Pagina Mihaela Ciocea-judecator, 25
noiembrie 2016
Postare din 6 noiembrie 2016 AT
11H56 A.M.
https://www.facebook.com/milacioc/posts/1904907689740207
TRAFIC CU JUDECATOARE (update)
Poza de mai jos pare, probabil, o poza obisnuita daca n-ar ascunde o poveste murdara. Nu rezulta de niciunde ca e poza a doua judecatoare si nici ca una dintre ele a incercat sa o traficheze pe cealalta, in beneficiul unui influent angajat al unei institutii europene, care asigura de vreo 7 ani "recomandarile" pentru autoritatile judiciare de la Bucuresti in fata Comisiei Europene si a expertilor MCV.
Situatia aceasta a adus cu sine abuzuri greu de imaginat, violenta fizica si constrangeri inimaginabile pentru ca victimei sa o se inchida gura, plus moartea unui om nevinovat care nici nu banuia ce atrocitati se comit in campul tactic. Toate astea fac obiectul unei plangeri penale pe care DNA se chinuie prin orice tertipuri sa o ascunda, pentru ca itele acestei povesti duc sus, sus de tot in statul român, acolo unde "lupta-anticorupție" e folosita de anumiti politicieni ca merit personal.
Si mai grav e faptul ca situatia aceasta nu a fost un accident. Doamna Anca Maria Stoica este si astazi, asa cum e de cca 10-12 ani, directoarea Directiei Afaceri Europene din Ministerul Justitiei si reprezinta România la intalnirile JAI (Justitie si Afaceri interne) ale Consiliului European. Statutul acesta de "sef" in Justiție si faptul ca aproape niciodata acestia nu sunt trasi la raspundere, a facut-o ca si pe altii ca ea, sa se creadă deasupra celorlati judecatori. Era si membra in grupul de lucru de la Ministerul Justitiei pentru proprietate intelectuala http://www.mpublic.ro/proprietate_intelectuala/anexa1_protocol.htm
si asa s-a facut legatura cu expertul german, angajat al Institutului Max Planck din Munchen specializat pe proprietate intelectuala si concurenta. Esential aici este faptul ca foarte multi din profesorii de la Max Planck sunt consultanti directi ai Comisiei Europene, incluzandu-l pe directorul Josef Drexl. Pe durata studiilor mele la Munchen, Drexl a inchis ochii la toate presiunile facute asupra mea de catre un angajat din staff-ul administrativ si sunt convinsa ca, pentru a incerca sa acopere acea ticalosie si-a dat concursul la represiunile impotriva mea de la Bucuresti. Prin contactele sale la nivelul conducerii Comisiei Europene a putut asigura lobby-ul autoritatilor de la Bucuresti.
Nu stiu cum i-a trecut prin cap doamnei director din Ministerul Justitiei ca as accepta o relatie "precara" cu un expertul german pe care il cunoscusem in timpul studiilor mele de Master la Institutul Max Planck din Munchen, dar imi amintesc ca la inceputul carierei noastre in magistratura ( am fost colege in INM) spunea despre mine ca sunt SĂRACĂ. Pentru ea, care ii judeca pe oameni dupa avere, asta era o boala incurabilă.
Culmea e ca eu nu ma consideram saraca. Eram un om obisnuit, copilul a doi intelectuali care duceau in București o viață la fel de buna ca a majorității romanilor dar care, in anii 90 devenisera niste "inadaptati", intr-o Romanie a "baietilor destepti" si a "fetelor descurcarete".
Cu doamna Stoica fusesem colega si in timpul stagiaturii la Judecatoria sectorului 2 dar din primavara lui 2010 a inceput insa sa ma caute cu o frecventa aproape zilnica, cum nu se mai intamplase niciodata in trecut. Ma, suna in timpul programului de lucru, sa insiste sa merg cu ea in parc unde iesise cu fiica sa (pentru ca era in concediu de crestere copil), sau ma tinea de vorba perioade lungi de timp ca sa nu pot sa lucrez, iar incercarile mele de a incheia convorbirea de o maniera politicoasa esuau intotdeauna. "Mai da-le dracului de dosare! Nu te-ai mai saturat de tara asta nenorocita?!"
Fiecare ocazie in care cedam insistentelor ei de a ne intalni era prilej de discutii sau de preocupari pe aceasi tema. Insista sa ma intrebe daca vreau sa imi prezinte vreun prieten de-al ei, sau sa afle daca ma intalnesc cu cineva sau sa-mi spuna in gluma: "Ciocea draga, trebuie sa te invat ce sa-i faci unui barbat in pat". Alta data, m-a luat intr-un magazin in care doamna Stoica a insistat sa imi recomande niste articole de lenjerie intima si au culminat toate cu pozele pe care le facuse la Venetia, in timpul calatoriei cu sotul sau acolo si atinut s ami le arate.
Pozele erau in format elecronic, si dupa cateva peisajele din Venetia s-a deschis o poza in care era fotografiat sexul unui barbat de foarte aproape. Si daca situatia nu era destul de penibila, reactia doamnei AMS a intrecut-o pentru ca insista sa ma priveasca ca sa vada cum reactionez, in loc sa inchida fotografia. "Scuza-ma. Ne-am jucat si noi un pic", a fost explicatia acesteia. Nicio alta fotografie cu peisaje din Venetia nu s-a deschis "din greseala" de doua ori. Dar fotografia aceasta s-a mai deschis ulterior, tot "din greseala" iar reactia doamnei AMS a fost la fel de iscoditoare si de ciudata.
Cu siguranta, n-ar fi reusit singură sa organizeze toate formele de constrangere care au urmat vreme de 7 ani, dupa sfaturile pe care mi le dadea de a face un copil pe care sa-l cresc singură.
Am primit acelas gen de sfaturi de la doamna judecator Corina Voicu, directoarea Directiei legislatie, documentare si contencios a CSM iar cand sfaturile nu au avut efectul scontat, din partea aceleasi doamne am primit telefoane insistente sa ma gandesc sa parasesc magistratura pentru ca "mi se pregateste ceva foarte serios"
Au avut apoi concursul sustinut al directoarei INM, Octavia Spineanu Matei, colaborator direct al Institutului Max Planck din Munchen al retelei pesedintilor de instante, al membrilor CSM.
Au avut o contributie esentiala presedintii CAB, Lia Savonea si Dan Lupascu care au stabilit un record absolut in istoria magistraturii prin promovarea a 20 de actiuni disciplinare vreme de 4-5 ani, impotriva aceluiasi judecator, fara o nicio zi de pauza.
Cine ar fi putut organiza inscenarile judiciare mai eficient ca ei? Ce profesionist din Romania si-ar fi putut dedica zi de zi eforturile pentru a sicana un subaltern pana la a-i face viata un cosmar, asa cum a facut-o presedinta Sectiei mele, Ileana Ruxandra Tirica (fosta Danaila), promovata, pentru acest efort ca vicepresedinta a Curtii de Apel Bucuresti?
Inainte de inceperea actiunilor disciplinare zeci de judecatoare ma cautau zilnic in birou sau ma sunau acasa seara ca sa repete aceleasi intrebari: "Cand pleci in Germania?" "Mai pleci in Germania?" sau sa-mi spuna ca asta ar fi singura sansa sa scap de sicanele interminabile de la instanta: "De ce nu pleci tu in Germania sa-ti vezi linistita de viata ta?" "Ei lasa, ca pleci tu... si scapi!"
Seara discutiile se prelungeau o ora doua colegele mele cautand sa se asigure si ca sunt singura acasa: "Auzi, dar ce voce de barbat se aude la tine acolo?" - ma intreba o doamna judecator care il auzise pe crainicul unui post de stiri.
In momentul in care ma aratam exasperata de insistentele lor si spuneam: "Lasati-ma in pace!" mi se spunea ca sunt conflictuala sau ca sunt nebuna.
In toamna lui 2010 am fost selectata alaturi de doamna judecator Camelia Bogdan si de alte doua judecatoare, Constanta Moisescu si Adriana Popescu sa particip la o conferinta la Lisabona pentru judecatorii specializati pe brevete: (numele participantilor sunt la pag. 207 a urmatorului document: http://archive.epo.org/epo/pubs/oj011/04_11/special_edition_1_judges_symposium.pdf
Initial nu am inteles de ce a fost selectata si doamna Camelia Bogdan, singura dintre noi care nu avea specializare in domeniu. Am inteles ulterior ca trebuia sa ma capieze cu insistenta cu care imi dadea sfaturi cum sa ma port si exemplu personal. "Stii? Trebuie sa le spunem ca suntem din Romania si ca nu avem bani." era unul dintre ele.
La Lisabona, doamna Bogdan a devenit "prietena" domnului judecator Randall Rader, presedintele celei mai importante instante americane in materia proprietatii intelectuale si membru in corpul academic al Institutului Max Planck din Munchen,
Conferinta din Portugalia a fost una din ultimele incercari de a fi convinsa "cu vorba buna" sa accept ceea ce mi se cerea. Din acel moment s-a trecut la "planul B" al represaliilor. In iunie 2011, Dan Lupascu, presedintele CAB m-a chemat sa imi inmaneze prima cercetare disciplinara. Nu mi s-a dat posibilitatea sa ma apar ci eram doar informata despre decizia conducerii CAB.
Cine, precum conducerea sistemului judiciar poate folosi atat de multe institutii pentru hartuirea unui om, precum Jandarmeria, Politia, ANAF-ul s.a; s.a;
Cu aceasi uimitoare "pasiune" cu care am fost eu haituita, doamna judecator Bogdan a beneficiat de o neverosimila ascensiune profesionala, obtinand calitatea de expert in proiecte internationale, la recomandarea Ambasadei SUA, un titlu de doctor si un al doilea "in lucru", calitatea de membru in diferite institutii sau organisme academice sau de cercetare, calitatea de autor a 97 de studii publicate, calitatea de lector la diferite conferinte organizate in materia sa, campanie de sustinute laude in presa, a luat examenul de promovare la CAB si in acelasi timp a obtinut acordul CSM pentru detasarea la Oficiul pentru combaterea spalarii banilor al Consiliului Europei.
Pentru mine a fost clar ca odata cu inceperea colaborarii cu expertii de la Munchen, prin INM (Institutul National al Magistraturii) si CSM evaluarea activitatii judecatoarelor s-a facut si dupa criteriul acceptarii unor relatii personale cu strainii care asigurau lobby-ul pe langa functionarii MCV de la Bruxelles In plus, "afacerea trafic cu judecatoare" a fost in egala masura a conducerii Jandarmeriei Jandarmeriei si a institutiilor de forta.
Am sa redau aici, prin postari succesive, toate formele de hartuire pe care le-am trait vreme de 7 ani, si care pentru orice om normal sunt greu de imaginat.
UPDATE: Postasem aici corespondenta pe e-mail cu doamna director despre "sfaturile" pe care mi le dadea, dar azi 4.11.2016 FB mi-a sters acel atasament, de aceea le-am atasat la comentarii.
Poza de mai jos pare, probabil, o poza obisnuita daca n-ar ascunde o poveste murdara. Nu rezulta de niciunde ca e poza a doua judecatoare si nici ca una dintre ele a incercat sa o traficheze pe cealalta, in beneficiul unui influent angajat al unei institutii europene, care asigura de vreo 7 ani "recomandarile" pentru autoritatile judiciare de la Bucuresti in fata Comisiei Europene si a expertilor MCV.
Situatia aceasta a adus cu sine abuzuri greu de imaginat, violenta fizica si constrangeri inimaginabile pentru ca victimei sa o se inchida gura, plus moartea unui om nevinovat care nici nu banuia ce atrocitati se comit in campul tactic. Toate astea fac obiectul unei plangeri penale pe care DNA se chinuie prin orice tertipuri sa o ascunda, pentru ca itele acestei povesti duc sus, sus de tot in statul român, acolo unde "lupta-anticorupție" e folosita de anumiti politicieni ca merit personal.
Si mai grav e faptul ca situatia aceasta nu a fost un accident. Doamna Anca Maria Stoica este si astazi, asa cum e de cca 10-12 ani, directoarea Directiei Afaceri Europene din Ministerul Justitiei si reprezinta România la intalnirile JAI (Justitie si Afaceri interne) ale Consiliului European. Statutul acesta de "sef" in Justiție si faptul ca aproape niciodata acestia nu sunt trasi la raspundere, a facut-o ca si pe altii ca ea, sa se creadă deasupra celorlati judecatori. Era si membra in grupul de lucru de la Ministerul Justitiei pentru proprietate intelectuala http://www.mpublic.ro/proprietate_intelectuala/anexa1_protocol.htm
si asa s-a facut legatura cu expertul german, angajat al Institutului Max Planck din Munchen specializat pe proprietate intelectuala si concurenta. Esential aici este faptul ca foarte multi din profesorii de la Max Planck sunt consultanti directi ai Comisiei Europene, incluzandu-l pe directorul Josef Drexl. Pe durata studiilor mele la Munchen, Drexl a inchis ochii la toate presiunile facute asupra mea de catre un angajat din staff-ul administrativ si sunt convinsa ca, pentru a incerca sa acopere acea ticalosie si-a dat concursul la represiunile impotriva mea de la Bucuresti. Prin contactele sale la nivelul conducerii Comisiei Europene a putut asigura lobby-ul autoritatilor de la Bucuresti.
Nu stiu cum i-a trecut prin cap doamnei director din Ministerul Justitiei ca as accepta o relatie "precara" cu un expertul german pe care il cunoscusem in timpul studiilor mele de Master la Institutul Max Planck din Munchen, dar imi amintesc ca la inceputul carierei noastre in magistratura ( am fost colege in INM) spunea despre mine ca sunt SĂRACĂ. Pentru ea, care ii judeca pe oameni dupa avere, asta era o boala incurabilă.
Culmea e ca eu nu ma consideram saraca. Eram un om obisnuit, copilul a doi intelectuali care duceau in București o viață la fel de buna ca a majorității romanilor dar care, in anii 90 devenisera niste "inadaptati", intr-o Romanie a "baietilor destepti" si a "fetelor descurcarete".
Cu doamna Stoica fusesem colega si in timpul stagiaturii la Judecatoria sectorului 2 dar din primavara lui 2010 a inceput insa sa ma caute cu o frecventa aproape zilnica, cum nu se mai intamplase niciodata in trecut. Ma, suna in timpul programului de lucru, sa insiste sa merg cu ea in parc unde iesise cu fiica sa (pentru ca era in concediu de crestere copil), sau ma tinea de vorba perioade lungi de timp ca sa nu pot sa lucrez, iar incercarile mele de a incheia convorbirea de o maniera politicoasa esuau intotdeauna. "Mai da-le dracului de dosare! Nu te-ai mai saturat de tara asta nenorocita?!"
Fiecare ocazie in care cedam insistentelor ei de a ne intalni era prilej de discutii sau de preocupari pe aceasi tema. Insista sa ma intrebe daca vreau sa imi prezinte vreun prieten de-al ei, sau sa afle daca ma intalnesc cu cineva sau sa-mi spuna in gluma: "Ciocea draga, trebuie sa te invat ce sa-i faci unui barbat in pat". Alta data, m-a luat intr-un magazin in care doamna Stoica a insistat sa imi recomande niste articole de lenjerie intima si au culminat toate cu pozele pe care le facuse la Venetia, in timpul calatoriei cu sotul sau acolo si atinut s ami le arate.
Pozele erau in format elecronic, si dupa cateva peisajele din Venetia s-a deschis o poza in care era fotografiat sexul unui barbat de foarte aproape. Si daca situatia nu era destul de penibila, reactia doamnei AMS a intrecut-o pentru ca insista sa ma priveasca ca sa vada cum reactionez, in loc sa inchida fotografia. "Scuza-ma. Ne-am jucat si noi un pic", a fost explicatia acesteia. Nicio alta fotografie cu peisaje din Venetia nu s-a deschis "din greseala" de doua ori. Dar fotografia aceasta s-a mai deschis ulterior, tot "din greseala" iar reactia doamnei AMS a fost la fel de iscoditoare si de ciudata.
Cu siguranta, n-ar fi reusit singură sa organizeze toate formele de constrangere care au urmat vreme de 7 ani, dupa sfaturile pe care mi le dadea de a face un copil pe care sa-l cresc singură.
Am primit acelas gen de sfaturi de la doamna judecator Corina Voicu, directoarea Directiei legislatie, documentare si contencios a CSM iar cand sfaturile nu au avut efectul scontat, din partea aceleasi doamne am primit telefoane insistente sa ma gandesc sa parasesc magistratura pentru ca "mi se pregateste ceva foarte serios"
Au avut apoi concursul sustinut al directoarei INM, Octavia Spineanu Matei, colaborator direct al Institutului Max Planck din Munchen al retelei pesedintilor de instante, al membrilor CSM.
Au avut o contributie esentiala presedintii CAB, Lia Savonea si Dan Lupascu care au stabilit un record absolut in istoria magistraturii prin promovarea a 20 de actiuni disciplinare vreme de 4-5 ani, impotriva aceluiasi judecator, fara o nicio zi de pauza.
Cine ar fi putut organiza inscenarile judiciare mai eficient ca ei? Ce profesionist din Romania si-ar fi putut dedica zi de zi eforturile pentru a sicana un subaltern pana la a-i face viata un cosmar, asa cum a facut-o presedinta Sectiei mele, Ileana Ruxandra Tirica (fosta Danaila), promovata, pentru acest efort ca vicepresedinta a Curtii de Apel Bucuresti?
Inainte de inceperea actiunilor disciplinare zeci de judecatoare ma cautau zilnic in birou sau ma sunau acasa seara ca sa repete aceleasi intrebari: "Cand pleci in Germania?" "Mai pleci in Germania?" sau sa-mi spuna ca asta ar fi singura sansa sa scap de sicanele interminabile de la instanta: "De ce nu pleci tu in Germania sa-ti vezi linistita de viata ta?" "Ei lasa, ca pleci tu... si scapi!"
Seara discutiile se prelungeau o ora doua colegele mele cautand sa se asigure si ca sunt singura acasa: "Auzi, dar ce voce de barbat se aude la tine acolo?" - ma intreba o doamna judecator care il auzise pe crainicul unui post de stiri.
In momentul in care ma aratam exasperata de insistentele lor si spuneam: "Lasati-ma in pace!" mi se spunea ca sunt conflictuala sau ca sunt nebuna.
In toamna lui 2010 am fost selectata alaturi de doamna judecator Camelia Bogdan si de alte doua judecatoare, Constanta Moisescu si Adriana Popescu sa particip la o conferinta la Lisabona pentru judecatorii specializati pe brevete: (numele participantilor sunt la pag. 207 a urmatorului document: http://archive.epo.org/epo/pubs/oj011/04_11/special_edition_1_judges_symposium.pdf
Initial nu am inteles de ce a fost selectata si doamna Camelia Bogdan, singura dintre noi care nu avea specializare in domeniu. Am inteles ulterior ca trebuia sa ma capieze cu insistenta cu care imi dadea sfaturi cum sa ma port si exemplu personal. "Stii? Trebuie sa le spunem ca suntem din Romania si ca nu avem bani." era unul dintre ele.
La Lisabona, doamna Bogdan a devenit "prietena" domnului judecator Randall Rader, presedintele celei mai importante instante americane in materia proprietatii intelectuale si membru in corpul academic al Institutului Max Planck din Munchen,
Conferinta din Portugalia a fost una din ultimele incercari de a fi convinsa "cu vorba buna" sa accept ceea ce mi se cerea. Din acel moment s-a trecut la "planul B" al represaliilor. In iunie 2011, Dan Lupascu, presedintele CAB m-a chemat sa imi inmaneze prima cercetare disciplinara. Nu mi s-a dat posibilitatea sa ma apar ci eram doar informata despre decizia conducerii CAB.
Cine, precum conducerea sistemului judiciar poate folosi atat de multe institutii pentru hartuirea unui om, precum Jandarmeria, Politia, ANAF-ul s.a; s.a;
Cu aceasi uimitoare "pasiune" cu care am fost eu haituita, doamna judecator Bogdan a beneficiat de o neverosimila ascensiune profesionala, obtinand calitatea de expert in proiecte internationale, la recomandarea Ambasadei SUA, un titlu de doctor si un al doilea "in lucru", calitatea de membru in diferite institutii sau organisme academice sau de cercetare, calitatea de autor a 97 de studii publicate, calitatea de lector la diferite conferinte organizate in materia sa, campanie de sustinute laude in presa, a luat examenul de promovare la CAB si in acelasi timp a obtinut acordul CSM pentru detasarea la Oficiul pentru combaterea spalarii banilor al Consiliului Europei.
Pentru mine a fost clar ca odata cu inceperea colaborarii cu expertii de la Munchen, prin INM (Institutul National al Magistraturii) si CSM evaluarea activitatii judecatoarelor s-a facut si dupa criteriul acceptarii unor relatii personale cu strainii care asigurau lobby-ul pe langa functionarii MCV de la Bruxelles In plus, "afacerea trafic cu judecatoare" a fost in egala masura a conducerii Jandarmeriei Jandarmeriei si a institutiilor de forta.
Am sa redau aici, prin postari succesive, toate formele de hartuire pe care le-am trait vreme de 7 ani, si care pentru orice om normal sunt greu de imaginat.
UPDATE: Postasem aici corespondenta pe e-mail cu doamna director despre "sfaturile" pe care mi le dadea, dar azi 4.11.2016 FB mi-a sters acel atasament, de aceea le-am atasat la comentarii.
Tudor Podea Am ajuns pe pagina asta pentru ca e sponsorizata. De catre cine?
Se poate apela la cineva mai sus, Dacian Cioloş? Raluca Alexandra Prună?
Se poate apela la cineva mai sus, Dacian Cioloş? Raluca Alexandra Prună?
Like · Reply · 1 · November 9 at
12:22am
Nicoleta Crenguta Ciocea Normal e sa il intrebati pe titularul
paginii. Va va spune ca el sponsorizeaza postarile. Altfel, de unde sa stie
Dacian Ciolos si Raluca Alexandra Pruna? Ei ii cunosc doar pe cei care sunt
sponsorizati de la Bruxelles, nu? Doamna Pruna stie de pagina aceasta. De aceea,
a emis recent noi ordine de salarizare pentru toti judecatorii cu exceptia
Mihaelei Mihaela Ciocea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu