Buna seara tuturor! Bonsoir à tous! 21 septembrie 2020-09-21Cazul Smicala
Expéditeur :Olivia Marcov (oliviamarcov@yahoo.fr)
À :.....
Date :lundi 21 septembre 2020 à 20:12 UTC+3
Buna seara tuturor! Bonsoir à tous! 21 septembrie 2020-09-21Cazul Smicala
Despre Cazul Smicala...
Stiti ca va spusesem ca pe 17 septembrie 2020, Camelia Smicala, cand am contactat-o pe FB Messenger, mi-a spus ca nu poate vorbi « azi » pentru ca e la proces.
M-am intrebat daca este vorba de procesul in vederea caruia a fost interogata pe 3 iulie 2020 la Politie, la plangerea Serviciilor Sociale din Tampere pentru ca ar fi incalcat dreptul copiilor ei la viata privata si a publicat filmul interventiei celor 3 executori judecatoresti in ziua de 16 mai 2015, o zi care a dat startul, ca sa zic asa, necazurilor detinerii copiilor de catre Serviciile Sociale impotriva vointei mamei si a copiilor insisi.
La foarte scurt timp dupa ce mi-a spus ca “azi” nu poate vorbi fiind la proces, Camelia Smicala a postat pe FB Timeline, pe pagina ei, rezultatul procesului care a constat in condamnarea ei la plata a [ inca ] 10.000 de Euro cu titlu de daune morale numitului Petri Jalaskoski, fostul ei sot si tatal copiilor Mihai si Maria Smicala ( Jalaskoski ).
Mi-am dat seama ca, asa stand lucrurile, e foarte suparata, astfel ca n-am mai intrebat-o nimic, n-am mai contactat-o sa o intreb mai exact, despre ce proces e vorba, sau despre ce e vorba.
Insa a doua zi am intrebat-o din ce, cum va face acum sa plateasca cei zece mii de euro daune morale, la a caror plata a fost condamnata urmare a procesului din 17 septembrie 2020.
Asa cum m-am gandit ca imi va raspunde, mi-a si raspuns ! Adica mi-a spus ca nu vrea sa vorbeasca despre asta.
Rezultatul traumelor pe care le acumuleaza, ca sa fiu sincera, din clipa in care s-a casatorit cu Petri Jalaskoski in 2005 ! Pentru ca atunci a inceput tot necazul ei mare, alcatuit dintr-un sir de necazuri neintrerupt pana azi si al carui izvor este Petri Jalaskoski.
M-am uitat pe pagina Cameliei si am cules noile ei postari care ne arata ce s-a mai intamplat in cazul ei, adica ce s-a intamplat cu si la proces.
Apoi am cautat pe internet, date despre ce inseamna sa fii medic in Finlanda, si despre amenzi in Finlanda.
Si am gasit, si cred ca sunt de actualitate articolele, nu le-am deschis pe toate cate mi-au aparut ca rezultat al cautarii, dar din cele deschise am putut constata, citi, urmatoarele :
Un medic in Finlanda este platit de Municipalitati.
Or, Serviciile Sociale ale Protectiei Copilului in Finlanda sunt descentralizate si se afla in subordinea Primariei ( Tampere, in cazul Smicala ).
Cu alte cuvinte Camelia Smicala, medic anestezist este platita de catre Municipalitatea orasului Tampere, dar tot Municipalitatea orasului Tampere are in subordine si plateste prin urmare si Serviciile Sociale, adica salariile angajatorilor*[*angajatilor] acestor servicii sociale.
Cu privire la amenzi, - si avand in vedere cele citite pe FB scrise de Camelia sau de mama ei Lucia Smicala – in Finlanda este in vigoare un sistem de amenzi progresiv, adica creste cu cresterea salariului sau a venitului, in raport cu salariul/venitul.
Cu cat ai un salariu mai mare, cu atat daca incasezi o amenda, amenda va fi mai mare.
Intr-adevar, stim ca exista mai multe categorii de amenzi, iar eu am gasit numai amenzile rutiere ( o amenda ar fi ajuns la 170.000 euro ! incasata de un conducator auto finlandez mai bogat ), dar, pe de alta parte, Lucia Smicala a povestit in postarea ei pe FB ca fiica ei Camelia era obligata la plata unei amenzi in fiecare week-end in care Mihai si Maria refuzau sa mearga acasa la tatal lor – caci Camelia si Petri Jalaskoski au custodia comuna a copiilor, desi instanta a stabilit ca Mihai si Maria sa ramana cu mama lor la momentul stabilirii custodiei.
Cu alte cuvinte, cum spun francezii, Petri Jalaskoski are un drept de vizita, prin acesta intelegem ca are dreptul sa ia copiii si sa ii tina la el un week-end sau cat stabileste instanta de judecata.
Se numeste “droit de visite”.
In timp ce « la garde de l’enfant/ des enfants » [ la garde = paza, incredintarea ] inseamna ca parintelui ii raman copiii, copiii raman cu acel parinte continuu, cu exceptia dreptului de vizita al celuilalt parinte, cand acesta vine sa ia copiii la ei acasa.
Si Lucia Smicala explica in postarea ei ca o amenda era cam o treime din salariul dnei doctor anestezist Camelia Smicala, motiv pentru care, refuzul copiilor repetandu-se, de fapt ei au refuzat continuu, tot timpul sa isi mai vada tatal cel brutal – Camelia a fost nevoita sa isi ia un al 2-lea job, dar, amenzile au crescut ! A crescut venitul Cameliei ca urmare a faptului ca avea doua locuri de munca, dar si amenzile incasate au crescut !
Iar in Finlanda, salariul unui medic, apreciind dupa articolul gasit de mine, este de aproximativ 8.000 USD si ceva, in timp ce un salariu mediu este de numai 2.000 USD si ceva.
Acuma, nu am cautat sa vad daca si Politia Tampere e platita tot de Municipalitate, lucru care nu ar fi imposibil.
In Ziarul de Banat a aparut nu demult un “Episodul 1” al coruptiei din Finlanda, iar apoi, dupa un timp si Episodul 2 in Ziarul de Stiri, dar si in Ziarul de Banat ( acesta din urma in ambele ziare cred).
Jurnalistul, autorul articolelor ep.1 si 2 este dl Marius Leontiuc.
Ni-i prezinta pe : asistenta sociala care se ocupa de cazul Smicala, numita Terhi Tuominen, pe cei 3 executori judecatoresti din 16 mai 2015 veniti sa ridice copiii Smicala de la domiciliul Cameliei Smicala, pe seful Politiei din Tampere, pe judecatori si....
Toti mincinosi, cu minciuni in instanta de judecata si dovedite, dar nesanctionate.
Mint in instanta fara nicio sanctiune, in pofida faptului ca se dovedeste in instanta ca mint.
Stiu ca episodul 1 din ziarul de banat nu se putea copia in fisier, pentru ca asa era setata pagina web care a publicat articolul, astfel ca nu am continutul articolului.
De asemenea, intrucat pe 16 mai 2015 Camelia Smicala a sarit sa-si apere copiii care nu voiau sa fie luati pe sus si dusi acasa la tatal lor Petri Jalaskoski, executorii judecatoresti au sarit la bataie, Camelia s-a ales cu o coasta rupta, si ii spunea dlui Radu Moraru in emisiunea Nasul tv Canada ca au fost – mi se pare ca retin bine cand spun ca zicea ca erau plini de sange si ca filmul difuzat si impotriva caruia s-au ridicat Serviciile Sociale din Tampere, acel film ar fi inca “bland”, soft, deoarece in realitate erau umpluti de sange.
Dar, executorii au retinut din aceasta altercatie numai faptul ca mama Camelia Smicala s-a opus executarii – sentintei judecatoresti obtinuta in regim de urgenta pe 15 mai 2015 de Petri Jalaskoski si care ii acorda custodia exclusiva a copiilor in mod temporar – si atunci, doi ani mai tarziu, Camelia a fost condamnata pentru ca ar fi “defaimat” autoritatile sau instanta.
Folosesc cuvinte asa cum le-am gasit spuse, scrise in diferite surse, pe FB, in articole despre cazul Smicala, dar m-am si gandit care a fost procedura urmata de Jalaskoski cand s-a dus sa se planga la judecatoria Tampere, aceeasi care i-a trimis in alt oras, la Lapeeranta pe cei 3 executori (deci acestia veniti din Tampere ), si am ajuns la concluzia ca trebuie sa fie o procedura de genul ordonantei presedintiale din procedura civila romaneasca, poate chiar si mai accelerata.
Camelia a fost condamnata la 6 luni inchisoare pe 28 aprilie 2017.
Totusi, Jalaskoski cand s-a plans, s-a adresat Judecatoriei Tampere, caci aflam din postarea Cameliei ca un an mai tarziu, acelasi judecator “si-a anulat sentinta/hotararea” [ din 15 mai 2015 ].
Pentru ca adesea Camelia Smicala cand se refera la instante si tribunalele din Finlanda, foloseste expresiile urmatoare : “ au refuzat/ refuza sa judece”, sau “ nu a fost proces”, si inca, cand totusi a fost proces, caci a fost si proces deduc, ea spune ca “ toate deciziile sunt nemotivate “.
Ce stiu, ce stim este ca in 2005 s-a casatorit cu Jalaskoski si in 2010 a divortat de Jalaskoski, iar din momentul pronuntarii divortului, Jalaskoski a inceput sa o necajeasca si sa o prejudicieze ca urmare, cu o serie de procese pe care le-a intentat, si am impresia ca si azi le intenteaza, sau ma rog, ce a fost cu procesul din 17 septembrie 2020 cand a fost din nou condamnata la daune morale catre Petri Jalaskoski ?
Imi vine greu sa cred ca in Finlanda, judecatorii chiar nu mai motiveaza sentintele, mai exact ca procedura in vigoare nu prevede motivarea hotararilor judecatoresti !
Daca Camelia spune ca deciziile date au fost/ sunt nemotivate, inseamna ca asa este.
Pe de alta parte, ea spune ca instantele “refuza sa judece” cererile de chemare in judecata, apelurile, sintagma “refuza sa judece”, si nu e suficient ca refuza sa judece, dar Camelia Smicala a spus ca “de un an si jumatate” ( cam asa a spus undeva ) nu a putut [ nici macar ] inregistra Apelul copiilor ei facut in numele lor de catre avocatul copiilor impotriva Deciziei de luare in custodie a copiilor, avand in vedere ca au implinit – si depasit ! – varsta de 12 ani si pot solicita ei insisi modificarea masurilor dispuse in ce priveste custodia, cu alte cuvinte copiii prin avocat solicita incetarea custodiei dispuse de Protectia Copiilor cat ii priveste.
Aceasta cerere in Finlanda se adreseaza Tribunalului Administrativ, intrucat se face o cerere numita APEL( asa se numeste) , si apelul / cererea este impotriva actului administrativ care este Decizia de luare in custodie emisa de Protectia Copilului-Serviciile Sociale Tampere.
In cazul in care Tribunalul Administrativ ar da/ sau dã o sentinta/ hotarare care este defavorabila reclamantilor, adica copiilor, acestia se pot adresa Curtii Supreme Administrative a Finlandei, cu un apel/ recurs.
Ma rog, noi spunem apel si recurs, iar recursul cel mai adesea se face la Curtea Suprema.
Ca ii spune apel sau recurs, mai sus de Tribunalul Administrativ, te adresezi Curtii Supreme Administrative.
Numai ca, iata, Curtea Suprema Administrativa REFUZA SA JUDECE APELUL, sau recursul.
Refuza sa judece cererea cu care e investita.
In regula generala, judecatorul nu poate refuza sa judece o cerere cu care e investit, iar daca refuza se cheama ca vorbim de : denegare de dreptate.
Se mai vorbeste si de : denegarea de Justitie.
Noul Cod de procedura civila din Romania sau Legea 134/2010 ridica denegarea de dreptate la rang de Principiu fundamental al procesului civil, in articolul 5 “Indatoririle privind primirea si solutionarea cererilor” care are 2 alineate, spune ca : a.5(1) “ judecatorii au indatorirea sa PRIMEASCA SI SA SOLUTIONEZE orice cerere de competenta instantelor judecatoresti, potrivit legii. Acestia NU POT REFUZA SA JUDECE PE MOTIV ca legea nu prevede, este neclara sau incompleta.” Aceasta este denegarea de dreptate, desi in Codul de procedura civila mentionat nu este numita ca atare, nu apare expresia “denegare de dreptate”.
Acuma, eu am Noul Cod de procedura civila, care a suferit cred modificari din momentul in care a fost elaborat, adoptat si a intrat in vigoare, deci daca articolele au fost renumerotate sau modificate, puteti verifica pe site-ul Ministerului Justitiei la rubrica Legislatie unde se gasesc gratuit codurile civil si penal si de procedura civila si penala, cele noi, inca le numim noi.
Insa continutul articolului 5 este cel de mai sus.
Din continutul articolului 5 NCPC vedem ca sunt folosite doua verbe la modul conjunctiv prezent si anume : SA PRIMEASCA – ceea ce inseamna Dreptul la ACCES LA JUSTITIE si SA SOLUTIONEZE – ceea ce inseamna indatorirea judecatorului de a judeca, de a solutiona cauza, de a da o solutie in cauza respectiva, fie ea la fond sau in apel sau recurs sau alte cai de atac.
Deci accesul la Justitie este cu privire la dreptul de a avea acces, - dreptul de a formula si inainta o cerere de chemare in judecata – la instantele de judecata, toate, de toate nivelurile, de la prima instanta-instanta de fond, pana la instanta de apel, instanta de recurs, toate, absolut toate instantele.
Si dreptul de a primi o dezlegare pricinii pe care i-ai inaintat-o judecatorului CARE PRIMIND-O, adica INREGISTRAND-O ( la Registratura instantei ) o pune pe rol, ii fixeaza un prim termen de infatisare a partilor, primul termen de infatisare la noi se considera termenul la care toate partile sunt legal citate, o judeca administrand probe si cu partile prezente, fata in fata ( procedura trebuie sa fie contradictorie ) sau legal citate, dezbate, da cuvantul pe fond, delibereaza si in fine, pronunta solutia in cauza. Dezleaga pricina, ii da o solutie in final. Rezultatul deliberarii se consemneaza in Minuta, iar in baza Minutei se redacteaza hotararea judecatoreasca care, evident, trebuie motivata, pentru ca dupa ce ai administrat probe, te-ai edificat asupra cauzei, a procesului si in baza probelor administrate ai ajuns la o solutie, deci trebuie sa motivezi, sa explici cum ai ajuns, de ce ai ajuns la solutia data.
Cum ai ajuns la solutia pe care ai dat-o? Pai, tocmai asta explici in cuprinsul sentintei sau al hotararii judecatoresti, si anume, au fost sau nu, partile prezente, ce probe s-au administrat, ce concluzii scrise au depus partile, avocatul lor daca au avut unul, si “de fil en aiguille” ajungi la solutia pe care ai dat-o.
“De fil en aiguille” este o expresie frantuzeasca, ar veni “ din ata/din fir in ac” ( in acul de cusut ), adica usor usor, din aproape in aproape, sau din una in alta, ajungi la solutie.
De aceea e greu de crezut ca instantele finlandeze nu mai motiveaza hotararile judecatoresti, ar insemna ca ele nu ( mai ) administreaza ( deloc ) probe !
Atunci cum le-am putea numi instante de judecata, daca nu judeca nimic ?
Care ar mai fi procedura contencioasa ?
Totusi, Camelia Smicala mai foloseste si expresia, cam asa : “ [ s-au judecat/pronuntat] pe hartii”, a fost un “proces” “ pe hartii”, sigur, am spune, pe acte.
Adica ca s-au depus acte la dosar.
Dar copiii la implinirea varstei de 12 ani si dupa aceea pana astazi, nu au fost audiati in instanta, desi au cerut sa fie audiati !
Copiii au acest drept si instantele au aceasta obligatie de a-i audia de la 12 ani in sus in cauzele care ii privesc pe copii.
De regula, o hotarare judecatoreasca nemotivata se caseaza, se desfiinteaza !
Pe 17 septembrie 2020, cand Camelia Smicala se afla la procesul ce a avut drept rezultat condamnarea ei la daune morale in cuantum de 10.000 de Euro catre sotul ei sot Petri Jalaskoski, Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg s-a pronuntat intr-un caz impotriva Finlandei : “ Astăzi CEDO va da verdictul împotriva Finlandei în cazul crimelor din Kauhajoki din anul 2008 , când 11 copii au fost omorâți într-o școală din Finlanda, cu știrea poliției. “ – scria Camelia Smicala, care a adaugat si un “ Update” in care scria ca : “
Update :Finlanda a fost condamnată de CEDO fără drept de apel ,cu vot 6-1 ».
In aceeasi postare din 17 septembrie 2020, Camelia Smicala scria ca : « Timp de 12 ani aparținătorii victimelor nu au obținut dreptatea în Finlanda, minunata justiție finlandeză considerând că poliția a procedat corect (sic!). Curtea Supremă finlandeză a refuzat judecarea apelului.
https://www.tellerreport.com/.../2020-09-17-today--the...” si ca “- și în cazul nostru Curtea Supremă a refuzat judecarea apelurilor în toate cele câteva zeci de procese intentate “.
Am incurajat-o pe Camelia, care spune in ultimul timp ca “ Nu mai am putere sa scriu”, sa scrie si sa se adreseze Comisarei pentru Drepturile Omului din cadrul Consiliului Europei, care pe 15/09/2020 s-a adresat de la Strasbourg in Scrisoare autoritatilor din San Marino, Stat in care se incalcã independenta Justitiei: “Commissioner calls on the authorities o San Marino to refrain from actions jeopardising the independence of the judiciary” – gasiti scrisoarea pe pagina web coe.int la rubrica “Actualités-Commissaire aux droits de l’homme”, Letter, deci este chiar o Scrisoare si e publicata in limba engleza ( desi eu caut si consult site-urile in limba franceza ).
(Conseil de l’Europe, Commissaire aux droits de l’homme”, Comisar actual este dna Dunja Mijatovic aleasa la 25 ian.2018, cetatean al Bosniei-Hertegovina, mandatul este de sase ani si nu este reinnoibil.). Se intampla chiar inainte de ziua de 17 septembrie 2020 cand a avut proces – si nu stiam ca avea sa aiba ! – Camelia Smicala.
Ca urmare, eu cred ca dna Camelia Smicala a actionat, insistand poate pe langa dna Maria Grapini de la Parlamentul European, care si in trecut a adresat in scris Intrebari Comisiei Europene, ce am vazut pe FB in ultimul timp a fost o Intrebare din 2017 ramasa fara niciun raspuns, apoi una din iunie (sau nu stiu exact de cand, intrucat Intrebarea nu este datatã de dna Maria Grapini !) 2020(?) si la care a primit un raspuns pe 18 iunie 2020 din partea Comisiei, in care era invocat Principiul Subsidiaritatii prin care Uniunea Europeana « arunca mingiuta » inapoi in curtea Finlandei, prima care e in masura prin autoritatile ei nationale, sa rezolve cazul.
Dar ce te faci ca Finlanda nu vrea sa rezolve cazul ?
Insa, Curtea Suprema a Finlandei a refuzat sa judece si in cazul crimelor din Kauhajoki- cele care si-au gasit pronuntarea la CEDO pe 17 sept.2020 – iar cauza a fost inaintata Curtii Europene a Drepturilor Omului, avand in vedere imi spun eu, ca NU AU PUTUT, IN MOD OBIECTIV, fi parcurse toate instantele nationale ( finlandeze ) din pricina refuzului de a judeca al insesi Curtii Supreme a Finlandei !
Dna Maria Grapini, din cadrul PE din partea Romaniei, a scris pe 18 septembrie 2020 o Scrisoare catre Comisia Europeana-Comisarul european pentru Justitie, pe care [ desigur, cum altfel ? ] NU O DATEAZA, deci ma uimeste sa vad o scrisoare ( sau poate fi o intrebare, sau oricum s-ar numi ) oficiala, de la un functionar catre un alt functionar, NEDATATA, si ma intreb de ce nu sunt datate Intrebarile si Scrisoarea dnei Grapini, caci totusi le-a formulat in scris !
I-am spus Cameliei care mi-a raspuns ca e datata in antet, dar Camelia nu citise decat primele cuvinte ale mele si nu toata fraza pana la capat, caci eu ii spusesem ca nu poarta data in cuprinsul corpului Scrisorii, din tastatura computerului, asa cum este toata scrisoarea scrisa, deci autorul unei Scrisori trebuie sa puna data la care scrie.
Separat, ii spuneam eu si spun si acum, in partea de sus a paginii Scrisorii este data pusa, 18 septembrie 2020, dar cu un scris de mana, adaugata, deci nu face parte din corpul Scrisorii autoarei acesteia, ceea ce inseamna ca e scrisa de mana intrucat e inregistrata la Biroul Expeditii al Parlamentului European, pentru ca undeva trebuie in mod sigur inregistrata CORESPONDENTA CARE PLEACA DIN INSTITUTIE.
Dar Camelia imi spune ca nu-i asa, ca se depune direct la Comisie, deci Comisia ar fi scris probabil (?) data in partea de sus, cu scrisul de mana.
Dar ma indoiesc, zau, de asa o procedura si tocmai la ditamai institutiile europene !
IN orice institutie se inregistreaza corespondenta care iese si corespondenta care intrã.
A fortiori la institutiile UE de ce ar fi diferit ?
Dar, pentru ca am inceput sa spun despre lipsa datei, am intrat pe pagina web a Parlamentului European si la rubrica Parlamentari, adica Deputati, unde o gasim din partea psd ( acum cred ca isi trece altfel partidul sau nu mai stiu, psd ? oricum era din partea psd dna Grapini ) pe dna Maria Grapini, vedem si rubrica “Activitati” si aici apar activitatile ei care sunt datate, la fel si Intrebarile ei sunt datate, dar nu am gasit ca este mentionata – desi o fi pe undeva ? dar pe unde? – Scrisoarea Mariei Grapini din 18/09/2020 !
Nu apare nici Raspunsul Comisiei din 18 iunie 2020, desi nu stiu la ce data a pus Intrebarea scrisa “cu solicitare de raspuns” dna Grapini.
Dna Grapini are o “activitate” cum se numeste, in care a luat pozitie pentru incalcarea de catre Austria a drepturilor cetatenilor romani care muncesc in Austria in perioada covid sa o numesc asa ( cand sunt discutii daca trebuie/nu trebuie test/izolare/carantina la intrarea intr-o tara, romanii aveau test negativ de covid si totusi nu erau lasati sa intre in Austria unde aveau contract de munca si munceau ). La rubrica si luarea aceasta de pozitie a dnei Grapini, apar in dreapta activitatii 2 fisiere, unul pdf, si altul word, ei bine cel word daca il deschideti, reprezinta PETITIA in CAZUL SMICALA, dar nu stii ce este daca nu il deschizi, caci nu se face nicio mentiune. Deci Petitia in cazul Smicala apare in fisier word atasat la activitatea dnei Grapini, deputat PE Romania, in luarea ei de pozitie in contra Austriei.
Cine s-ar fi asteptat sa gaseasca o petitie pentru Camelia Smicala in activitatea Mariei Grapini din cazul Austriei care nu ii lasa pe cetatenii romani sa intre in Austria unde muncesc, in perioada covid ?
Intrebarea Mariei Grapini din 2017 este datata, deci poarta expres, clar, data de 11 mai 2017.
In orice caz, dna Maria Grapini pare ca a prins curaj, odata cu condamnarea din 17/09/2020 de catre CEDO, a Finlandei, pentru incalcarea drepturilor omului.
Camelia Smicala spune, scrie pe FB ca Maria Grapini e singurul politician care “nu ne-a parasit” sau care “a ramas cu noi”, - cum spune exact ? – “in toti acesti ani”.
Mai scrie si ca “doua comisii s-au perindat prin Finlanda” si apoi au uitat de Cazul Smicala.
Camelia Smicala cand mai demult i-am scris despre pm-ul Finlandei (erau video-uri pe youtube cu pm-ul), mi-a spus ca acesta/ aceasta face politica social-democratiei.
Si acuma sa va spun ca pe 18 septembrie 2020 am gasit pe internet in limba engleza, un Jurnal/Cronologie tinut chiar de Camelia Smicala, l-am gasit sub forma unui fisier pdf de 78 de pagini pe site-ul urmator :
milisoft.ro/doc/@ForcedAdoptionEU/CameliaSmicala(Jalaskoski)/CameliaSmicala-slide.pdf.
Voi incerca sa vi-l trimit si voua.
Acum am sa va scriu ce scrie Camelia Smicala in Jurnalul ei publicat pe internet, cel putin cat priveste o partea, sa zic asa, partea de inceput a relatiei cu fostul ei sot finlandez Petri Jalaskoski si pana la 21 decembrie 2015, cand Mihai si Maria, ridicati in 16 mai 2015 de la domiciliul Cameliei Smicala si al lor au fost readusi acasa la Camelia Smicala, si sa vedem cum anume si ce scrie ea in Jurnalul ei !!!!
Trebuie sa spun insa ca am remarcat si cateva neconcordante cu privire la date, la procedurea* [*producerea] unor evenimente intre cele din Jurnal pe de o parte, si cele povestite de ea pe FB-ul ei ( postari publice ) si in emisiunea jurnalistului Rafael Udriste “Disparuti in Tara Fericirii” realizata de TVR, pe de alta parte.
IN trecut chiar ii spusesem Cameliei daca ar putea tine o cronologie/jurnal, si atunci ea nu mi-a spus nimic – nu mi-a spus niciodata – de Jurnalul ei in engleza postat pe internet si pe care l-am gasit pe 18 sept.2020 !
Jurnalul Cameliei Smicala incepe cu : “ I’m 44 years old “ si se terminã cu ziua de 13 iunie 2017.
Jurnalul ei descrie in mare inceputurile relatiei ei cu Petri Jalaskoski, faptul ca s-a casatorit cu el, pentru ca treptat sa devina un adevarat Jurnal cu datele calendaristice mentionate, un fel de Agenda.
Inainte de a se opri la ziua de 13 iunie 2017, Camelia Smicala noteaza in Jurnalul ei : “May 16 2016- June 11 2017 : “The Ambasador of Romania to Finland was not allowed to visit the children during this period”.
Nu era pe atunci perioada covidului, despre care noi nici nu banuiam ca va veni in primavara lui 2020.
Si acum, iata ce scrie in Jurnalul ei, incepand cu pagina 2, am sa scriu ce mi-am notat eu :
“Mihai s-a nascut prematur, adica cu 2 luni inainte de termen si prin cezariana, in ianuarie 2006.”
Mihai e nascut pe 6 ianuarie 2006, am gasit pe FB scris.
Jurnalul continua cu privire la Camelia despre Camelia :
- Aproximativ 3 luni a stat dupa nasterea lui Mihai, cu placenta de 10 cm nescoasa ! Andreea avea 5 ani. Apoi Camelia s-a dus la o Clinica Privata si acolo i-au scos placenta.
- Apoi a violat-o Petri Jalaskoski si a ramas iar gravida.
- Apoi, pe 7 februarie 2007, sotul a atacat-o pentru prima data, a lovit-o cu picioarele in burta, a incercat s-o stranguleze.”
Aici e o diferenta de cele pe care ea le spunea in emisiunea TVR a lui Rafael Udriste, si anume ca era insarcinata in 3 luni cu Maria, care s-a nascut dupa Mihai, cand a atacat-o pentru prima data Jalaskoski, a lovit-o in burta si ea a sangerat, a ajuns la doctor si intrucat era insarcinata, doctorul obligat de lege intrucat ea era insarcinata, a chemat Politia care insa nu a facut nimic. Camelia nu a depus atunci plangere. I-a fost jena. Actele medicale consemneaza insa.
Maria s-a nascut pe 25 ianuarie 2007, deci Camelia a fost/ ar fi fost in 3 luni cu Maria prin luna mai 2006.
In Jurnal scrie ca a fost pentru prima data atacata de sot pe 7/02/2007, or, Maria se nascuse pe 25/01/2007.
Jurnalul continua :
“- Apoi s-a nascut Maria in ianuarie 2007 la termen, prin cezariana, fara complicatii.
- Apoi, pe 1/07/2007 Petri Jalaskoski a inceput s-o loveasca pe Andreea Mocanu, fiica cea mare a Cameliei din prima ei casatorie. Mihai avea atunci 12 luni.” [ de fapt avea 1 an si 6/7 luni ]. Jalaskoski incepe iar s-o stranguleze pe Camelia Smicala. Sar vecinii.
Ca urmare, Camelia si copiii sunt dusi la o institutie numita “Casa de Siguranta” unde ei raman timp de o luna.
- Apoi Camelia se intoarce acasa cu copiii si incepe sa ia lectii de limba finlandeza.
- Trei luni mai tarziu, Camelia e capabila sa converseze cu oamenii in finlandeza.
- Apoi Camelia isi cauta de lucru, job, si este angajata doctor. Mihai vomita de 10-20 de ori pe zi, diagnostic : anorexie nervoasa.
- Dupa cateva luni, Camelia e angajata doctor anestezist. Acum isi sustine familia.”
Trecem acum direct la anul 2010, ce spune Jurnalul :
- 30/01/2010 : zi de sambata, ora 21h00, vine Jalaskoski si le stinge de la panou lumina electrica in casa, intrucat le spusese sa mearga la culcare, iar Camelia si copiii nu au vrut, Andreea se uita la el ( ce face ) si el atunci o loveste si din nou incepe sa o stranguleze pe Camelia Smicala, sare Maria care e lovita [ de Jalaskoski ] in dinte si ii da sangele, iar pe Mihai [ Jalaskoski ] il azvarle de perete. Camelia cheama Politia care vine si il ridica pe Jalaskoski, dar pe ea si copii nu ii intreaba nimic. Jalaskoski sta o noapte la inchisoare. Dar totul ramane aici, cercetarile nu incep si deci nu continua.
- Aprilie 2010 : Camelia divorteaza si se muta in alta casa cu copiii.
- 2010 : Dupa divort incep procesele din partea fostului sot Jalaskoski.
- Perioada 2010-2013, Camelia plateste 100.000 de Euro ca urmare a proceselor. Copiii, se pare, nu au avut drept la avocat, desi copiii prin lege au dreptul la avocat.(Sau poate se refera la faptul ca nu au avut dreptul la avocat platit de Stat )
- 2013 : De acum Cameliei nu i se permite sa aiba un avocat !
- Jalaskoski nu e niciodata pedepsit, nici sanctionat, nici amendat.
- Copiii nu il mai vor pe tata la intalnirile organizate [ sa deducem ca erau deja in grija Serviciilor Sociale ? ], mai mult, tatal ii invata in prezenta functionarilor care supravegheaza aceste intalniri tata-copii, ca trebuie tinuti cu capul sub apa pana cand isi cer iertare, ca urmare, organizatorii nu mai vor sa organizeze intalniri tata-copii. Totusi, Camelia trebuie sa plateasca 15.000 Euro fiind amendata pentru ca nu il mai vor copiii pe tata la intalniri, iar Statul finlandez [ probabil judecatorul, instanta de judecata ] forteaza intalnirile tata-copii. Camelia ia amenda de 15 mii de euro, datorita faptului ca functionarii, supraveghetorii intalnirilor refuzasera sa mai organizeze intalnirile intre tata si copii.
- 11 mai 2015 : Camelia se muta din orasul Tampere. Ea le cere functionarilor sa il notifice pe Jalaskoski cu privire la mutarea ei.
- 15 mai 2015 : Jalaskoski capata custodia copiilor.
- Intre 11 mai-15 mai 2015, Camelia Smicala primeste mesaje de amenintare pe telefon, cum ca nu isi mai vede copiii (sau cam asa ceva, legat de copii) daca nu se duce sa se intalneasca, sa ii intalneasca pe “them”, pe “ei”.
- 15 mai 2015 : Camelia se duce la Politie si arata mesajele primite de ea, de amenintare.
- 16 mai 2015 : cei 3 executori din Tampere vin la noul domiciliu al Cameliei din orasul Lapeeranta sa ii ridice pe Mihai si Maria copiii ei, Andreea ( in Jurnal scrie ca Andreea ) cheama Politia. ( Politia venind i-a luat ea si i-a dus la un Centru social al Protectiei Copilului ).
- 13 iulie 2015 : Copiii sunt incredintati lui Petri Jalaskoski.
- 23 septembrie 2015 : Serviciile sociale iau urgent copiii de la P.Jalaskoski care le face rau.
- 21 decembrie 2015 : Copiii sunt adusi acasa la Camelia Smicala, dar cum ? Ea scrie “in temporary adoption” ! “
Eu m-am oprit aici cu Jurnalul, si aici este a doua neconcordanta cu relatarea de pe Facebook a Cameliei Smicala din 5 mai 2020, cu privire la evenimentele ce au inceput pe 16 mai 2015 cand au fost copiii luati de / din casa.
Camelia a scris pe FB la 5 mai 2020, ca pe 16/05/2015 au fost luati si dusi la Centrul Social Kissanmaa unde au stat o luna de zile, dupa care au fost luati violent de la Centrul Kissanmaa si dusi pentru 2 luni la tata, iar in toamna 2015 au fost luati de urgenta de la tata si dusi iar in Centrul Kissanmaa.
Aici, mai sus, nu e acoperita toata perioada, daca faceti un calcul, nu stim exact unde au fost copiii in toata perioada aceasta.
Apoi :
Au fost “returnati” acasa in decembrie 2015 la Camelia Smicala.
Decizia de luare in Custodie din 1 noiembrie 2016 a lui Mihai Jalaskoski, a Serviciilor Sociale Tampere consemneaza insa asa : “ Plasament de urgenta si decizie de continuare, Centrul pentru asistenta familiala Kissanmaa: 16.5.2015 – 13.7.2015. Plasament de urgenta, Centrul pentru asistenta familiala Kissanmaa: incepand cu 23.9.2015, timp in care s-a schimbat locul de plasament la Camelia Jalaskoski in 21.12.2015 si ... “.
IN Jurnalul ei, Camelia scrie ca pe 13 iulie 2015, copiii au fost incredintati tatalui Jalaskoski.
Ceea ce ar insemna ca Mihai si Maria au stat la Centrul Kissanmaa din 16/05/2015 pana la 13/07/2015, adica nu o luna cum scrie ea pe FB, ci 2 luni fara 3 zile.
Daca ea scrie pe FB la 5 mai 2020, ca la tata copiii au stat 2 luni de zile, din Jurnal reiese ca au stat la tata din 13/07/2015 pana la 23/09/2015, adica 2 luni + 10 zile.
De remarcat si de subliniat este insa faptul ca Decizia de luare in Custodie a lui Mihai Jalaskoski Smicala din 1/11/2016 a Serviciilor Sociale Tampere, NU MENTIONEAZA ABSOLUT DELOC, FAPTUL CA MIHAI SI MARIA AU FOST LUATI/DUSI ACASA LA PETRI JALASKOSKI TATAL, in schimb mentioneaza ca Mihai si Maria au fost dusi in decembrie 2015 la mama Camelia Smicala.
Decizia mentioneaza Plasamentul de Urgenta, dar niciunde in cuprinsul ei nu apare ca Mihai si Maria au fost luati din casa lor de la mama lor, DIN CAUZA TATALUI JALASKOSKI, si de la tata de acasa tot din cauza tatalui.
Decizia nu mentioneaza ca, copiii au fost acasa la tata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pai cum sa mentioneze Serviciile Sociale faptul ca au fost copiii dusi la tata, cand ei au fost initial luati de urgenta de acasa tocmai pentru ca nu voiau sa mearga acasa la tata si atunci Politia i-a dus la Centrul Social al Serviciilor Sociale, iar Serviciile Sociale stiind bine de ce au fost adusi la Centrul social, ii duc pe 13 iulie 2015 contra vointei lor, acasa la tata ?
Stiti ca Decizia am primit-o de la dl Jan Pantelimon pe FB-Messenger pe...25/08/2020.
Acuma, eu in lunile care au trecut, primavara-vara 2020, i-am mai trimis Cameliei niste pagini fotografiate din Tratate de Psihologie Judiciara/Victimologie si din cursul de Medicina Legala.
Camelia, fata buna si cuminte cum este, le-a primit.
Numai ca dupa un timp mi-a spus, intamplator mi-a spus, ca nu le-a vazut niciodata, pentru ca nu le vede.
Pentru ca i-am trimis Medicina Legala paginile din cursul profesorului Valentin Iftenie, in care scrie despre avortul nedorit, pierderea sarcinii, care se consemneaza de medicul legist.
De asemenea i-am trimis pagini despre Asfixie si la Inec m-am oprit, desi ea spusese ca Jalaskoski l-a tinut cu capul sub apa pe Mihai si l-a amenintat apoi, cu alta ocazie, cu inecul, - m-am oprit pentru ca paginile din curs sunt prea “oribile”.
Cum e toata Medicina legala, oricat de tare ai fi, ce poate face un criminal dintr-un om, si moartea ca atare, dintr-un om – e ceva infiorator !
De aceea am si insistat ca Maria e tinuta - SI SA FIE SCOASA - , la Carcera, sa fie scoasa si sa nu mai fie inchisa la Carcera la Centrul Attende Wihtori, intrucat nu are aer, nu are oxigen si creierul ei sufera si nu se dezvolta normal, se poate asfixia.
Despre a tine un om cu capul in apa, unde are apa si nu are aer, ce sa mai zic ?
I-am trimis insa Cameliei Smicala cateva pagini despre Sugrumare /Strangulare.
Pentru ca ce ma uimeste poate si mai tare la Jalaskoski este ca ea, Camelia spune mereu ca a incercat sa o / sau a – strangulat-o.
Deci ea spune intotdeauna, foloseste verbul : “ a strangula”.
Camelia nu foloseste verbul “ a sugruma”.
Iar strangularea ei a fost, a spus ea, consemnata in actele medicale.
Oricum, Camelia are acte medicale.
Desi eu cred ca au fost mult prea multe evenimente, pe de o parte violentele directe si nemijlocite din partea lui Jalaskoski, si, pe de alta parte, seria de procese declansate de Jalaskoski in instante, impotriva Cameliei, si astfel Camelia e traumatizata, inca cred ca se tine foarte bine si imi explic asta pentru ca e o doamna si femeie instruita, invatata, a fost si este medic la Urgenta, medic anestezist, ceea ce implica inevitabil calitati peste medie, o viteza de reactie mare, promptitudine, discernamant, capacitatea de a discerne corect si rapid – cand primesti la Urgente si faci triajul pacientilor urgenti si iti pot muri acolo in fata si trebuie sa actionezi, sa alegi rapid ca doctor !
De altfel eu o vad pe FB si pe Timeline, dar pe Messenger, online, are o viteza mare de reactie, dar cred ca nu are mereu rabdare/ timp – bine, mai spune si ca vorbeste cu copiii -, eu cred ca ea se uita la un mesaj primit, apoi imediat “pleaca” sa se uite la alt mesaj primit de la alta persoana, apoi eventual, revine la mesajul “tau”, si tot asa.
Alteori insa, cred ca nu vrea sa raspunda, si cred asta pentru ca lasa mesaje cu randuri peste care trece si se face ca nu le vede.
Raspunde la o parte, sau la ceva din mesaj, dar nu la tot mesajul : asa face.
Pe de alta parte, mai cred ca are tendinta- imi spun ca acum la ea, cu timpul, a devenit o tendinta a ei, are reactia cred eu, cand primeste un mesaj, de a citi prima parte a frazei, cred ca citeste selectiv, parcurge selectiv un mesaj sau un articol, sau Lucrarea chiar pe care am intocmit-o despre Cazul Smicala inceputa pe 12 august 2020 si pe care v-am trimis-o.
M-am gandit ca nu o citeste si am insistat ca trebuie sa citeasca, tocmai pentru ca mie nu imi sunt clare toate aspectele evenimentelor traite de ea, si am clarificat unele, insistand sa-mi raspunda cateodata la unele intrebari.
Daca o citea, ar fi spus singura cum au stat lucrurile, incepand cu 16 mai 2015, sirul acela de ridicare a copiilor, plasare la Centru, luati de la Centru, dusi la tata cu de-a sila, luati de la tata, dusi la Centru iar, .... si asa mai departe....
Dar, imi spun ca e prea traumatizata.
Nu mai are putere cum spune ea, sa scrie.
Pentru ca ea, timp de 5 ani a scris in foarte multe locuri, cerand ajutor !!!!!
Inca si Mihai a scris unei doamne la Parlamentul European in 2019, in engleza.
S-au adunat anii, evenimentele, si emotiile si socurile au fost mari, in plus, ea a trebuit sa tina totusi o evidenta ( Jurnal, postarile ei de pe facebook, articolele din diferite ziare/ presa online, bloguri de Stiri.... ), si mai presus de toate, a trait in pericol, a trait amenintata, brutalizata, lovita, strangulata cum spune ea, chemata la interogatorii la Politie, chemata la instanta de judecata, facand drumuri la Centrele unde se afla copiii, drumuri lungi cu masina.
Totusi, pentru ca e o persoana inteligenta, si are o minte vie, vioaie, treaza, cred ca a capatat tendinta, bazandu-se pe promptitudinea si rapiditatea ei – de a citi partial, selectiv, o propozitie, o fraza, sau un text !!!! Cred ca acum la ea e un obicei de lectura acesta.
A trecut prin prea multe incercari, a tinut 2 sarcini, a nascut, a crescut singura copiii, a trebuit sa ii apere de un “tata” biologic violent, necontrolat, care uimeste....
De ce ?
Spuneam mai sus despre strangulare si sugrumare, si cred ca am mai scris intr-un email al meu despre asta :
A sugruma, inseamna ca strange cu mainile, a bloca respiratia cu mainile, deci in mod direct si nemijlocit.
A strangula inseamna ca faptuitorul, infractorul se foloseste de un cordon, o franghie, o sfoara ceva, cu care strange victima si ii blocheaza respiratia.
Si este dramatic, dar este “interesant”, ma rog, nu e cuvantul potrivit acesta, “interesant”, dar e bizar ca Jalaskoski, spune Camelia, de fiecare data, in vreo 3 ocazii, a strangulat-o.
Adica eu nici azi nu stiu daca chiar a strangulat-o, sau daca a sugrumat-o, dar imi spun ca in primul rand ea e doctorita si cunoaste deosebirea de termeni.
Trebuie ca ea cunoaste deosebirea dintre a sugruma/ a strangula.
Deci, Jalaskoski, in unele dati, a sarit la Camelia sa o stranguleze, aparent, a sarit asa... cum sa spun eu.... ei locuiau impreuna se vede, intre 2005-2010, totusi, Jalaskoski nu (prea) statea pe acasa, lipsea ziua intreaga s-ar zice, el nu statea cu copiii, nu se juca cu ei.
IN 2010, Camelia divorteaza si se muta in alta casa cu copiii.
Eu imi spun ca totusi, mai degraba a sugrumat-o. Totusi, nu stiu exact ce ii facea.
Pentru ca, necontrolat cum este, Jalaskoski a sarit la ea s-o stranguleze, cand ea a luat-o pe Andreea din casa ( intamplarea din 1 iulie 2007 din Jurnalul Cameliei ! ) intrucat el incepuse sa o loveasca pe Andreea, atunci Camelia a fugit la masina cu copiii, si a vrut sa demareze ( ceea ce a si facut in final cred ), deci a iesit din casa si s-a dus la masina, iar Jalaskoski trebuie ca si el a iesit in urma ei, caci ea spune ca el s-a repezit la portiera din spate a masinii, vrand sa il smulga din masina pe micutul Mihai de “12 luni”, dar nu a reusit, datorita vitezei de reactie a Cameliei. Totusi, Jalaskoski “iar a inceput” sa o stranguleze pe Camelia.
Erau deci afara din casa, la masina.
Si atunci ma intreb, omul acesta, Petri Jalaskoski, stranguleaza sau sugruma ?
E un om calculat sau dimpotriva actioneaza asa, necontrolat, sub influenta furiei ?
Pentru ca, daca a tot strangulat-o, asta inseamna ca el, Jalaskoski umblã la el cu o funie, cu o sfoara, cu un cordon ceva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iar daca umbla la el cu un obiect cu care poate stangula, inseamna ca e un om calculat !!! Stie ce face, stie ce vrea sa faca !
Iar daca sugruma ( adica cu mainile )... in cazul asta, s-ar putea vorbi de o lipsa de control a lui.
Si acuma, sa va spun ca, am impresia ca fiecare, sau mai multi din cei care au scris comentarii, au intervenit pe pagina Cameliei Smicala de FB, stiu cate o frantura, un aspect, sau aspecte din Povestea de viata a Cameliei cu Jalaskoski acesta, dar nimeni nu stie tot.
Pentru ca pe 17/09/2020 pe FB am citit un comentariu al Dianei Norma Jeflea, o romanca emigrata in Suedia ( la prima generatie cred, Norma e nume sau e prenume ? ) care mai scrie pe pagina Cameliei Smicala, si din comentariul Dianei Jeflea ne dam seama ca ea stie cate ceva, dar ce stie ea, eu nu stiu/ nu stiam.
Va las mai jos sa cititi postarea Cameliei insotita de Comentariul Dianei Jeflea :
“Camelia Smicala
4 hrs · 17 septembrie 2020
Mulțumim,#Activenews!
Deci, persoana grosolană trăiește și are o casă în care vrea să primească o compensație morală pentru ca vrei sa ii incriminezi si pastra numele!
Uită-te la noaptea Finlanda deschide granița cu Suedia după 6 luni, deoarece scade atât din punct de vedere moral, cât și economic.
Interzicerea în țara nordică nu poate fi făcută numai dacă sunteți arestata la domiciliu., acel fapt pe care nu îl cunoaștem?
Andreea prin flatare are tutelă asupra întregii familii, va fi oare si ea o noua victima in Finlanda? oare acesta se urmareste?
În acest fel, șantajul necesită azil politic în Suedia, deoarece vă șantajează, si va obliga sa procurati bani muradri fiind si in concediu medical cum să gestionați banii cinstiti? Cerând să il susțineți moral, astfel încât o altă femeie sau copilul ușor de manipulat din România să poată trece prin toata mizera la o eventula portita lasata intredeschisa pentru o noua insuratoare.(casatorie)
Pentru că așa am înțeles că în România este astfel interzis să aibă o cale liberă de a-și extinde filiala și de a se căsători, dar nu poate pentru că tu refuzi să-i lași numele liber la insuratoare și, astfel, să-l impiedici incriminandul în România.unde nu este permis mai multe sotiii
Oricum, acum cred că încercarea voastră s-a încheiat, presimt că ceva bun vi se va întâmpla.
România a investit doar 4 miliarde în echipament militar pentru a-l asambla într-un cal troian care salvează românii din străinătate ca alte probleme de granita nu are decat eradicarea natiei romanesti peste hotare./
Camelia Smicala (Camelia catre Diana Jeflea )
în România suntem încă căsătoriți.A refuzat să facă actele de divorț și în România.Suntem divorțați doar in Finlanda
Diana Norma Jeflea ( Diana catre Camelia Smicala ) :
Totusi timpul de gandire si reflectie la divort in tarile nordice este de 2 ani in Romania nu stiu, pacat de copiii,,,,, ei nu ar trebui sa sufere cand doi oameni nu se mai plac.
https://europa.eu/.../couple/divorce-separation/index_ro.htm
https://ziare.com/.../tot-ce-trebuie-sa-stii-despre...
EUROPA.EU
Divorțul și separarea legală în UE
Camelia Smicala
is with
Jan Pantelimon
and
42 others
Yesterday at 11:07 AM · 17 septembrie 2020
Astăzi CEDO va da verdictul împotriva Finlandei în cazul crimelor din Kauhajoki din anul 2008 , când 11 copii au fost omorâți într-o școală din Finlanda, cu știrea poliției.
Criminalul (care s-a sinucis după ce și-a omorât colegii) făcuse public pe rețelele socializare intenția sa, inclusiv un video demonstrativ. Cu toate acestea, minunata poliție finlandeză l-a lăsat să își ducă la bun sfârșit planul (ba chiar i-a și aprobat permisul de port-armă cu o lună înaintea crimelor).
Timp de 12 ani aparținătorii victimelor nu au obținut dreptatea în Finlanda, minunata justiție finlandeză considerând că poliția a procedat corect (sic!). Curtea Supremă finlandeză a refuzat judecarea apelului.
https://www.tellerreport.com/.../2020-09-17-today--the...
Amintesc că și în cazul Eerika , fetița omorâtă de către tatăl ei , absolut toate instituțiile statului finlandez au colaborat cu infractorul până ce acesta și-a dus la bun sfârșit crima. Nici în acest caz autoritățile părtașe la crimă nu au fost pedepsite.
https://liveinfinland.wordpress.com/.../eerika-the.../
Tot astăzi , sunt judecată deoarece am făcut public cazul nostru (a nu știu câta oară) și se pare că sunt(again) bună de plată (în jur de 10.000 de euro).
RECAPITULAREA justiției finlandeze în cazul nostru:
- fostul "soț" încearcă să ne omoare în repetate rânduri, poliția nu intervine iar justiția mă condamnă la plata a zeci de mii de euro despăgubiri agresorului deoarece (probabil) am refuzat să murim și în plus i-am fi provocat daune morale prin faptul că am făcut public aceasta.
-am fost condamnată printre altele la plata a aproximativ 40.000 de euro( incluzând cheltuielile de judecată,samd.) deoarece fostul a amenințat copiii cu înecul, în fața autorităților locale și în mod repetat.
Tot ceea ce am muncit timp de peste 25 de ani mi-a fost luat în mod abuziv de către statul finlandez.
- executorii judecătorești vin ilegal în casa noastră, ne agresează, răpesc copiii, iar eu sunt condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare plus alte zeci de mii de euro daune
- protecția copilului răpește copiii,îi privează de libertate și le încalcă absolut toate drepturile omului,iar eu sunt anchetată pentru aceasta, am interdicție de a părăsi Finlanda și sunt dată în urmărire (împreună cu copiii) prin Interpol.
În plus, copiii sunt lipsiți de libertate de 5 ani de zile, fără o decizie judecătorească.
- și în cazul nostru Curtea Supremă a refuzat judecarea apelurilor în toate cele câteva zeci de procese intentate
Finlanda a refuzat să respecte condamnările date de către instanțele internaționale (ultima condamnare la ONU în 2018 ) dar nu a fost sancționată pentru aceasta.
Update :Finlanda a fost condamnată de CEDO fără drept de apel ,cu vot 6-1
Mulțumim, CEDO! Sperăm să ne faceți și nouă dreptate ,și miilor de copii torturați în lagărele finlandeze!
https://www.tellerreport.com/.../2020-09-17-eit--finland...
UPDATE 2: în urma procesului de azi am de platit încă 10.000 de euro daune morale celui care a încercat în repetate rânduri să ne omoare .
Același scenariu obișnuit în Finlanda:absolut toate autoritățile cooperează împreună cu criminalii pentru ca aceștia să își poată duce planul până la capăt.
De data aceasta și autoritățile române se pare că ne vor morți .
972You, Jan Pantelimon and 970 others
205 Comments
374 Shares
V-ați gândit sa porniti un fel de gofundme ca sa contribuim cei care dorim sa va ajutam sa platiti aceste amenzi pedeapsa pentru ca indrazniti sa luptati pentru copiii dumneavoastra? As vrea sa pot sa ajut cumva in aceasta lupta nedreapta de David contra Goliat, dar nu pot sa va dau nimic altceva decat sprijin pe social media. As putea sa donez o suma de bani totusi.
https://www.gofundme.com/.../support-camelia-smicala-to...
GOFUNDME.COM
Support Camelia Smicala to bring back her children, o
Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei
20 hrs · 17 septembrie 2020
Ziua 1803
„RECAPITULAREA justiției finlandeze în cazul nostru:
- fostul "soț" încearcă să ne omoare în repetate rânduri, poliția nu intervine iar justiția mă condamnă la plata a zeci de mii de euro despăgubiri agresorului deoarece (probabil) am refuzat să murim și în plus i-am fi provocat daune morale prin faptul că am făcut public aceasta.
-am fost condamnată printre altele la plata a aproximativ 40.000 de euro( incluzând cheltuielile de judecată,samd.) deoarece fostul a amenințat copiii cu înecul, în fața autorităților locale și în mod repetat.
Tot ceea ce am muncit timp de peste 25 de ani mi-a fost luat în mod abuziv de către statul finlandez.
- executorii judecătorești vin ilegal în casa noastră, ne agresează, răpesc copiii, iar eu sunt condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare plus alte zeci de mii de euro daune
- protecția copilului răpește copiii,îi privează de libertate și le încalcă absolut toate drepturile omului,iar eu sunt anchetată pentru aceasta, am interdicție de a părăsi Finlanda și sunt dată în urmărire (împreună cu copiii) prin Interpol.
În plus, copiii sunt lipsiți de libertate de 5 ani de zile, fără o decizie judecătorească.
- și în cazul nostru Curtea Supremă a refuzat judecarea apelurilor în toate cele câteva zeci de procese intentate
Finlanda a refuzat să respecte condamnările date de către instanțele internaționale (ultima condamnare la ONU în 2018 ) dar nu a fost sancționată pentru aceasta.
Update :Finlanda a fost condamnată de CEDO fără drept de apel ,cu vot 6-1
Mulțumim, CEDO! Sperăm să ne faceți și nouă dreptate ,și miilor de copii torturați în lagărele finlandeze!
https://www.tellerreport.com/…/2020-09-17-eit--finland-viol…
UPDATE 2: în urma procesului de azi am de platit încă 10.000 de euro daune morale celui care a încercat în repetate rânduri să ne omoare .
Același scenariu obișnuit în Finlanda:absolut toate autoritățile cooperează împreună cu criminalii pentru ca aceștia să își poată duce planul până la capăt.
De data aceasta și autoritățile române se pare că ne vor morți.” Camelia Smicală
https://l.facebook.com/l.php...
Olivia Maria Marcov
8 mins · 15h58 pm, 18/09/2020 Olivia
Shared with Public
15h58 pm, 18/09/2020 Olivia”
************************************
Si acum sa ma apropii si eu de sfarsitul acestui mesaj email al meu, sa vad ce fisiere am sa atasez!
S-au facut deja orele 19h11 la Bucuresti, azi n-am vorbit deloc cu Camelia Smicala, si am intrat in treacat pe FB, mult mai devreme.
In tot cazul, din Povestea Cameliei cu Finlanda, din tot ce a patit si pateste si azi, putem trage concluzia ca sunt incalcate drepturile omului in Finlanda, in instantele de judecata, daca ajungi la ele, daca ai acces la Justitie, si se vede ca ea nu mai are, daca instantele vor sa judece si se vede ca cel putin Curtea Suprema si in alte cazuri a “refuzat sa judece”, si asa cum spunea dna avocat Corina Sacrieru in emisiunea lui Rafael Udriste (TVR ), nu se mai pot judeca din 2013, de la divort si stabilirea custodiei comune a copiilor. Camelia spune ca de un an jumatate” nu poate inregistra apelul copiilor, formulat de avocat, la Tribunalul Administrativ.
Pentru custodie, sau reconsiderarea ei, trebuie sa se judece la Tribunalul comun civil, nu la cel administrativ.
Cu alte cuvinte Justitia de drept comun, civila, si Justitia administrativa nu mai functioneaza, pentru ca nu pot crede ca numai in cazul ei, si chiar daca numai in cazul ei, atunci e si mai rau chiar ! In schimb, Justitia penala functioneaza, Camelia e mereu interogata/anchetata la Politie si judecata in instantele penale !
Cand e vorba sa poata obtine valorizarea unui drept al ei, in materie civila, administrativa, Justitia nu functioneaza.
Cand e vorba sa piarda bani ( prin amenzi, daune morale catre criminalul de Jalaskoski, pentru ca asta este el ! ) atunci Justitia penala, prompta, functioneaza !
Sunt constatari acestea.
Mai jos am sa copiez ce am scris pe FB ul meu, pe 19/sept.2020 :
Iata :
Olivia Maria Marcov
19 septembrie 2020, FB Timeline:
Un traseu sau parcurs interesant : FINLANDA 2020 : Medicul e platit de Municipalitate. Asistentii Sociali/Lucratorii sociali manifestã dorinta de a deveni JUDECATORI ADMINISTRATIVI SI CHIAR DEVIN IN REALITATE. Asistentii sociali/Serviciile Sociale/Protectia Copilului sunt/este in subordinea MUNICIPALITATII (Primariei) tot Municipalitatea il plateste si pe medic cat priveste salariul medicului ). Deci, unii asistenti sociali devin judecatori administrativi, in timp ce colegi de-ai lor asistenti sociali raman tot asistenti sociali. Serviciile Sociale iau/ridica un copil / sau copii de la mama/tata/parinti in temeiul unei DECIZII ADMINISTRATIVE/ ACT ADMINISTRATIV CARE POATE FI CONTESTAT ( se poate face apel impotriva acestuia ) LA TRIBUNALUL ADMINISTRATIV UNDE FUNCTIONEAZA "COLEGII", JUDECATORII ADMINISTRATIVI fostii asistenti sociali. Adica asistentul social emite o Decizie de Custodie, de luare in Custodie a copilului, iar la Tribunalul Administrativ judecã temeinicia acesteia colegul sãu, fostul, fostul asistent social devenit, inscaunat judecator administrativ. Solutia poate fi apelata ( asa e in Finlanda ) la Curtea Suprema Administrativa. Dar Curtea Suprema refuza sa judece apelul. Mai nou, Tribunalul Administrativ nu mai inregistreaza cererile numite Apel impotriva Deciziilor de luare in Custodie emise de Protectia Copilului, nici nu mai dã numar de inregistrare cererii reclamantului/apelantului. Asistentul social (reprezentant al serviciilor sociale) formuleaza Plangere impotriva Mamei copiilor la Politie, Politia o interogheaza, o audiaza pe Mama (acuzata), iar Mama e medic al carui salariu e platit de Municipalitatea care ii plateste si pe asistentii sociali. Politia instrumenteaza dosarul (nu stiu Parchetul?) si trimite in judecata inculpata, acum JUSTITIA PENALA FUNCTIONEAZA IN FINLANDA, SPRE DEOSEBIRE DE JUSTITIA CIVILA SI CEA ADMINISTRATIVA CARE NU FUNCTIONEAZA, sau expresia este “REFUZA SA JUDECE”, sau mai nou “refuza sa inregistreze cererile de chemare in judecata/apelurile”. Acum Justitia functioneaza, o judeca pe Mama si o condamna la daune morale de 10.000 de euro catre Tatal copiilor luati in custodie de Serviciile Sociale. Aici nu stiu cum a ajuns Tatal sa primeasca daune morale...
Si mai sunt si amenzile :
Amenzile : IN Finlanda, cum spun francezii, amenzile sunt DEPLAFONATE, ADICA NU SUNT PLAFONATE, ci sunt calculate potrivit unui sistem progresiv in raport cu nivelul venitului, al salariului, pe masura ce salariul tau e mai mare, si amenda e mai mare, in functie de marimea venitului/salariului este si marimea amenzii.
“Descentralizarea administrativa are, ca si centralizarea administrativa, atat avantaje cat si dezavantaje. [...] Daca ne referim la dezavantajele descentralizarii administrative, acestea sunt, in principal, urmatoarele : [...] – alegerea autoritatilor descentralizate, sublinia Profesorul Tarangul, “introduce in Administratia Locala politica de partid, care acapareaza si viciaza totul. Lipsa de competenta si de raspundere, demagogia si servilismul sunt unele din cele mai mari inconveniente ale acestui mod de recrutare a autoritatilor descentralizate”. ( - in Drept Administrativ, Partea Speciala, Prof.Mircea Preda si Benonica Vasilescu, Consiliul Legislativ, Ed.Lumina Lex, Bucuresti, 2006, pagina 149 ). – pana aici pe FB.
Si acum, iata si vreo 2 articole despre Medicii in Finlanda, culese de pe internet :
- am sa atasez fisierul cu linkul spre articole si extrase din articole pe care le-am tradus in limba romana !!!!!
Pe curand,
Olivia,
21/09/2020 19:22:36, Bucuresti.
P.S. : Adresa mea completa am mentionat-o in emailul din 7 iunie 2020 adresat MAE Romania, atunci l-am trimis eu mailul.
P.S. 2 : Am sa atasez Jurnalul-cronologie al Cameliei Smicala, cel de 78 pagini in pdf, am sa atasez un pdf pe care l-am facut din Intrebarile si Scrisoarea – datate si nedatate, cu raspuns si fara raspuns – adresate de doamna Maria Grapini de la Parlamentul European (PE), Comisiei Europene, despre care v-am scris mai sus in email.
Acolo gasiti si Scrisoarea lui Mihai Jalaskoski Smicala din 2019 catre o doamna de la acelasi PE.
P.S. 3 : sper sa nu uit niciun fisier de atasat !
olivia
- Finlanda Medici Salarii si cine le plateste salariile. Amenzile cules la 21 septembrie 2020.doc
65.5kB
- Camelia Smicala o cronologie a CamelieiCameliaSmicala-slide cules 18 sept 2020.pdf
5.7MB
- CAZUL SMICALA scrisori Maria Grapini PE catre Comisie, Mihai Smicala catre PE.pdf
1.5MB
- Olivia Marcov mail 21 septembrie 2020.doc
173kB
- Conventia privind exercituil drepturilor copiilor din 25 ianuarie 1996.pdf
310.2kB
- Conventia privind exercitiul drepturilor copiilor din 1996 CETS_160.docx.pdf
126.6kB
- Recueil des Traités de la Société des Nations page 89 Haga 1930 v179.pdf
6.5MB
- UE Divortul in tarile UE cules la 19 sept 2020.doc
166.5kB
- Camelia Smicala 9 - 16 septembrie 2020 pe FB Timeline.doc
149.5kB
- Camelia Smicala 8, 9 septembrie 2020 MIHAI intalnire social psihiatru pt 10 09 2020 Scoala.doc
183kB
- Olivia Marcov si Camelia Smicala 16 septembrie-18 septembrie 2020.doc
105kB
- Finlanda Lokakuun Liike pe FB la 17 aprilie 2020.doc
107kB
*************************************
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu