Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! 22 Décembr(i)e 2017
Va trimit mai jos rugaciuni care se spun in sarbatoarea Soborului Maicii Domnului ( 26 decembrie ), precum si Troparul + Acatistul Sfintei Mucenite Eugenia ( 24 decembrie ) si Talcuirea Evangheliei citite in Biserica in Ajunul Craciunului ( 24 decembrie )..
Pe 24 decembrie avem sarbatoarea Sfintei Mucenite Eugenia, in anii trecuti spuneam si eu Acatistul ei, dar nu neaparat [ numai ] in ziua de 24 decembrie, dar si in alte zile din an.
Aproape sigur v-am trimis acatistul ei, cand in trecut incepusem sa trimit multe acatiste, pe toate pe care le stransesem in calculator, insa de data asta l-am cules de pe alt site cu TROPARUL ( pe care nu-l aveam ) si cu diacritice, l-am gasit pe ortodoxia.me.
Pe 25 decembrie este Nasterea Domnului Iisus.
A doua zi dupa Nasterea Domnului, in fiecare an se sarbatoreste Soborul Maicii Domnului, iarasi spun, in trecut precis v-am trimis ACATISTUL SOBORULUI MAICII DOMNULUI.
Va trimit atasata, icoana sarbatorii Soborului Maicii Domnului care este foarte frumoasa si langa ea trebuie sa stea icoana Nasterii Domnului.
Icoana Soborului este aceea de la Sfinteleicoane.ro.
In Talcuirea Evangheliei ( practic a ) Nasterii Domnului, din Ajun de Craciun aflam lucruri pe care nu le stiam, sau le stiam mai putin - ma refer la intregul articol de pe ortodoxia.me pe care il gasiti atasat mai jos.
In luna decembrie sunt sfinti si sfinte al caror Acatist e bine de spus.
De exemplu, si acum scriu in memorie, ca nu il am langa mine, avem Acatistul SFINTEI ANISIA, care ( ne ) ajuta sa intelegem mai bine, sa ne dezvoltam intelegerea, capacitatea de a invata, sau pur si simplu de a intelege cand citim un text, carti, cand invatam....
Mama mea a fost in dimineata asta la Manastirea Ciorogarla de unde a cumparat cozonaci pentru Craciun !
A spus ca se circula cumplit, infernal, bara la bara si mai mult blocaj, catre Manastirea Ciorogarla !!!
de cand a descoperit cozonacii maicilor de la Ciorogarla, mama cumpara numai de la ele !
Ieri am terminat - desi, concret, se stie, treaba acasa, si in casa nu se termina vreodata - totusi curatenia in casa, atata cat am putut face si am putut mult anul acesta, mai mult decat anul trecut.
Insa, de pilda nu se pot deschide - NU EXISTA POSIBILITATEA - ferestrele termopane, instalate cand a fost blocul renovat, ele sunt bune, dar conceptul nu e bun, pentru ca nu ai cum, concret, nu poate nimeni, pentru ca din constructie nu se poate - sa desfaca ferestrele, toate.
De exemplu in dormitor pot deschide o singura fereastra, geamul cu totul are 2 ferestre, una se deschide, cealalta nu are balamale sau cum se numesc, deci nu ai cum sa o deschizi, nu vad cum.
Si cred ca nu se poate, pentru ca un geam e montat in niste balamale de tocul geamului.
Dar noi nu avem un toc al geamului, decat spuma de culoare maro-galbuie care e lipita in cadrul ferestrei si care fixeaza geamul !
In balcon e aceeasi poveste, 2 geamuri din mijloc se deschid, dar cu totul sunt patru geamuri/ ferestre, cele din extremitati nu au balamale si nu cred, nu stiu cum ar putea fi deschise.
In mod concret nici nu am vazut la nimeni deschise toate geamurile termopane deodata !!!
In balcon sunt geamuri late, nu pot fi spalate decat daca le poti deschide.
In dormitor, voi incerca dupa Craciun sa vad, sa incerc sa spal, cat pot - mai mult poate o sa-l mazgalesc - geamul din stanga care nu are balamale si nu se deschide.
In interior putem spala toate geamurile termopane, dar nu si in exterior unde se depune un praf gros care efectiv intuneca vizibilitatea.
Am spalat ieri geamurile din casa, din balcon, usa de la balcon cu geam si geamurile sufrageriei, am si deschis cateva geamuri pentru ca sunt duble si se pot deschide, asa incat la un geam / fereastra concret speli 4 geamuri, din moment ce 1 geam = dublu.
Acum sunt curate si frumoase !
Am agatat icoana Betleemita, care e icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, cea care se afla in Biserica Nasterii Domnului din Betleem, - o am in reproducere cumparata in august cand treceam cu Arjen pe la Biserica Dintr-o Zi Sf Nicolae Albaneza, atunci am cumparat-o.
Ieri am reusit s-o agat langa icoana Soborul Maicii Domnului, numai bine, pentru ca Betleemita sta in Biserica Nasterii Domnului, e icoana Maicii cu Pruncul din Betleem, si numai bine ca Nasterea e in 25 si langa icoana e Soborul Maicii Domnului, icoana din 26 decembrie.
Amandoua sunt agatate deasupra recamierului lui tata !!!
Nu am cuie insa, in sufragerie cuiele intra greu si mai deloc in perete, in dormitor e mai usor.
Am gasit niste cuie, le stiam, cam groase, in dormitor mi-am spus sa incerc, poate intra, a intrat numai ca nu toate icoanele pot fi agatate asa, Betleemita avea special pentru a fi agatata un soi de " toarta", pe care a intrat cuiul, in cui am putut s-o pun, dar cuiul, lung, nu l-am putut bate mult, ca nu merge prea mult, asa patesc cu toate icoanele agatate in perete pana azi.
Cu alte cuvinte imi trebuie cuie mai scurte, dar nu foarte scurte, pentru ca icoanele de la Sfinteleicoane.ro au o gaura practicata pe spatele icoanei, in placajul de lemn negru frumos, in partea de sus, dar gaura nu e adanca, ca nu are cum, si atunci un cui trebuie sa fie batut cat mai aproape lipit de perete, pentru ca daca cuiul e lung, desi batut in perete, icoana atarnata in gaura ei se misca, oscileaza, si de fapt e greu sa stea asa, suspendata, intr-un echilibru precar, la distanta de cativa mm sau chiar 1, 2 cm, de perete - asta cand cuiul nu poate fi batut pana cat mai lipit de zid !
Pana la ora asta nici ceai, nici cafea nu am baut.
Imi fac zilnic un ceai antireumatic din plante combinate + coada-calului ( ceai separat ), le combin in ibric si le fierb si le beau.
Nici nu am mancat nimic.
Vroiam sa va mai scriu ceva, dar voi lasa pe mai tarziu.
Sa atasez rugaciunile anuntate, va trebui sa mi le imprim si eu, si sa le spun !
Despre icoana Maicii Domnului Betleemita puteti citi in articolul de mai jos ( gasiti multe articole, fiecare aducand informatii noi, cautand pe google.ro " icoana Maicii Domnului Betleemita " ), este sarbatorita chiar pe 26 decembrie , lucru pe care si eu acum l-am vazut :
"https://doxologia.ro/liturgica/iconografie/icoana-maicii-domnului-betleemita
Un odor de mare preţ al Bisericii Naşterii Domnului din Betleem este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Betleemita”, aşezată într-un frumos proschinitar, în dreapta scării ce duce în Peştera Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.
Icoana este unică în lume atât pentru că Maica Domnului este reprezentată zâmbind, cât şi pentru faptul că Pruncul său binecuvântează cu mâna credincioşii. Chipul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu în această icoană debordează de afecţiune şi linişte, iar zâmbetul de pe faţa ei veseleşte sufletele pelerinilor.
Nu există date precise despre originea icoanei. După tradiţie, icoana a fost zugrăvită de către Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca.
Icoana este îmbrăcată într-o ferecătură din aur şi argint deosebit de frumoasă, împodobită cu pietre preţioase, dăruită de ţarina Ecaterina în urma unei minuni pe care a făcut-o Născătoarea de Dumnezeu cu ea. Când a vizitat Ţara Sfântă, ţarina a dăruit veşmintele ei ca să fie „îmbrăcată” Stăpâna lumii întregi. A oferit chiar şi bijuteriile personale, ca să fie aşezate în icoană şi a hotărât ca pe viitor ţarinele să nu mai poarte rubine, încât acest lucru să rămână un privilegiu exclusiv al Maicii Domnului.
De-a lungul timpului, icoana Maicii Domnului din Betleem a fost dusă în procesiuni atât în Ţara Sfântă, cât şi în Grecia şi Rusia.
Icoana Maicii Domnului Betleemita este prăznuită pe 26 decembrie, odată cu Soborul Maicii Domnului.
olivia
Pièces jointes
- Ortodoxia me Rugaciuni la Soborul Maicii Domnului cules la 22 dec 2017.doc (41,00 Ko)
- Ortodoxia me Talcuirea Evangheliei in Ajun de Nasterea Domnului cules la 22 dec 2017.doc (44,50 Ko)
- Ortodoxia me Troparul si Acatistul Sf Mc Eugenia in Ajun de Craciun cules la 22 dec 2017.doc (68,50 Ko)
- Ortodoxia Me Cum sa ne rugam la necaz si probleme cules la 12 dec 2017.doc (40,00 Ko)
- Sfinteleicoane soborul-maicii-domnului-preasfanta-nascatoare-de-dumnezeu.jpg (122,51 Ko)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu