdeauna necesar ?
Si toti oamenii care nu au casa lor ?
Nu am insistat, si am renuntat.
Oricum, nu imi plac lucrurile moderne care iti fac in plus de lucru, care iti cer drumuri in plus, multe, - mai mult sau mai putin - de pilda, cu mobilul : cumperi mereu cartela, sau des, sau o reincarci, de fiecare data alt drum....
Alta bataie de cap.
De asemenea ma irita cand ( nu stiu cum, ca noaptea se intampla, de fapt eu ziua nu sunt in sufragerie unde sta mobilul cel mic, ci stau in dormitor care e bibloteca-birou la computer ) ma bag in pat, incepe sa piuie mobilul cel mic, ma anunta ca musai, sa il incarc, sa il pun la incarcat, altminteri piuie si nu se lasa !
Deci exista dezavantaje, cu mobilele si smartphone-urile.
Mai ales gasesc ca se descarca foarte repede si se incarca mult mai incet.
Ca sa nu mai mentionez acumulatoarele / bateriile smartphone-ului Impera care trebuie schimbate la maxim 3 luni de zile !
Cand erau sarbatori si atunci ai fi avut oarecum nevoie sa trimiti La multi ani, sarbatori fericite, atunci RETEAUA ERA INCARCATA SI ITI AMANA SINE FIE EXPEDIEREA SMS-ului !!!
MARE BRANZA AM FACUT si cu telefoanele mobile !!!!
Unde si cand e nevoia/ interesul mai mare, CEVA NU MERGE DESTUL DE BINE SI TE LASA BALTA.

Cred ca la fel de agasata as fi sa am masina mica, cum se spune, sa fac mereu drumuri pentru benzina, sa nu ti-o sparga cei care nu au minte (ca daca aveau o minte, nu spargeau masinile oamenilor ), ca si ei sunt " oameni ", sa o duc la revizie, si chiar mai des pentru siguranta, la reparat, la schimbat vreo piesa, la spalat, la ' dezghetat " iarna, la des-prafuit vara, sa ii platesc asigurarea ( aceea de care se plang multi ca nu e in bune si nete conditiuni incheiata, pentru ca, in mod concret, cu greu ti se plateste in caz de accident, sau ca esti lovit, accidentat si trebuie sa schimbi vreo piesa ! ), sa cumpar rovigneta sau vigneta, toata colectia de Vignete pentru fiecare sezon/ anotimp !!!! ETC. ETC....
Sa tot platesti, sa tot fi muls ca vaca de lapte.

SI DUPA TOATE, SA TE URCI IN MASINA SI SA STAI BLOCAT IN TRAFIC ca prostul....sau ca ghinionistul, cum preferati.
In cartile de mai sus, cele online, citim ca Bucurestiul, noi, romanii intotdeauna am avut probleme cu drumurile....
Chestie de traditie.

Da.
Livia Jurjeu nu a aparut, am intrat acum vreo 2 seri pe pagina web I.P.J. Arad Postul local al comunei Graniceri.
Livia spunea ca Siclaul e in Graniceri.
Nu stiu de ce nu reapare Livia Jurjeu pe facebook ?????
Inteleg ca in Siclau si prin Arad oamenii au liber la crime, daca e sa ma gandesc ce zicea Livia " toti stiau si nu vroiau sa se duca sa reclame disparitia lui Patrick la Politie, dar nici aceea nu se grabea ", vezi bine, de ce sa te grabesti cand stii ce gasesti ????
Daca despre bietul , raposatul Pr. Patrick belgianul era vorba in comentariul Liviei, in acelasi comentariu ea insa mai facea mentiune de un caz, in urma cu cativa ani petrecut ( de om omorat adica ), nici nu te mai miric ca l-au gasit " vanat ", " mirosind " [ urat ] ....
Societatea aradeana e fericita ca poate ucide !
Ce-au ajuns !
Si la cazuri, pe pagina IPJ Arad, nu apare deloc, deloc Pr. Patrick, cel ucis, ca mi-e si greu sa cred ca a murit el de moarte senina si buna, mai ales ca nu avea varsta, si Livia nu spune ca ar fi suferit cu ceva.
Spunea " oamenilor le e frica ", ma rog, dar cui ?
Care mai e om, pe acolo ???!!!
La cazuri, pe pagina IPJ Arad apare o femeie care a furat alimente, una care pesemne era moarta de foame !
olivia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu