Pagini

miercuri, 2 mai 2018

Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! 30 aprilie / avril 2018 Lundi 30 avril 2018 17h45


Objet :Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! 30 aprilie / avril 2018
De :Olivia Marcov (oliviamarcov@yahoo.fr)
À :
Date :Lundi 30 avril 2018 17h45


Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! 30 aprilie / avril 2018

De cand vreau sa va scriu ! Dar, cand deschizi computerul, mai un e-mail sa-l citesti, mai gasesti postari pe Facebook, mai citesti ceva acasa, mai ca te duci sa mananci, si timpul trece...
Deci, totusi sa incep, ca pe urma iar aman !

AM O VESTE !!!! PRIVESTE BISERICA NOASTRA !
Ieri o aud pe mama ca spun : " Olga nu mai e la Biserica demult ! Nici Mihai [ sotul Olgai ] nu mai e ! Acum e altcineva, nu stiu cine ..."
Mamaaa ! A plecat Olga, dar ce spun eu ?! A plecat familia Cojocaru de la Pangarul Bisericii noastre Nasterea Maicii Domnului ! Olga si Mihai Cojocaru ( si fetele ).
Este un eveniment !
VESTEA PROASTA ! Ma tem sa nu fie ce e mai rau !
NU MAI E LA BISERICA NICI BIATA LILIANA CLEMENTA PUTINEI !
Ma tem sa n-o fi internat la Azil !!!!!
Stiti ca in toamna 2017, in septembrie, la inceput de septembrie urma sa mearga " a doua zi " la Psihiatrie la spitalul Bagdasar ! Unde o reclamasera sora ei si amicul, sau cum sa-l numesc, partenerul surorii Lilianei !
Si nici dnele Geta, Mioara, cele din curtea bisericii nu se opuneau, dimpotriva !
Mama spune ca " ele ", Doamnele de pe Bancute, fac parte dintr-o secta si au vorbit insa mai demult cu preotul care le-a dat cheile curtii Bisericii, caci in felul asta, mai sedeau si ele pe acolo si mai supravegheau zona, curtea si Biserica !

Cat o priveste pe Olga, ea este de vreo 15, 17 ani tot este la Pangarul Bisericii.
Nu stiu din ce an exact s-a construit si a fost dat in folosinta Pangarul, dar prin anii 2000, dl Mihai, sotul ei, venea cu fiica lor cea mica, cu Emilica, la Biserica, era tare micuta pe atunci !
La inceput nu exista un Pangar, asa, construit, cladire separata de cladirea Bisericii, cum exista acum.
La inceput a fost Biserica mica de lemn " Schimbarea la Fata " si cand intrai in vestibulul Bisericii, pe stanga era un gemulet, un chiosc in felul asta, si acolo era Pangarul, vindea dna Vali, o femeie mai in varsta, slabuta, destul de scunda.
Dna Vali a ramas ceva ani, pentru ca mergeam eu mai des la slujbe atunci si poate mai ales vara si era numai ea la vanzare.
Dupa cativa ani, in Biserica, chiar in Biserica a aparut dna Maria, o doamna mai plinuta care pe masa isi punea carti de credinta, si icoane, si vindea si ea.
Inceputul  a fost prin anii 1996 si mai curand 1997.

Mai sa fie ! Au plecat Olga si sotul ei Mihai !
Dar cum putem afla, ma intreb eu, ce o fi cu Liliana Clementa ?

Mama zice ca la Pangar e o femeie, nu stie cum s-o descrie, probabil nici n-a retinut-o, si parca uneori a aparut si un barbat.

Adevarul e ca, cel putin - dar cel putin ! - din 2010, Parintelui Emilian, Olga ii statea in gat !
Nu o placea deloc !

Mama nici pe Claudia Gaspar n-a mai vazut-o pe la Biserica.

Deci Doamnele de pe Bancute sunt sunt intr-o secta, mai putin dna Sofonea care e ortodoxa si care si intra in Biserica ( desi nici ea nu are rabdare sa stea mereu la slujbe, uneori sta insa ).

Ieri, dupa ce v-am trimit emailul in care am scris despre Piatra si rudele familiei noastre Mardale din Piatra, m-am culcat, am dormit intre 16h20 si 19h20, m-am trezit la un moment dat, si, pentru ca ma durea inima, am inchis ochii la loc si am continuat sa dorm.
Ieri m-a durut inima.
Pe strada Delinesti insa, dupa ce am trimis emailul a aparut cineva care a intrebat pe ton de cearta si cu grosolanie : " Care e ma, aia care a scris la ... ? ", " Care e ma, Olivia Marcov ...? ", da, da, da, mi-am auzit numele pronuntat.

Ieri, mama ii spunea lui tata : " Si mai e si fata asta ! "

Azi, acum maxim 30 de minute, a sosit dl Vali Boanta la mama, la noi la usa adica, i-a adus mamei 2 cartoane ( nu din acelea mari ) de oua de la tara, insa i-a dat cheile casei vecinului de palier Eugen Boanta, tatal dlui Vali, ca, in caz de ceva.... sa intre mama, pentru ca dl Boanta nu mai reactioneaza potrivit unei imprejurari sau alteia, corespunzator.

Tata a plecat la plimbare, s-a intors acum 10 minute.

Zilele trecute a fost si la dentist unde si-a plombat o masea, si spunea ca mai trebuie sa mearga pentru alte plombe.

Apoi, in rest, a mai iesit in parc si el, zilele astea.
E mai tonic insa cand isi reia plimbarile in aer liber.
Noaptea se chinuie sa doarma, mai doarme se mai scoala, se plimba prin casa.
Si-a luat obiceiul sa spele vasele seara, cand e prea tarziu, eu le las in chiuveta ( nu multe ) pentru a doua zi, el insa vine si le spala.

Tot ieri, seara, am vorbit putin pe Messenger, ne-am scris, cu Mihaela Calin.
De foarte putin timp suntem prietene pe FB si abia azi am trecut si eu prin fotografiile ei, sa o vad, pe ea si familia, ma rog, cate fotografii a postat in timp.

In grupul Piatra, Teleorman-ACASA, zilele trecute, pentru ca s-a creat discutia despre Primar, am scris si eu un comentariu despre legile (care sunt ele ) care privesc institutia Primarului si primaria. Am cules din cele 2 cursuri de Drept administrativ din anii studentiei mele, care au denumiri diferite :
Drept administrativ si stiinta administratiei, Partea I, de Emanuel Albu, Ed. Fundatiei Romania Libera ( manualul nostru de la curs din facultate ) ;
Institutii administrative de Emil Balan
Drept Administrativ- Partea Speciala, de Mircea Preda si Benonica Vasilescu.
In speta, e vorba despre legile - care au suferit, dupa cum ma asteptam, modificari in timp, ba una a fost si abrogata - ( art.91 L 215/2001, a.4 L 67/2004, a.15 (2) L 393/2004, a.87 (1) L 161/2003.
Asta a fost cred, sambata trecuta.
Duminica pe la pranz am cautat Fisa legilor pe site-ul Camerei deputatilor, Repertoriul Legislativ al CD, si am copiat intr-un fisier fisele legilor de mai sus.
Apoi, fisierul l-am postat la rubrica " Discussion", numai acolo am gasit loc sa pot posta si sa pot posta/ atasa un fisier, din grupul Piatra, Teleorman.
Pe FB.
Da, au mai aparut mai multi care au originea in Piatra, in grupul Piatra, care au comentat, de cand au inceput discutiile despre primar.
Am sa incerc, macar putin, sa va arat cam ce comentarii au fost, din cate stiu, cred ca discutiile nu se pot vedea daca nu esti membru al grupului.

Astazi am recitit o parte din capitolul despre regina Elisabeta a Romaniei, care avea pseudonimul de scriitoare si poeta " Carmen Sylva ".
A fost o femeie si o nemtoaica tipica, de treaba, calma, blanda, asezata, chiar prea asezata.
Mai demult am vazut pe youtube, il caut si vi-l trimit , un documentar despre Carol I si regina Elisabeta a Romaniei, si am fost impresionata puternic, am sarit in sus, afland ca in tineretea sa, Elisabeta, regina, avea guvernante extrem de rele, sadice, eu as zice, nebune de-a dreptul, care o pedepseau in fel si chip si o amenintau sa nu vorbeasca despre pedepsele la care o supuneau, o cocotau pe un scaun mi se pare si o puneau sa stea acolo ore intregi, in picioare sau intr-un picior !
Niste chinuri incredibile !
Si imaginati-va, fire de nemtoaica ! Elisabeta a suportat totul, A SUPORTAT TOTUL CU CEL MAI MARE CALM, desi nu putem sti ce a fost in inimioara ei, saracuta, ca mie mi-au dat lacrimile cand am aflat, si niciodata nu a spus nimic !

Am vazut, zilele , serile trecute, pe youtube, un film care a fost in comunism la TV, dar nu prea m-am uitat atunci la el, imi amintesc prea vag filmul, o scena pe la final, la Teatru..
E vorba de " UN COMISAR ACUZA " cu Sergiu Nicolaescu in rolul comisarului Moldovan, despre perioara istorica in care legionarii erau la putere, si erau pe cale ( putin mai aveau ) sa preia toata puterea.
La momentul din film, ei, care ajunsesera la putere pentru ca Antonescu maresalul se asociase cu ei, se aliase cu ei, ( deci inca nu era dictatura lor, legionara ), ei care erau " acum " Politia legionara si controlau totul, universitatile, presa, ziarele, Justitia, Politia, aveau si un senator legionar, care ii reprezenta la Senat ( acesta, impreuna cu 2 inalti functionari din Politie, de fapt unul era prefectul mi se pare ) au fost capii crimelor.
Intentionau sa se debaraseze si de aliatul lor Antonescu, sa omoare cam pe toata lumea, judecand dupa faptul ca ii omorau cam pe toti dupa impulsurile lor criminale ( desi ei ziceau ca vor sa-i omoare pe comunisti [ doar ] ), judecand dupa faptul ca omorasera deja 2 profesori universitari sau poate chiar 3 ?
Te atacau in strada, pe strada, fara jena, fara frica.
Fiare : 666, 66666666666666 legionarii ! 
Fiara din Apocalipsa 666.
Si deci vroiau puterea numai ei singuri.
Filmul e dramatic si intrigi de genul celei puse la cale in film au existat in mod cert, au existat intotdeauna.
Ma uitam la comisarul Moldovan in film - in mod cert sunt inspirate ca intrigi, ca mod de actiune, din realitatea vremurilor toate cele aratate in film si ma gandeam, vazand cu sare pe geam Moldovan din film, ca sa nu-l impuste la locul lui de munca, la Politie, legionarii care se autointitulau politia legionara, ma gandeam ASA I-AU FACUT SI LUI PANAIT, PROCURORUL CEL TANAR DIN 1998 DE LA JUDECATORIA SECTOR 1 !

Sa stiti, ca s-ar putea sa fie adevarat ce spun, ce deductie am facut, va explic :
Va spun ca, [...]

Eram in 1993-1995, in acei ani.
[...]

Dar hainele de piele se purtau, si negre, am vazut eu, noi, si in Algeria in anii 70, deci peste tot.

Legionarii, se stie umblau in haina neagra de piele.

Revenind la filmul Un comisar acuzã, e dramatic, e violent, pentru ca e vorba in el despre afirmarea legionarilor care erau pe val si numai valuri si furtuna au facut !
CA INTOTDEAUNA INSA, cand apare ceva, o intriga mai mica, sau una mare/ foarte mare, trebuie sa cauti sa VEZI PUNCTUL DE PORNIRE, ADICA, DE UNDE VINE ?????
Si venea.
De la 2, 3 capi ai rautatilor si crimelor, cel putin aici in acest film.
Senatorul legionar. care era si profesor universitar, un prefect, si un politist mare cred, cu functie mare.
Acestia trei ii ascundeau, in sensul ca ei camuflau, treceau sub tacere, musamalizau cat puteau, de la inaltimea functiei lor, crimele legionarilor.
Mai mult, vroiau deliberat sa dea vina pe comunisti si pe alte persoane.
Filmul pe youtube e in 2 variante, una lunga, de peste 2 ore, si una mai scurta cam de 1h48 minute, eu am vizionat varianta de 1h48 minute...
Cu Sergiu  Nicolaescu in rolul comisarului, care e el viteaza bietul, dar astia erau multi si nebuni criminalii, si il omoara la sfarsit.
Cum se alegeau comisarii pentru o ancheta, cum se musamalizau dosarele, cum se omorau oamenii care aveau dovezi sau dadeau marturie ( daca aveau curaj ), cum i se ia cazul comisarului celui cinstit, Moldovan, sub pretext ca il promoveaza chestor, si ii incredinteaza in noua functie, alt sau alte cazuri, care in realitate erau mult mai " usoare " comparativ cu crimele legionarilor....
Si pentru ca el a refuzat sa i se ia cazul, au vrut si au tras in el de fapt, nu doar ca au vrut, au facut, in biroul lui. in sediul Politiei sau Ministerului unde lucra el....
A scapat pe geam si tot filmul fugea de ei, ii amenintau copilul, i-au ciuruit de gloante in casa lui si a ei, Mama....
A scapat doar fiul, Ionut, ascuns de un avocat.
Ce inseamna lasitatea patologica, ce inseamna servilismul, primitivismul, animalitatea, prostia, caracterul servil si las si tampit, imbecil, si de o nerusinare si de un tupeu, coplesitoare ! Acestia nu sunt de fapt asa nerusinati, cat sunt imbecili.
Lasitatea de om nedezvoltat mintal, care il facea pe cel las ( o sa-l vedeti in film pe legionarul Tanasescu, care il escorta pas cu pas pe Moldoveanu, pe care a vrut sa-l omoare, fara scrupul si ezitare, dar care in fata ii invartea placa ca incearca si el sa-si castige painea, un proxenet din Braila, care anterior fusese cunoscut ( probabil si cercetat ) de comisar in exercitiul functiunii ... ce jegosi, priviti ce creiere bolnave ! Ce baiat bun si ok se arata el in fata lui Moldovan, SI IL OMORA,  FARA JENA, il turna la legionari, se tinea scai de el, in  orice clipa era complice si coautor al crimei avute in vedere de legionari, anume dorinta lor de a-l omori pe Moldovan acesta.
Bine, ca intre timp, i-au omorat pe toti care au aflat despre crimele lor din penitenciar !
legionarii plecau in inspectie in inchisori, si impuscau detinutii in celule.
Prefectul afirma cu tupeu ca nu s-a intamplat nimic, dupa el nici victimele, cei ucisi, nu existau, nu existasera ! Nu exista nicio crima dupa el.
Acesta era un functionar inalt, functia de prefect fiind una mare, si odata...
ca sa vedeti "omul "....
Un infractor la randul sau, din lumea buna...
Moldovan e invitat acasa la senator, intr-o seara, unde ii gaseste si pe prefectul care e actorul Besoiu sau Motoi ( ca cei 2 actori in realitate cam seamana si nu mai stiu acesta care e exact ), si pe functionarul de politie, Dinca....
Senatorul vrea sa-l cumpere cu o valiza de bani, salariul de 10 ani al comisarului.
Acesta se face ca accepta.
Isi da seama unde se ajunsese.
Insa, discutia a avut loc intr-un birou din casa luxuoasa si inainte sa plece, comisarul vede atarnat pe perete un tablou si il intreaba pe proprietar ce pictor e ? Rembrandt ? Si e o copie ? Reusita... copie.
Proprietarul, amfitrionul, ii raspunde asa : " Vai ! Se poate ? Dar e originalul !!!! "
Ca sa vedeti...... omul ....
Comisarul ii raspunde cam in felul asta : " Ciudat ! Originalul se afla in casa la generalul (?) Avramescu care a fost omorat[ de legionari ] ( cum ar veni fusese omorat de curand ) !!!"
Deci ?
Senatorul furase, isi insusise originalul acelui tablou, din casa celui pe care legionarii il omorasera !
Se stie ca legionarii furau, intrau in magazine, in casa peste oameni si furau bunuri, bani, bijuterii, orice obiect, cat de mic frumos si care pe piata, cat de cat sa aiba o valoare, de la mici valori la valorile cele mai mari nimic nu le scapa.
Mai intai cereau cu nerusinare, apoi luau, smulgeau si daca omul avea noroc, de la care luau, il lasau in viata.

Si v-am povestit.
Vreau sa apuc, incet incet si pentru ca timpul cam fuge....
Sa ma uit si eu la un film pe youtube, sunt filme artistice inspirate din Istorie, si sunt si documentare.
Acum poate ma uit ( si ) la un documentar nou, anuntat de KTO TV despre viata intr-o manastire de calugari, e ceva nou ca film !!!

Va mai scriu, va tin la curent !!!!

 
olivia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu