Pagini

miercuri, 12 februarie 2014

De ce este omul persoanã ? Dreptul la viatã (2) Cum se naste viata umanã ?

De ce este omul persoanã ? Dreptul la viatã (2) Cum se naste viata umanã ?

Voi continua sa va arat Micul Manual de Bioeticã de J.M. De la Croix, « Pe scurt despre Biologia Umanã”, cu structura celularã a corpului uman:
  1. celula,
  2. nucleul : nucleolul, cei 46 de cromozomi ai omului ( musca are 6 cromozomi, ceapa are 14 cromozomi, cartoful are 48 de cromozomi, puiul are 78 de cromozomi ! ),
ADN-ul pe care este scris intreg programul de dezvoltare a corpului uman, genomul uman ( patrimoniul genetic al omului ).

Cum se naste viata umanã ?

“Stiinta ne spune ca atunci cand spermatozoidul patern pãtrunde in ovulul matern si se contopeste cu el, “se naste” un nou organism uman viu, pe care oamenii de stiinta il numesc embrion, sau, pentru a indica starea primarã a existentei sale ( aceea monocelularã ), il numesc zigot.
Fructul conceptiei este zigotul, este un nou organism viu, sau o realitate biologicã diferitã atat de ovulul, cat si de spermatozoidul care l-au generat.

Zigotul este un organism uman.
Zigotul este un organism programat.

In diferitele sale faze de dezvoltare, zigotul este denumit diferit, de la mic la mare, adica de la inceput, de la conceptie si pe masura ce creste, creste, devine tot mai mare, el este denumit de biologi :
1.     zigot,
2.     pre-embrion,
3.     embrion,
4.     fãt.

ADN-ul uman inchis intr-o singura celula, zigotul, este, calitativ, acelasi ADN pe care il gasim in cele 60 de mii de miliarde de celule ale omului adult. »















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu