Pagini

joi, 3 mai 2018

Tr : Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! Istoria Bucurestilor, Ionnescu Gion 3/05/2018 Jeudi 3 mai 2018 16h25


Objet :Tr : Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! Istoria Bucurestilor, Ionnescu Gion 3/05/2018
De :Olivia Marcov (olivian.marcov@yahoo.fr)
À :
Date :Jeudi 3 mai 2018 16h25

 

olivia

Le Jeudi 3 mai 2018 16h02, olivia maria Marcov <oliviamarcov@gmail.com> a écrit :


Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! Istoria Bucurestilor, Ionnescu Gion 3/05/2018

Am reusit s-o atasez, desi parca nu dadea semne ca imi accepta atasamentul, gasiti cartea mai jos, este mare, cred ca a fost scanata si atunci ocupa un spatiu pe masura, scanurile au multa informatie, pixelli

Cand eram eu mica, mama fredona si canta putin " Du-ma acasa mai tramvai " cantecul lui Gica Petrescu, ii placea mult si mai stia si altele tot de Gica Petrescu....

Am citit in Libertatea acum cateva saptamani, Gica Petrescu murind, are totusi o mostenitoare care nu a vrut succesiunea, respectiv apartamentul sau de pe Bulevardul Regina Elisabeta care a ramas, scria presa, exact cum era cand a murit Gica Petrescu care il locuia, cu toate lucrurile, obiectele in pozitie in care erau.
A fost foarte longeviv, Gica Petrescu, cred ca imi amintesc ca mama spunea odata ca mama lui Gica Petrescu a fost frantuzoaica, oricum el avea rude ( daca mai traiau ) in Franta !!!!

De asemenea, in urma cu cateva zile, am cautat si vizionat vreo 2 video-uri despre Pastravaria de la ALBOTA din Muntii Fagaras, undeva intre Sibiu si Brasov situata fiind localitatea.
Vazusem o fotografie si comentariul din dreptul ei, pe pagina dlui av. - fost magistrat - Dan Lupascu, cineva ii intreba " V-a placut la Albota ?", [...]

Istoricul Pastravariei Albota :
Si, dl Muller, un roman de origine germana, nascut la Medias, dupa mai multi ani a plecat in Germania si cu familia, cu tatal sau.
Dupa mai multi ani, el s-a intors in Romania si a deschis o pastravarie, a fost intrebat cum a reusit, cat de greu a fost, si el, povestind, a spus ca la intoarcerea sa in tara, a constatat ca  MULTE TERENURI ERAU PARASITE [ de proprietarii lor ] si nu i-a fost deloc greu.
Tatal dlui Muller avea nostalgia Romaniei si a mancarurilor naturale, dar si natural preparate, si conservandu-si si aspectul, dar si mirosul lor savuros, specific, explicand ca in Germania carnea ( si afumata fiind ) nu miroase a nimic.... si atunci, intr-o zi, sau intr-o seara pe cand pregatea afumaturi cu tatal lui in Germania ( cum puteau acolo, nu stiu, parca asa zicea insa ), tatalui i-au dat lacrimile.... l-a intrebat de ce plange.
A raspuns ca acolo nu iese nimeni, nu intereseaza pe nimeni, nici macar mirosul de carne buna... indiferenta, stiti cum circula si pe FB " indiferenta ucide "....

Citeam ieri in Libertatea despre o tanara, fata frumoasa, si foarte tanara, care si-a deschis magazin de prajituri artizanale.
Auziti si voi, ce inseamna sintagma " prajituri artizanale ?"
De ce o fi totul complicat ? De ce le complica cei de azi ?
artizanale inseamna ca sunt... autentice, naturale !!!!
Acum ea, a propos de exprimari " new age", vrea sa faca  TORTURI MODULARE.

AUZITI, TORTURI MODULARE ! Ca iti faci Cruce ! Ce torturi !
Nu mancam orice tort, ci tort modular !

Dar, povestea ei este urmatoarea, de ascultat :
A terminat facultatea de Relatii Internationale, dupa calcule,  de 3 ani, a obtinut un post ( dar postul era, nu stiam ca pot exista la noi azi, cu contract determinat ) cu contract de munca pe perioada determinata, pentru ca spunea ca dupa incheierea ( realizarea ) contractului, dupa 8 luni de zile , s-a gandit sa devina antreprenor, avand exemplul reusit, de 14 ani in antreprenoriat al tatalui ei.
Stia de niste fonduri si s-a intrebat ce poate face cu 44.000 euro ?
Nu stiu daca isi punea intrebarea, asa firesc, ca si cum era sigur ca va obtine aceste fonduri.
Peste 8 luni a durat pana le-a obtinut totusi, demersurile au durat, mai intai si-a facut un proiect, dar a reusit.
Interesant e ca se intampla asta, in 2016, deci in urma cu 2 ani de zile, cand avea 21 de ani.
Ia sa mai verific in articolul din presa !
Deci, dupa absolvirea facultatii de RELATII INTERNATIONALE, a obtinut, obtinuse in trecut un post in Comunicare, LA MINISTERUL JUSTITIEI, - asa scria in ziar - in calitate de consilier ( sau unul dintre ei ) ai ministrului .... dna Pruna, ministru al Justitiei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Deci, tanara spunea in interviul ei, ca peste 8 luni i s-a terminat contractul si atunci i-a venit gandul cel bun cu confectionarea prajiturilor artizanale.
Sigur, e fata frumoasa, e fata tanara...
Dna Pruna, ca pruna la ministerul Justitiei, avea consilieri, lucru firesc mi se pare.
Daca nuca sta in perete si pruna in Justitie, in varful Justitiei, de ce sa nu ai consilieri - AI DITAMAI MINISTRULUI CARE CONDUCE DITAMAI MINISTERUL SI NU ORICARE MINISTER - care abia au terminat o facultate, si aceea de 3 ani numai, si care este de Relatii Internationale...
Problemele din Justitie avand multe prune, cand lucrezi in Justitie dupa cum se vede, inghiti multe, pana cand iti stau in gat....
Cat priveste aspectul comunicarii, cu " Internationalul" cred, zau ca e ultima grija a instantelor judecatoresti....
De altfel Justitia e posesiva, Justitia e cum sa spun eu ? Justitia e foarte " brand romanesc pur " si la el acasa, Justitia apara interesele ( le apara si ea cum poate, dar asta e preocuparea , dorinta , vointa ) romanilor din Romania.
Pentru ca, vedeti in Romania, si in instantele judecatoresti multe procese ce privesc ele, in civil ?
Casele, imobilele, si tot ce deriva de aici in legatura cu ele.
Bunurile, averile, mari sau mici, pana la cea mai mica casuta romaneasca.
Bunurile imobile stau aici.
Si Justitia niciodata nu s-a preocupat de " international"....
Ca dovada, ca nici macar nu a avut chef, si nici azi nu cred sa aiba, de amestecul drepturilor omului, Justitia e foarte clasica, traditionala la noi, pana si Laura A. colega mea de la Drept din studentie, imi aducea la cunostinta cand a descoperit ea Justitia din Romania, ca, : "Tu nu stii cum e acolo ? E ca in Evul Mediu la aia ..."
Cam asa a zis, si mai ales a spus : " Aia sunt ca in Evul Mediu...."
Eu nu glumesc.
Asa stau lucrurile.
De ce credeti ca se judeca unii si s-au judecat zeci de ani, PENTRU REVENDICARI DE IMOBILE NATIONALIZATE ?
Pentru ca multi mostenitori sunt in tari straine, acolo traiesc si vin in tara sa revendice, dar romanii isi vor casele romanesti pentru ei in Romania.
Mesajele se citesc litera cu litera, sau si asa, rand cu rand...

De ce au durat ani si ani, procese de revendicare, incat pana la urma, mostenitorii si asa batrani fie au murit, fie nu au mai putut sa se bucure, sa valorifice, sa se mute, sa faca ceva cu mostenirea pe care au castigat-o, pana la urma in instanta ?
Multi au murit, altii au fost prea modesti chiar in strainatate si cand au intrat dupa zeci de ani de procese de revendicare, cand au castigat mostenirea lor, nu au avut bani s-o exploateze, s-o intretina, sa faca ceva cu ea...
Multi nu au mai apucat ziua in care instanta de judecata le-a dat castig de cauza.

Ah, da, m-am uitat, si voi continua, abia ce am inceput....
Pe youtube, Palatul Stirbey de la Buftea, mostenitorii l-au daruit/ cedat Romaniei, acum e restaurant ....
Sunt Palate de care nu stiam, de pilda la Bragadiru, apoi m-am uitat la Palatul Ghica, al Ghiculestilor, dar ma apucase un somn, am sa reiau niste video-uri pentru ca sunt interesante pentru ca trebuie stiute, pe cat posibil, cunoscut istoricul imobilelor.....


olivia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu