Le Conseil de Prud'hommes in Lexicul de termeni juridici
Nota : As fi vrut sa pot arata mai mult din acest Lexic, poate voi arata, dar nu imi place excesul de zel sau de limitari, uneori absurd, ma refer la faptul ca pe una din primele pagini/file ale acestei carti numite Lexic de/al termenilor juridici existã o atentionare, anume suntem instiintati ca s-a instituit o adevarata practica in mediul universitar si pagini din Lexic sunt fotocopiate, ceea ce il poate face pe autor ( in general, pe autor/pe autori ) sa se vada "amenintat" chiar de a mai putea scrie carti, lucru care mi se pare anapoda si absurd, intrucat e vorba de un Lexic, in fond de un Dictionar de Drept si este absolut firesc ca studentii si profesorii la cursuri si seminarii sa fotocopieze pagini din el, pentru a vorbi despre cursuri, despre notiunile de Drept, cazuri ( litigii ), si pentru ca toti studentii, profesorii de Drept, juristii, avocatii, judecatorii, etc. - trebuie, nu-i asa sa vorbeasca "aceeasi limba", adica sa vorbeasca despre acelasi lucru. Si aceleasi notiuni sunt valabile pentru toti in domeniul Dreptului.
De aceea nu pot intelege absurditatea limitarii de a fotocopia "pentru uz colectiv" ( cazul universitatilor, facultatilor ) pagini din cartea aceasta.
Pentru ca nu se poate sa cumperi un curs ( in orice domeniu ar fi el ! ), sau un Dictionar, si sa inveti si sa pastrezi cunostintele acumulate, informatia citita, NUMAI PENTRU TINE [ singur ] !
Cum vine aceasta ?
Despre ce mai pot vorbi "impreuna" juristii, studentii, profesorii, specialistii ?
Autorul e de parere ca au scazut "brutal" vanzarile de carte si reviste, dar eu sunt de parere si am auzit ca asa se petrece azi lucrurile si in Franta, ca a scazut interesul pentru domeniul Dreptului si in general pentru studiu, pentru carte, si au scazut si posibilitatile materiale ale oamenilor.
Am sa va arat despre Le Conseil de Prud'hommes in acest Lexic al termenilor juridici francez, si, pentru a va face o imagine ( mai ) de "ansamblu" despre aceasta carte, inainte sa ajung la litera "C" de la CONSEIL, am inceput cu cateva pagini de la capat, adica de la Litera "A", pentru a vedea cum e scris un astfel de Lexic, ce contine el.
Deci, pana sa ajungeti la litera C, veti citi putin la litera A care sunt termenii juridici alesi si explicati in acest Lexic :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu