Bonjour à tous! Buna ziua tuturor! 21 mai 2018 Sf.Constantin si Elena
La multi ani de Sf. Constantin si Elena !
Am gasit niste fotografii ale Bucurestiului de altadata, si cu noutati, fata de frumoasele fotografii care se gasesc pe youtube, cand vrei sa vezi imagini din Bucuresitul interbelic, antebelic, etc.
Dar, pana sa va dau link-urile spre acestea, am sa va spun mici noutati :
Livia Jurjeu a reaparut pe facebook pe 19 mai 2018, dupa ce lipsise din 25 aprilie 2018.
Slava lui Dumnezeu ca traieste !
Nu a intrat in detalii, dar a spus ca i-au furat telefonul si a trebuit sa faca rost de altul si de alt abonament.
Ma intreb al catelea telefon al Liviei este acesta care i-a fost furat de curand ?
Conexiunea mea internet RDS RCS e groaznica, mai mult sta decat merge !
Sambata trecuta am dat peste un film care era continuarea filmului " Un comisar acuza" ( 1973 ), se numeste "Revansa" 1978 dar se termina cam rau, si nu mai are continuare !
Sergiu Nicolaescu ar fi scris un scenariu-continuare care avea un deznodamant si mai rau inca, in sensul ca dupa ce isi razbuna copilul, pe Ionut, omorat la finalul " Revansei", murea si el. Dupa aceea, normal, nu mai exista vreo alta continuare....
Scenariul acesta nu a fost insa aprobat, deci filmul nu a fost facut.
"Revansa" e impresionant, in sensul ca, acel comisar Moldovan, ucis in " Un comisar acuza", dupa cum se sfarsea filmul, il omorasera, mai omorat de-atat nici ca se putea...
Dar el nu murise de fapt, mai mult, pentru a linisti apele, adica ADN-ul legionarilor, comisarul Moldovan, odata salvat ( avusese in el 5 gloante ! ), ingrijit, este ingropat, formal, dar cu cruce si sicriu la cimitir.
Conducatorul legionar, cel cu executia, nu stim cum, dar isi da seama, afla, si merge in cimitir si dezgroapa " mortul", in sicriu da peste palaria comisarului asezata peste teancurile de bani pe care le primise de la senatorul-legionar in " Un comisar acuza", in incercarea acestuia de a-l cumpara, iar el atunci s-a prefacut cumparat.
Deci, " o luam de la capat", in film adica, pentru ca Moldovan comisarul e in viata si e ascuns cu grija de comunisti, iar legionarii dupa cum vedem ADN-ul lor nu pot cunoaste linistea, pentru ca au ei niste secvente ADN care nu sunt umane, asta, in mod sigur !
Din toata Istoria Romaniei, ar trebui trase concluzii si despre oameni, profilul lor, dar Istoria nu e atat de fina, dimpotriva, mi se pare la fel de grosolana, si pana in ziua de azi, cand vedem ca unii sunt pentru razboi si azi, poate nu acum si aici, dar nici prea departe de noi, pe planeta asta...
Ah, da....ce zic eu ! Un articol pe FB spunea ca nu stiu cine, ma rog, ar vrea sau chiar ar ameninta ( iti faci cruce ) cu razboiul civil in Romania, sau macar la Bucuresti, nuam deschis articolul, dar ca sa fim sinceri, cine intelege ce se mai petrece si in politica in ultima vreme ?!
E o politica atipica, sau haos ?
Ma rog, nici prea multa constrangere de partid nu e buna, dar nici haosul nu ne-a adus vreo binefacere !
Intre aceste doua extreme, daca - pana si nevrand - citesti FB-ul - nu mai stii ce sa intelegi, mai avem, in fapt, o politica, sau nu ?!
In Franta s-a ingropat civilizatia definitiv, mai lipseste sa ii puna cruce ca personajului Moldovan comisarul in Un comisar acuza.
As spune ca, din comentariile francezilor reies, ies la lumina rasistii, cei care au un caracter urat, care nu plac mai pe nimeni, sau chiar pe nimeni, mohorati, rai, " nous ne voulons pas de "... nu il vrem pe unul pe altul, de fapt sunt specimene de acest gen, care totusi...
Deci ideea e aceasta :
Nu e normal sa te ridici impotriva oamenilor, ca nu il vrei pe X sau pe Y...si asta, asa, mai intai de toate , din capul locului, adica eu am auzit fraza asta, e adesea pe buzele unor francezi, ei nu vor si nu vor....
Ei nu Il vor nici pe Dumnezeu, si abia acum se vede, cand au trecut multi ani de cand sunt laici prin excelenta !
Laici prin excelenta pana la decadenta si decadere.
Ii mai tin inca calugarii si calugaritele din Franta si preotii care i-au ramas fideli lui Dumnezeu.
Pentru ca, dupa mintea si inima recalcitrantilor care trag dupa ei, un popor, un neam, o tara....
Si din acestia sunt peste tot.
Am ajuns la concluzia ca ei sunt peste tot, ca tip de fiinta " umana ", si deci acum nu ma refer la origine, si nici la nationalitate, si nici la cetatenie....
Astia se ridica peste tot, sunt contagiosi, molipsesc oamenii, cel putin de mohoreala lor care a curata rea-vointa pentru semenii lor si viatã !
Am intrat pe pagina FB a primaritei orasului Marseille : Valérie Boyer, ea, de felul ei, pare o femeie foarte simpatica, e frumoasa, are tot ce-i trebuie, in fine, are insa si ea vederile ei, mai mult sau mai putin politice, vederile ei sau propunerile ei.
Si acolo - desi stim ca paganismul s-a revarsat in Franta - ce e pe pagina ei ! Ce urat vorbesc " domnii" francezi, pana la urma atata urã iti face rau, vomiti !
Pentru ca, stiti ca trebuie sa ma uit - m-am si uitat, dar... - peste Manifestul vrut / voit de dl Jean Villars, al carui scop ar fi introducerea in Constitutia Europei a radacinilor crestine ale Europei.
Aici as spune ca am gasit, el a scris un Manifest, care apoi a fost vazut si putin adaugit de un alt francez, mi l-a trimis in atasament si pe acesta, Manifestul adaugit....
Ei bine si scrie undeva in cuprinsul Manifestului, acum in forma de proiect, de " schita' daca vreti, ca de pe la anul 500 se poate Europa considera crestina.
Dar nu e asa.
Ma gandesc la Romania ca a fost crestinata de insusi Sf Apostol ANDREI INTAIUL CHEMAT [ de Iisus Hristos Mantuitorul ], iar Iisus a murit pe Cruce in anul 33, varsta Lui.
Andrei a fost primul Sau apostol.
Cati ani putea si Sf Andrei sa traiasca, daca ne gandim asa, simplu sau logic, spuneti cum vreti, pentru ca anii nu se retin intotdeauna asa bine ( dar putem cauta in Viata Sf. Andrei pentru date mai precise si eu asta voi si face ), Andrei a crestinat ROMANIA.
Deci mai departe de anul 100 sa cautam ?
Cat putea sa traiasca Sf Andrei ?
Oricum, nu cred ca a trait pana in anul 500....
Desi la Dumnezeu se poate Totul.
Si pe urma, FRANTA a fost crestinata de Sf. EUSTATIU sau Saint EUSTACHE, un ostean sau cavaler roman, care in padurea - unde acum e ridicata Biserica Saint Eustache din Paris, una din cele mai vechi Biserici - s-a intalnit cu un cerc care intra coarne purta Crucea si mi se pare ca era si luminoasa Crucea.
Eustatiu s-a crestinat din clipa aceea si a crestinat si Franta.
De pe Gallica ( Biblioteca ) am salvat nu foarte demult, si v-am trimis-o ? O carte scrisa intr-o franceza foarte frumoasa, toata Viata Sfantului Eustatiu sau Saint Eustache.
Ma gandeam sa i-o trimit si dlui Jean Villars, dar nu stiu din ce pricini, de el stiute insa, adesea nu puteai sa-i trimiti niciun atasament.
Daca o merge, sa vedem, poate ii trimit cartea, macar o va rasfoi, fiind vorba despre crestinarea Frantei, prin urmare de radacinile crestine ale Europei !
Viata Sf. Eustatiu am vazut-o undeva si la noi, nu mai stiu, sub ce forma, Acatist, brosura? El a fost despartit de familia sa, de sotie si de copii, si s-au regasit, insa peste foarte, foarte multi ani, si dupa aceea mi se pare ca viata i-a despartit din nou.
Ma rog, trebuie sa-mi reimprospatez memoria, pentru date mai exacte, si sa nu fi gresit ceva.
Introducerea radacinilor crestine ale Europei in Constitutia Europei, europeana nu ar trebui sa ridica obstacole, pentru ca e vorba numai de consemnarea unui fapt real, autentic, de Istoria Europei, a Europei crestine.
E un fapt petrecut in si pentru binele Europei, de ce sa nu-l consemnezi intr-un document precm Constitutia Europei ???!
Facebook-ul imi blocheaza butonul de Like / Inimioara, cand si cand, a cam devenit un obicei, nu stiu cand ma blocheaza si nici cand ma blocheaza, apuc sa dau niste like-uri sau inimioare si pe urma nu mai reusesc, sunt blocata.
Si niciodata nu stiu pentru cat timp.
Livia Jurjeu si Justinian Cioroianu mi-au spus ca si ei au patit la fel in trecut, insa eu nu am patit asa ceva, mai ales de cand cu inimioarele.
Parca in urma cu ani, poate ca da, m-au blocat pentru like-uri, se poate, am cam uitat insa.
Dar cu inimioarele nu ma blocau, si eu dadeam multe, multe, adica cam la toate postarile intalnite, cam la toate, si niciodata nu m-au blocat pana in 3/4 mai 2018, de atunci au inceput, au continuat pe 18 mai si acum pe 20 mai 2018.
Duminica, 20 mai 2018 au fost Rusaliile la catolici.
Cand am deschis FB-ul am constatat ca Bogdan Serban Popescu Necsesti imi daduse ok-ul la cererea mea de prietenie.
Apoi, de putin timp, si asa, din aproape in aproape, o alta - aproape sigur a fost o grefiera - grefiera, Roxana Tanase mi-a cerut prietenia, era deja prietena cu grefiera Laura Simion de la Jud. Sector 1 Bucuresti.
Adica, asa, " ne vazusem" pe FB dupa reactiile noastre, sub postari diferite ( reactiile = like, uimire, inima, suparare, ... )
Acuma, nu stiu cine e... m-am gandit ca la judecatoria sector 1 bucuresti prin 1998, 2000 chiar, era o grefiera Roxana parca, Roxana ? Era Roxana ?
In fine, dar numele de familie nu i-l stiu.
Iar Roxana Tanase de pe FB nu mi se pare ca ar semana cu acea Roxana de la Sectorul 1 de prin 1998.
Direct spus : ma uit la Alexandra Horga pe FB, o recunosc, e chiar ea, cea din 1995-1998 si anii urmatori, Ioana Lungu la fel, Catalin Mandroc la fel....
Dar pe Roxana nu o recunosc.
Laura Simion cea blonda cu ochi albastri, la fel, e chiar ea...
Am gasit si o judecatoare, tot de la sectorul 1, Madalina Bogdanescu, da, o cunostea si unchiul meu + magistratul / avocatul Dumitru Andrei pentru ca....
Dl magistrat Bogdanescu, tatal Madalinei era om cu vechime, si prin anii ( nu mai stiu foarte precis, dar se poare gasi pe pagina ICCJ daca mai e publicata lista acolo.... ) 1994, 1995 ? a fost Presedintele ICCJ, pe atunci CSJ, adica Curtea suprema de justitie, acum Inalta Curte de casatie si justitie.
Imi amintesc ziua cand s-a auzit ca a decedat + Bogdanescu bietul, ma gandeam atunci sincer, ca putea fi chiar unchiul meu, adica aveau varsta....
Dl Bogdanescu era totusi mai tanar, insa avea o vechime deja si o varsta.
Am cumparat flori, garoafe cred, mie imi plac mult, sau gladiole ? si m-am dus " peste drm" la Biserica Domnita Balasa si le-am depus acolo unde era sicriul si raposatul....
Acolo l-au depus in Biserica Domnita Balasa, peste drum de Palatul de Justitie.
Era in orele de program, totusi nu mi-a zis nimeni nimic, desi acolo erai ca la penitenciar, nu puteai lipsi nici 5 minute.
Sigur ca unchiul meu il cunoscuse pe magistratul-judecator Bogdanescu, pentru ca doar aproape intreaga lui cariera, Dumitru Andrei a fost magistrat-judecator al Tribunalului Suprem, adica al Curtii Supreme de Justitie, azi numita ICCJ.
Iar unchiul meu si-a inceput cariera prin 1953 sau 1954.
A fost la inceput, procuror militar, apoi judecator militar, dupa accidentul din gara Timisoara cand a fost impins sub trenul ce intra in gara si trenul i-a taiat bratul drept, accident caruia i-a supravietuit cu greu, a fost reformat si a devenit magistrat-judecator civil, la Tribunalul Suprem ( = Curtea Suprema de Justitie ).
( Filmele acestea, in care eroii cei buni, personajele pozitive, bune sunt Comisarul Moldovan ( actorul Sergiu Nicolaescu ) si Comisarul Roman ( Ilarion Ciobanu ) sunt inspirate din realitate....
Ieri alaltaieri am cautat pe internet " Revansa", l-am gasit mentionat cu explicatii pe Wikipedia...
Sergiu Nicolaescu a avut, daca am inteles bine, un unchi care a fost comisar de Politie, si numele unchiului, cel putin mie, mi s-a parut de rezonanta greaca... Carambolea, cam asa ceva. )
Daca ar fi sa comparati legionarii pe de o parte si comunistii pe de alta parte, numai vazand filmele acestea, si ideal si citind cate ceva din Istoria Romaniei in care apar consemnati si unii si altii - ce observatii ati putea face despre unii si despre altii ?
In afara de ceea ce sare in ochi si e de notorietate, adica in afara de crimele in sine, de omoruri si ucideri si gasiti si alte sinonime pentru aceste activitati izvorate de la Talpa Iadului, in afara de acestea, despre unii si altii ce s-ar putea deduce, daca am incerca un fel de profil de personalitate ?!
Din toata inima imi pare rau ca in Istoria Romaniei, la un anumit moment ...al Timpului si al....Istoriei...au aparut si unii si altii.
Pentru ca din momentul in care acesti monstri s-au nascut, Romania nu a mai avut pana in ziua de azi , nici PACE SI nici LINISTE, si PROSPERITATE si aproape nicio sansa la civilizatie...si nici scoala, nicio sansa la invatatura si invatamant, nicio sansa, nu a avut parte decat de un joc macabru, morbid, oribil, neputandu-se descrie in cuvinte, al asasinilor !!!
Comunistii nu au gasit alta solutie, pentru ca, poate, vezi bine, nu erau prea invatati.
Legionarii au fost condusi de oameni cu carte insa.
Sigur si Lenin si Marx au avut carte si Engels, dar nu au fost prea treji, nu au stat prea bine cu discernamantul.
Comunistii - masele - i-au urmat.
Legionarii, cat ii priveste, datorita patologiei lor, intrucat nu traiau decat pentru a omori, a jefui, a viola, a minti, a murdari, a fi brutali, violenti, vulgari - parerea mea este ca, cine stie, am putea candva sa auzim despre ei ca nu au avut un ADN uman, de om adica.
Ei, dupa ei, ei si azi o iau de la capat, si nici comunistii nu se lasa.
PRACTIC, NICI UNII SI NICI ALTII NU LASA OAMENII IN PACE.
Sunt un obstacol pentru pace, civilizatie, invatatura, munca, studiu, pentru Arte, pentru o viata demna, pentru iubire intre oameni.... )
Ma gandesc si ca, Justitia a fost un fel de munca la Canal, munca fortata, e drept ca nu te lau cu forta sa te angajeze in instantele judecatoresti, dar dupa ce incepeai campul muncii, in ograda Justitiei, era un soi de re-educare, de penitenciar, de colonie de munca fortata... aceasta era atmosfera.
Madalina Bogdanescu, am vazut o fotografie a ei, si e neschimbata ! Cel putin in fotografia aceea.
Ea se casatorise prin 1998, asa auzisem atunci, cu un proprietar de Cazino.
Grefiera ei de sedinta fusese .... cum o chema ..Nicolae... si mai cum ? o fata mica, deosebit de alerta si energica si vioaie si rapida insa... in 1998 devenise avocata Liliana Nicolae ?... a venit odata la mine la birou la parterul Palatului in 1998, si cred ca ea mi-a dat vestile despre Madalina Bogdanescu.
Nu am putut decat sa ma bucur pentru ca , pur si simplu mie mi-au placut oamenii.
Totusi, mediul instantelor era si acela, socant, te sufocai, nu spun ca nu trebuie respectate niste reguli, dar exista rea-vointa si rea-credinta din partea multora si tocmai aceea nu respectau regulile....
Acum, Madalina e in fotografie cu 2 fete tinere si frumoase, cred ca sunt fiicele ei, pentru ca ma gandesc ca nepoate nu pot fi asa de mari, totusi s-a casatorit prin 1998, nu poate avea nepoate chiar asa mari....
Bogdanescu ( familia ) erau din satul sau comuna.. stiam, auzisem.... de prin Oltenia insa... din Bogdana chiar ? Poate da, poate chiar nu....
Dar pe FB am vazut ca e o doamna din comuna/ satul Bogdana, care insa e prin Valcea pe undeva...
Bogdanesti, Bogdana ...?
Daca era din alt sat...cred, aproape sigur auzisem cumva, de undeva, din ce sat sau comuna ar fi...
Cineva a spus mi se pare ca in Biserica Domnita Balasa, la capul tatalui ei, sau chiar la momentul inmormantarii, Madalina a venit infasurata, avand pe cap o horbota ( dantela ), neagra, frumoasa, deci un voal bogat din dantela neagra....
Acum pe FB o vad tot in negru in fotografia in care are in jurul ei 2 tinere fete.
Dar ... Madalina se imbraca in negru.
M-am intrebat o perioada daca e din cauza doliului, apoi a trecut timpul si am impresia ca, pana la urma, ii placea ei negrul.
Se decolora, isi decolora parul, il avea de un blond foarte deschis, chiar spre alb uneori, ma rog, insa alb nu era.
E absolut neschimbata !!!!
Si acum, desi mai vroiam sa spun ceva, sa va trimit link-urile spre fotografiile din Bucuresti si de fapt, din Romania de Altadata, gasiti si alte orase....
Va trebui azi sa ma uit inca o data, sa recitesc Manifestul dlui Villars....
Nu stiu ce va fi, a spus ca il va publica in nu stiu cate limbi !
Da, si sa nu uit :
Azi noapte m-am uitat peste revista CINEBUCURESTI 100 de ani de modernitate, Pro Cultura 2017, Bucuresti.
IN paginile revistei este mentionat pe scurt istoricul unor imobile din Bucuresti.
Apoi spre sfarsitul revistei sunt aratate carti, reviste, anuare de altadata....
De asemenea m-am uitat pe ceea ce e notat sub fotografii si acolo am gasit sursa unora.... link-urile pe care vi le trimit.
In afara de acestea, voi mentiona carti, reviste, anuare ( cine stie, poate le gasim si in PDF pe internet, sau, am vazut o carte despre Bucuresti, la Anticari.... )
Sa incep deci :
( Nu am alcatuit o lista in fisier, o voi face, pentru ca ma intreb daca emailul ajunge netrunchiat la voi ! si ca sa le am la un loc, intr-un fisier )
www.imagoromaniae.ro
www.albumdefamilie.bucuresti2021.ro ( superb !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )
Sursele :
Muzeul Municipiului Bucuresti
Agerpres Arhiva istorica
Arhiva Nationala de Filme
istoriafilmuluiromanesc.ro
George COSTESCU, " Bucurestii Vechiului Regat", Ed. Universul, Bucuresti, 1944 ;
Richard Peter jun. SLUB / Deutsche Fotothek
Anuarul Statistic al orasului Bucuresti pe 1910 si 1911
Anuarul "SOCEC" al Romaniei-Mari 1925-1926
Ilustratiunea Romana
Constantin C.GIURESCU, " Istoria Bucurestilor"
Arhitectura 1891-1941 [ revista, magazin ]
Horia Creanga, "Crezul simplitatii"
L'Architecture d'aujourd'hui, "Spectacles " [ revista, magazin ]
"Cronologia Bucurestilor 20 septembrie 1459-31 decembrie 1989", Ed. Compania
"Spatiul Modernitatii Romanesti 1906-1947" [ titlul e scris si in engleza } [ revista / magazin ]
"Bucuresti Materiale de Istorie si Muzeografie" XVIII"
"Istoria filmului romanesc 1897-2000", de Calin Caliman
"Bukarest Orasul Contrastelor" vedeti link-ul l-am gasit la Anticari si despre autorul cartii :
|
"Amintirile unui spectator", de M.Faust MOHR
Mai e un Ghid si mai sunt alte 2 reviste/magazine in Revista CINEBUCURESTI www.pro-cultura.org.ro
olivia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu