Bonsoir à tous! Buna seara tuturor ! 3 mai 2018
Cateva filme de arhiva si o mica explicatie si povestire, mai jos : ( atasez si fisierul, cel de mai devreme, la care am adaugat ) :
"Intalnire" in filmul despre politisti si gangsteri cu avocatul CONSTANTIN VISINESCU din Baroul Bucuresti( decedat prin 2010-2012 ) :
-adaugat la 03/05/2018 20:32:56 –
NG„România interbelică”(Foto Kurt Hielscher,1933)
*****
Bogatasii Romaniei Interbelice (Teorii Incredibile)
Bucureşti Strict Secret - Gangsteri şi politişti
Marturie a avocatului Constantin Visinescu, victima praduitorului, a istoricului Dinu Giurescu, a unui memorialist ...
Alimanescu, comisarul anilor 40-45, a fost mai tarziu omorat de comunisti, dus la o perchezitie, si pe drum s-a spus ca ar fi incercat sa evadeze, in realitate a fost aruncat din tren, imbrancit din tren, cand treceau 2 trenuri, el, care, spun martorii, fusese politist incercat si cunostea “ saritura tiganeasca” din tren...
Fratele lui a mai ramas cativa ani in Politie, adica in Militie, iar apoi a fost si el dat afara, dupa metoda comunista care alunga, prigonea toate rudele, toata familia.
Suntem in 1944, cand sovieticii dovedeau violent, jefuiau si omorau oamenii.
Avocatul +Constantin Visinescu [ care a fost in Baroul Bucuresti si a decedat in urma nu cu multi ani, prin 2011, sau dupa acest an chiar, a anuntat vestea ziarul “ Lumea Justitiei “ luju.ro ] da marturie in film, el insusi a fost atacat de o “ echipa” de 3 jefuitori, caci erau 3 intotdeauna, si s-a batut cu ei, a fugit, insa in lupta dusa, probabil ca i-a zburat ceasul.
Praduitorii le cereau oamenilor ceasul, dar si omorau oamenii pentru ca ii urau.
Pe acest fond au aparut si infractorii romani, care se prefaceau a fi sovietici, desi nu cunosteau rusa, insa incepeau amenintarea, “ somatia “ cu “ Davai ceas “, “ Da ceasul “.
Atunci in Bucuresti nu mai ramasesera multi politisti.
La conducerea Ministerului de Interne a ‘ venit “ Teohari Georgescu comunist care facuse inchisoare.
S-a constituit Brigada fulger, pentru a scapa capitala de infractori, condusa de comisarul Eugen Alimanescu, care si-a avut anul de glorie in 1945 ( cel care prin 1953 aproximativ, dupa 2 ani in colonia de munca de la Canalul Dunare-Marea Neagra unde fusese trimis cand a cazut in dizgratia comunistilor, a fost imbrancit si aruncat din tren ! )
Alimanescu lucra dupa model rusesc, sovietic, dupa modelul KGB-ist, el adesea, dar trebuie avute in vedere si imprejurarile, nu mai soma, ci tragea direct in infractori.
Mai tarziu i s-au reprosat de Militie si Securitate, prin 1949, ca are legaturi cu “ elemente burgheze”, si avea, intr-adevar, veneau la el burghezii care isi pierdusera averile si care il rugau una si alta, de pilda pentru un loc de munca, etc.
Numai ca, oamenii nu realizau ca s-au schimbat si nici cum s-au schimbat vremurile !!!!
Cum isi recrutau comunistii oamenii ?
Comunistii fusesera la inchisoare, multi, inainte de a veni la putere in Romania.
Cand s-au instalat la putere si-au recrutat oameni, in Politie de pilda, care in 1948 a devenit Militia ( Militia care pana la urma a inlocuit Politia veche ) din randul simpatizantilor comunisti, pe de o parte, dar, pe de alta parte din alta categorie de persoane, din pegra societatii pe care o cunoscusera ei in anii lor de detentie, adica au recrutat oameni pe care i-au pus in Politie din randul infractorilor, interlopilor vremii ! Din randul chiar al celor mai versati si periculosi infractori.
Si trebuie vazut tot filmul.
Dupa cei 2 ani petrecuti la Canal, in colonia de munca, Alimanescu s-a intors “ in libertate”, in viata civila, obisnuita, dar el nu mai avea nimic, i se luasera gradul, postul, totul, si atunci i-au dat un DEBIT DE TUTUN, ca sa aiba ce lucra, din ce trai.
Numai ca nici la Debitul de tutun nu l-au lasat in pace, in scurt timp i s-a inscenat, sau a fost acuzat pe nedrept ca a delapidat, ca a sustras banii, sau poate si marfa, si ca a dus banii si tot ce a luat el, de la si din Debitul de tutun, intr-un loc, nu stiu unde.
Ei bine, pentru a merge sa se faca perchezitie in respectivul loc unde el ar fi tainuit cele furate, a fost luat si dus cu trenul, in timpul calatoriei, a fost aruncat din tren si ucis.
Ascultati marturia tuturor celor din film, pentru ca ei povestesc frumos.
Si marturia celui care a fost in anii 90 si anii 2000 si pana prin 2011-2012/ 2013?, avocatul Constantin Visinescu.
Unchiul meu avocatul + Dumitru Andrei, fostul magistrat Andrei, il cunostea, amandoi erau avocati in Baroul Bucuresti.
Ultima oara l-am vazut in sala de sedinta a Sectiei Penale a ICCJ din str. Batistei, pe avocatul Constantin Visinescu, a intrat in sala, cu pasi tarsaiti aproape, m-am ingrozit cat imbatranise, si batranetea il slabise, probabil si bolile varstei, dar el apara cazul unor....gunoieri !
Eram acolo cu un coleg Mihai Miriunis, ne dusesem sa asistam la o sedinta de judecata, publica, fireste, condusa de profesorul nostru de drept penal general, dl judecator Ioan Griga ( care a trecut prin 2010, cam pe atunci, in avocatura ).
Profesorul ne invitase in martie 2006 la o sedinta condusa de el, pe noi toti studentii lui, si am fost la acea sedinta ; acum insa revenisem. Parca asta a fost ordinea sedintelor la care am asistat – partial – la ICCJ Sectia Penala, cand eram studenta in anii 2005-2009.
Stiti ce m-a izbit in filmul de mai sus ?????
METODA DE A OMORI m-a izbit !
Si anul, Alimanescu comisarul prin 1949 a intrat in colimatorul Militiei si Securitatii.
Statului Comunist.
In 1951 e arestat si e trimis pentru 2 ani in colonia de munca fortata la canalul Dunare- Marea Neagra.
In 1953 rezulta ca s-a intors de acolo si, nu dupa mult timp, dupa primirea debitului de tutun, ca sa vanda tutun, deci sa aiba un loc de munca, cum am spus mai sus, a fost aruncat din tren.
Trebuie ca totul a fost prin 1953, sau chiar 1954, cam asa.
Ei bine, unchiul meu + Dumitru Andrei, la inceputul carierei sale, prin aceiasi ani, a fost procuror militar, proaspat absolvent al facultatii de Drept a U.B., apoi a devenit judecator militar, si apoi a fost reformat si a ajuns judecator in instantele obisnuite, cele civile, prin opozitie cu cele militare.
Si cum a fost reformat, de ce ?
SI-A PIERDUT UN BRAT, BRATUL DREPT, INTR-UN ACCIDENT.
A FOST IMBRANCIT, ARUNCAT SUB TREN, CAND TRENUL INTRA IN GARA TIMISOARA.
La Timisoara, Andrei Dumitru a fost trimis, in calitate de magistrat, de la Bucuresti unde isi incepuse cariera, pentru a judeca un proces.
Faptul e real, si confirmat si de sotia lui, tanti Sica Andrei, in noiembrie 2008 cand l-am vegheat la capataiul sicriului sau, pe + Dumitru Andrei.
ACCIDENTUL S-A PETRECUT IN 1954 in Gara Timisoara.
Tatal lui Andrei Dumitru, fost jandarm pe vremea regelui, si bunicul meu Paraschiv Mardale, care au primit, se pare, telegrama, au luat urgent avionul din Bucuresti, la Timisoara, si l-au adus acasa pe Dumitru Andrei.
Sigur, recuperarea, mai intai ca era imediat dupa accident, tratamentul sau ce i-or fi facut, recuperarea a fost teribila, si el a vrut sa se sinucida din cauza socului, si a tragediei a carei victima fusese !!!!
Si din cauza durerilor inimaginabil de puternice si mari.
Dureri si fizice, si psihice.
Bunica mea Ioana sau Jeana Mardale a stat zi de zi, tot timpul cu el, pana cand, cu greu si-a revenit.
Se zice in film, martorii zic, ca unele profesii devenisera socotite dusmanoase, cand au intrat sovieticii cu armata in Bucuresti, de pilda profesia, daca o pot numi asa, a jandarmilor....
Desigur, Constantin Visinescu explica ca el nu mai avea deja dreptul sa profeseze, el facea atunci parte din lumea veche. El era si el fusese avocat.
A redevenit avocat dupa 1990.
olivia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu