Bonsoir à tous! Buna seara tuturor! CEDO Droits de l'homme avec Iulia Motoc, juge
le 26 avril / aprilie 2018
Da, astazi m-am documentat putin despre satul ( respectiv comuna, caci a fost comuna in comunism ) Ciurari, din Teleorman.
Pentru ca, in pasaportul postat pe FB [...]
Ati vazut cum mentiunile din pasaportul eliberat pe vremea lui Mihai I Rege erau scrise si in limba romana dar si in limba franceza ?
Scria ca [...] e de fel, din Ciurari, Teleorman.
Am strans cateva link-uri intr-un fisier, despre satul Ciurari, despre satele ( care sunt acestea ) din judetul Teleorman, dar...
Am mers mai departe...
Am vizitat pe youtube Parcul Ioanid, numit azi Ion Voicu.
Este parcul de peste drum de Institutul Francez din Bucuresti, de pe Bulevardul Dacia.
Trebuie sa recunosc ca, nu stiu de ce, luata asa, prin surprindere, nu mai eram sigura deloc ca acela e parcul, dar mi-a revenit memoria.
Parcul ca atare il stiu si nu il puteam uita.
De cate ori mergeam la IFB era si parcul peste drum, sau cand ma intorceam pe Bul Dacia dimineata, de la dl Bruno Lavail, mergand spre casa...
Am si stat o data pe banca in parculet, intr-o seara cand ne intalnisem, Bruno si cu mine in fata la IFB, dar se insera si se facuse cam frig, era toamna cred, si ne-am ridicat sa mergem spre strada Dogari, " acasa", adica la Bruno acasa....
Insa, culmea, niciodata nu am vizitat parcul.
Totusi, cred ca pot spune ca azi e " modernizat " cu niste, un soi de instrumente pentru sport/ gimnastica, si cu un spatiu de joaca pentru copii, acest spatiu nu stiu daca exista.
Cred ca ii prefer denumirea de Parcul Ioanid.
Intr-adevar, parcul e inconjurat de vile, de imobile vechi.
Ca pornisem de la postarile Ioanei Lungu de ieri, vilele postate de ea si discutia pe marginea parcului Ioanid, unde ii spunea o cunostinta Ioanei, se afla o vila foarte frumoasa...
M-am uitat azi la un film - sunt doua documentare, unul pesemne mai solid, cu mai multe imagini de arhiva si filmari de arhiva si cu explicatii mai pe larg, dura peste 2 ore si unul de vreo 57 de minute - l-am ales pe cel mai scurt.
Cand si vizionezi, vezi cu ochii tai, paginile din cartile de Istorie iti raman mai usor fixate in minte !
Intelegi mai bine sau te familiarizezi cu epoca, cu personajele, si nu citesti numai si numai fraze din carti !
Pe FB am descoperit un grup " Piatra, Teleorman - ACASA", prin Mariana Pacalici, ea mi-a trimis o postare in newsfeed care provenea din postarile din acel grup.
M-am gandit putin si pana la urma am dat " Join group", dar am ramas in " Pending ", adica administratorul grupului se mai gandeste daca imi da sau nu, ok-ul !
AZI AU OPRIT GAZELE PANA LA 14H00 si E ORA 18H28 SI NU AVEM GAZE. NU AM AVUT DELOC GAZE AZI.
Ce greu fara o cafea fierbinte si proaspata, care degaja aroma de cafea !!!!
In cursul zilei ma ofilisem ca o vata de zahar pe bat, care " cade " fara vlaga....
Am avut in frigider o sticluta de 250 ml de cafea + lapte, cumparata din magazin de Silviu, am vazut ca a lasat-o acasa, desi spunea ca e pentru serviciu si am baut-o in 2 reprize, e buna, dulce, rece insa, se bea rapid si imi spusesem : beau o parte, ii las si lui ca se supara, dar trecand timpul si gaz nefiind, am baut si " partea a doua "....
Sunt zile in care suport lipsa cafelei, dar azi am crezut ca ma ia cu putin lesin, ma blegisem de tot !!!
Vesti proaspete :
Pe Facebook, o postare, un articol al Iuliei Motoc, judecatoare / judecator ( parca suna totusi mai bine asa la masculin ) CEDO, l-am descarcat si il gasiti atasat, 8 pagini pdf !!!! DESPRE DREPTURILE OMULUI ASTAZI !!!
Ce probleme exista, ce obstacole sunt.....
Dl Jean Villars in grupul ChretienEurope, de pe FB a postat un articol preluat de pe Aleteia.fr, patronul FB si-a cerut scuze pentru ca FB a cenzurat IMAGINEA CRUCIFIXULUI DE LA SAN DAMIANO, postata de Universitatea Steubenville, din Ohio, din SUA, administratorii retelei au apreciat imaginea Crucifixului - imaginati-va unde s-a ajuns cu ignoranta !!! - perturbanta ( perturbatoare ) si excesiv de violenta !
Si grupul ChretienEurope / Chretiens d'Europe a fost cenzurat o lunga perioada de timp cand posta Evanghelia zilei, se pare ca a fost si recent, dar e " firesc " pentru ca demult a inceput sa fie cenzurat si nu scapase de cenzura.
Acuma, mai nou, azi am vazut postata Evanghelia zilei, si ieri chiar, in acest grup, semn bun daca nu au mai fost cenzurati din nou !
Un chinez fara-documente (acte care sa ii permita sa stea si sa munceasca legal ) care lucra in Franta, care trebuia sa arda cu arzatorul ( instrumentul care scoate o flacara si arde chiar si metale ) " une poutrelle " ( vine de la "poutre " care inseamna bârnã, dar poate fi si din metal ... poutrelle e diminutivul de la barna ), a fost inaltat cu un carucior electric pana la nivelul acelei " poutrelle " ( cum fac diminutivul de la barna in limba romana ? ) si la inaltime fiind, a cazut !!! L-au lasat sa arda, cu arsuri, cazut, impactul cu solul si grija sefilor santierului a fost sa-l deplaseze " pe sest " de la locul accidentului, si pe el si sa ii ia si lucrurile, pentru ca el sa nu fie asociat cu un accident de munca !
Omul insa desi nu se mai putea misca era constient.
A fost internat in spital, dar a ramas tetraplegic, cu cele 4 membre paralizate.
Patronii santierului au venit dupa el la spital, sa il cumpere, sa ii cumpere tacerea cu bani...
" soudoyer " = a cumpara pe cineva, a plati pe cineva ca sa taca, ca sa faca ceva ce nici nu e legal sa faca... ceva ce nu e bine sa faca...
Si asa fiind gasiti link-uri spre aceste " stiri " pe care le-am parcurs astazi....
Plecand de la satul Ciurari, am aflat ca acolo a existat o femeie pilot, aviatoare, Irina Cioc care si-a luat numele Burnaia, e personalitatea satului, izvorata din satul Ciurari....
Povestea ei o gasiti, precum si fotografia ei, in articolul de pe wikipedia....
Ea a fost si avocata in Baroul Ilfov.
Irina Burnaia sau Irina Cioc, din Ciurari, Teleorman
1909 - +1997 Elvetia, Geneva
https://ro.wikipedia.org/wiki/Irina_Burnaia
Extras :
“Irina Burnaia, cu numele său real de Irina Cioc (n. 1909, Ciurari, România – d. 1997,Geneva, Elveţia) a fost o avocată română din baroul Ilfov, cunoscută în special datorită activităţii sale ca aviatoare înperioada dintre cele două războaie mondiale. Născută în Muntenia, şi-a luat numele de „Burnaia” de la apa curgătoare care trece pe lângă satul său natal, aflat în Câmpia Burnazului.
A fost a doua aviatoare brevetată înRomânia, obţinându-şi brevetul de pilot civil la date de 27 octombrie 1933 şi prima femeie care a traversat pilotând un avion,Munţii Carpaţi.
Impresionată de Raidul aviatic românesc Bucureşti – Malakal din 1933, a încercat în prima parte a anului 1935 să-l repete împreună cu fostul său instructor de zborPetre Ivanovici, la manşa unui avion IAR-22. Raidul a fost presărat de incidente – în principal tehnice, care au făcut ca să fie oprit după ce cei doi au ajuns până la lacul Victoria. După moartea într-un accident aviatic a lui Ivanovici în 1936, Burnaia a scris în amintirea acestuia cartea „Aripile mele – memoriei lui Petre Ivanovici”, apărută în 1936.
După ce a obţinut brevetul de navigator înainte de a participa la raid, în anul 1937 a obţinut certificatul de pilot acrobat. În acelaşi an a fost decorată cu Ordinul Virtutea Aeronautică cu însemne de pace (în timpul celui de-Al doilea Război Mondial fiind decorată şi cu Ordinul cu însemne de război). A efectuat şi alte raiduri: Bucureşti – Ankara – Bagdad – Bucureşti în 1938 şi Bucureşti –Varşovia – Berlin – Amsterdam – Londra în 1939.
În timpul celui de al Doilea Război Mondial a fost comandanta Escadrilei Bugului (Escadrila Basarabiei din 1943), o formaţie de avioane poştale şi de legătură ale Guvernământului Transnistria, folosite şi drept şcoală de pilotaj. După război a emigrat şi a fost condamnată în contumacie. A efectuat împreună cu soţul său, Traian Udriski, curse cu pasageri în Orientul Apropiat. Spre sfârşitul vieţii s-a stabilit în Elveţia.
În 1988 a publicat în Elveţia o carte de amintiri de pe front, intitulată Commandante d'escadrille. «
*****
Ciurari, Teleorman
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ciurari,_Teleorman
Ciurari este un sat în comuna Săceni dinjudeţul Teleorman, Muntenia, România. Se află în partea de nord a judeţului, în Câmpia Găvanu-Burdea. La recensământul din 2002 avea o populaţie de 730 locuitori.
Este asezat pe valea râului Tinoasa, în perioada comunistă fiind comună, cu primarie proprie. Are două biserici din care una veche de cca 170 ani recent renovată. În sat se mai află o şcoală generală cu gradiniţă, dispensar uman, o moară de cereale, patru magazine etc.
Personalităţi[modificare | modificare sursă]
In satul Ciurari s-a nascut Irina Burnaia, care a fost a doua aviatoare brevetată în România, după Ioana Cantacuzino , brevet nr. 3/27.10.1933. De asemenea, a fost prima femeie pilot din România care a efectuat un zbor internaţional, prima femeie care a efectuat un zbor peste Carpaţi şi prima femeie pilot acrobat din România. A fost avocată în baroul Ilfov, fiind cunoscută în special datorită activităţii sale caaviatoare în perioada dintre cele două războaie mondiale.
Note[modificare | modificare sursă]
1. ^ x indică operatorul telefonic: 2 pentru Romtelecom şi 3 pentru alţi operatori de telefonie fixă
*****
Sate in judetul Teleorman
https://ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Sate_%C3%AEn_jude%C8%9Bul_Teleorman
*****
Comuna Piatra, Teleorman
https://ro.wikipedia.org/wiki/Comuna_Piatra,_Teleorman
Monografia comunei Piatra [judeţul Teleorman], Ştefan Drăgana, Editura [s.n.], Alexandria , 2011
*****
Dictatura lui Carol al II lea DOCUMENTAR IN ROMANA
Strãjeria ( “ Pionierii “ )
https://www.youtube.com/watch?v=VBN3QnF1LwM
*****
Parcul Ioanid, peste drum de Institutul Francez de pe Bulevardul Dacia
Parcul Ion Voicu - (Re)descoperă Bucureștiul
https://www.youtube.com/watch?v=38WMDSDBsuk
*****
Iulia Motoc, juge à la CEDO pour la Roumanie, post / (publié) sur FB le 26 avril 2018-04-26
( 8 pages pdf ) file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator.NONE1/My%20Documents/Downloads/SSRN-id3169156.pdf
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3169156
“Europe in Crisis: Two Liberal Questions
Iulia Motoc/ Paulo Pinto de Albuquerque/ Krzysztof Wojtyczek (eds), New Developments in Constitutional Law- Essays in Honour of András Sajó, Eleven International Publishing, 2017
8 PagesPosted:
Iulia Motoc
European Court of Human Rights
Date Written: April 26, 2018
Abstract
Europe is going through a multitude of crises and is confronted with complex challenges. In a rapidly changing world and inadequate global governance, the European space, despite its undisputed success in intergovernmental cooperation and integration at the regional level it has marked in the past, is now in a period of political, economic and institutional recession. Europe – in part – now seems to be moving away from its values and principles, the foundation of its institutional political and legal foundations, that reflect a well-established European public order. This essay seeks to address two of the liberal questions that were exploited at length by András Sajó: the first is the question of the role of feelings in political life, and the second one is about militant democracy.
Keywords: militant democracy, mass surveillance, terrorism, human rights, European Court of Human Rights
*****
CHRETIENEUROPE.CENTERBLOG.NET
Le patron de Facebook présente ses excuses pour avoir censuré un crucifixNotre groupe Chrétiens d Europe a été censuré en permanence au partage des évangiles. Nous avons été dans l obligation ...
Publié le 13/04/2018 à 22:36 par chretieneuropeTags : facebook
Le patron de Facebook présente ses excuses pour avoir censuré un crucifix
Notre groupe Chrétiens d Europe a été censuré en permanence au partage des évangiles. Nous avons été dans l obligation de ne plus communiquer sur notre page Facebook.
Facebook pratique de l anti christianisme!
Notre groupe Chrétiens d Europe a été censuré en permanence au partage des évangiles. Nous avons été dans l obligation de ne plus communiquer sur notre page Facebook.
Facebook pratique de l anti christianisme!
Le patron de Facebook présente ses excuses pour avoir censuré un crucifix
Mark Zuckerberg a présenté ses excuses ce 11 avril pour la censure exercée par Facebook lors de la Semaine sainte. Fin mars, le réseau social avait supprimé le post d’une université catholique américaine présentant un Christ en croix.
Auditionné devant deux commissions du Congrès américain à la suite du scandale provoqué par la fuite de millions de données d’utilisateurs du réseau social, Mark Zuckerberg en a profité pour présenter ses excuses concernant la censure exercée par Facebook fin mars. Il a admis que son entreprise avait « fait une erreur ».
En effet, le réseau social avec supprimé une annonce de programme de cours illustrée par le Christ de Saint-Damien, postée sur la page de l’Université franciscaine de Steubenville, dans l’État américain de l’Ohio. Cette image avait été jugée « perturbante » et « excessivement violente » par les administrateurs du réseau.
Le patron de Facebook s’est justifié en mettant en avant l’immense masse de données que les administrateurs du réseau doivent traiter. « Je n’extrapolerais pas sur quelques cas regrettables pour dire que le système entier est biaisé », a-t-il déclaré. »
· Kévin Boucaud-Victoire
*****
Val-de-Marne : abandonné après une chute, l’ouvrier sans-papiers devient tétraplégique
|
olivia
Pièces jointes
- Iulia Motoc juge CEDO article posté sur FB le 26 avril 2018.pdf (263,09 Ko)
- Ciurari Teleorman cules la 26 aprilie 2018.doc (85,00 Ko)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu