Pagini

luni, 16 septembrie 2019

Bunicii mei paterni Marcov: 16 septembrie 2019 (continuare)

Bunicii mei paterni Marcov: 16 septembrie 2019 (continuare)


O fotografie in care apar bunica mea Feodosia (Teodora) Marcov si copiii ei Adriana /Ada si Nicolae Marcov ( in alb ), fotografia poarta data anului 1942 :




Si acum o fotografie facuta in Bucuresti, in parcul/gradina Cismigiu in 4 septembrie 1955, Adriana Marcov in alb, la mijloc, la brat cu fratele ei Nicolae Marcov ( tata ) [ primul in fotografie de la stanga la dreapta ] si cu un alt tanar, o cunostinta a familiei Marcov la Bucuresti :




O felicitare pentru tatal meu Nicolae Marcov, din 5 decembrie 1960 din Cluj, de la familia Deoancã :




Tata Nicolae Marcov la Sinaia in anul 1962 (Romania), in fotografia de mai jos este primul din dreapta :




O fotografie mai jos datatã 1 Aprilie 1945 : este facuta in Gradina sau Parcul Cismigiu din Bucuresti, pe lac, plimbare cu barca, in barca : tanti Stefi/Stefania Rimski/Ratoi ( la vasle, in fata ), bunica mea Feodosia (Teodora) Marcov ( in negru ) langa fiica ei Adriana/Ada Marcov, iar in spate sunt sora bunicii Feodosia, tanti Lena/Elena Sestocenco-Astreianu si tatal meu Nicolae Marcov micut pe atunci ( in 1945... ) care tinea o morisca in mana, asa pare a fi, o morisca, are si o caciulita pe cap  :




O fotografie mai jos in care apare in anul 1956 la Chisinau, Mircea Botez, fiul matusii Jenia Marcov-Botez, tanti Jenia fiind sora bunicului meu Alexei Marcov care s-a casatorit cu un ofiter moldovean, Botez pe numele sau, din casatoria lor s-a nascut Mircea. Din nefericire, dupa ce s-a incheiat cel de-al Doilea Razboi Mondial, ofiterul roman, moldovean, a ramas in Romania si nu s-a mai intors la Chisinau, caci Chisinaul acum era incorporat in U.R.S.S., iar sotul matusii Jenia Marcov-Botez, luptase in Armata Românã, nu se putea intoarce in Chisinau unde ar fi fost impuscat... si astfel au fost complet despartiti toata viata...Mircea a fost crescut numai de mama sa, tanti Jenia Marcov-Botez, fara tata...
Mircea a fost casatorit de 2 ori, din prima lui casatorie s-a nascut Adriana/Ada Botez, nepoata pe care tanti Jenia Marcov-Botez o aducea la Bucuresti dupa ce s-a pensionat, pe str. Ritoride 9, sector 5, la fratele ei Alexei Marcov care acum era casatorit cu Anisoara Ionescu Marcov ( a 2-a lui sotie ).
Mircea s-a casatorit si a doua oara cu Ala, o ucraineanca cu niste ochi albastri superbi, inalta, atletica ( il depasea, il domina ca infatisare ), cu o piele alba, si cu parul alb in anul 1992 cand i-am cunoscut eu... la Chisinau in casuta lor cu curte... o casuta traditionala cu curte, cum nu credeam ca mai exista ( dar, pe alocuri mai exista inca si azi chiar in Bucuresti ). In fotografia de mai jos, Mircea Botez este cel din stanga :




In fotografia de mai jos de la stanga la dreapta : Boris Vatav, matusii Zina Marcov-Vatav(a) sora bunicului meu Alexei Marcov, apoi langa Boris nu poate fi decat Mircea Botez, fiul surorii Zinei, fiul Jeniei Marcov-Botez....
Boris Vatav este tatal Irinei Vatav-Moscalenco, verisoara mea din Chisinau, Republica Moldova :



In fotografia de mai jos este Ivan/Vania Marcov, fratele bunicului meu Alexei Marcov, Vania impreuna cu Fania Marcov sotia lui, de la dreapta la stanga, primul este Ivan/Vania Marcov (cel mai scund din fotografie ), langa el este Fania Marcov, iar langa Fania sunt parintii sau poate fratele Faniei (cu sotia lui), fotografia dateaza din 2 Iunie 1957 si este facuta la Chisinau ( la fel ca si fotografia de mai sus in care apare Mircea Botez, este facuta la Chisinau, intr-un parc... )



O fotografie mai jos, in care apare Maricica Sestocenco-Precup, sora bunicii mele Feodosia (Teodora) Marcov care s-a casatorit cu Gicu Precup si au locuit mai multi ani la Sãcele langa Brasov, intr-o casa frumoasa cu mult teren in jur, cu gradina, gradina de zarzavat, iarba multa, casa pe care peste mai multi ani cand a decedat cealalta sora a Maricicai si Feodosiei, Lena Sestocenco-Astreianu ( casatorita a doua oara cu numitul Epure, vaduv si cu fete, vanatorul de zestre si avere, pe cat putea el asta viza ), Gicu si Maricica au vandut-o [ casa lor din Sacele ] pentru a se muta la parterul vilei Lenei Sestocenco Astreianu in str.Pictor Pop 16, Brasov ( vila construita de inginerul constructor Ionel Astreianu, primul sot al Lenei )



In fotografia de mai jos : fotografia din stanga mai intai : de la stanga la dreapta bunicul meu Alexei Marcov, apoi micuta Mioara/Maria Precup in bratele mamei sale Maricica (Sestocenco-)Precup ( sora bunicii Feodosia/Teodora Sestocenco-Marcov ), in spatele Maricicai se afla sotul ei Gicu Precup, tatal Mioarei, iar in spatele bunicului meu Alexei Marcov se afla bunica mea Feodosia/Teodora Sestocenco-Marcov.
IN fotografia de mai jos din dreapta : de la stanga la dreapta : Gicu Precup, Feodosia/Teodora Marcov, Alexei Marcov, tanti Stefi/Stefania Rimski/Ratoi si in fata ei cu bluza alba Maricica Sestocenco-Precup, in mijloc, jos, micuta Miorita/Maria Precup [ fiica lui Gicu si Maricica Precup ].
Mioara Precup ( Brezaie ) este mama verisoarei mele Laura Ioana Leoveanu din Brasov, Miorita a decedat anul trecut pe 15 decembrie 2018, Maricica Sestocenco Precup este/era bunica Laurei Ioana Leoveanu sau Oana cum o numim in familie :
Fotografiile sunt facute, trebuie sa fi fost facute in str. Biserica Alexe 6, Bucuresti, sector 4, unde locuiau bunicii mei Alexei si Feodosia/Teodora Marcov ( mai demult credeam ca a fost facuta la Sacele, dar acum ma gandesc ca erau la Bucuresti in str. Biserica Alexe nr.6 ) Si totusi, poate se aflau la Sacele ( ? ) ...



Mai jos o fotografie in care apar bunica mea Feodosia/Teodora Sestocenco-Marcov ( in picioare ) si in fata ei sezand, tanti Stefi/Stefania Rimski/Ratoiu, matusa bunicii mele Feodosia, adica sora mamei Feodosiei Sestocenco (-Marcov) :


In fotografia de mai jos apar : sora bunicii mele Feodosia/Teodora Sestocenco-Marcov, anume Lena/Elena Sestocenco-Astreianu ( desi, s-ar putea ca tatal meu sa fie de parere ca este Maricica Sestocenco-Precup si nu Lena.... ) alaturi de micuta Adriana/Ada Marcov, fiica Feodosiei/Teodora Sestocenco-Marcov, sora tatalui meu Nicolae Marcov. Fotografia este datata : anul 1943




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu