Povestile de viata ale oamenilor, de pe
paginile Facebook : ( 1 ) Oameni ai
Bucurestiului https://www.facebook.com/OameniaiBucurestiului/
, dupa aceea s-a creat o alta pagina (
2 ) Pixelam.ro ( www pixelam.ro ): https://www.facebook.com/pixelam.ro/?pnref=story.
Numele
persoanelor nu figureaza, cel mai adesea, insa exista fotografia fiecaruia care
isi spune povestea de viata in cateva cuvinte, sau o frantura din ea.
18 mai 2016 :
“"Este atelierul meu și toate astea le
fac eu. Am lucrat în corporații mulți ani și am făcut prajituri puțin în paralel ca să testez lucrurile, apoi
în toamna anului trecut m-am decis să renunț la jobul meu. A fost o perioadă destul de
grea pentru că îmi era frică să ies din zona de confort și nu știam dacă o să
meargă treaba asta cu prajiturile sau dacă o să fie bine. Acum mă bucur că am
luat decizia asta. Fac candy baruri cu dulcuri pentru evenimente. Toate sunt personalizate. De obicei adopt o temă și integrez în designul dulciurilor. Îmi
place mult să fac asta și din asta îmi trag eu toată energia și plăcerea. Nu îmi place să fac doar dulciuri, îmi place să scot și povestea persoanelor și a evenimentului."
Brioserim.ro “
Brioserim.ro “
"Cu ajutorul unei asociații am făcut un proiect de dezvoltare personală și al educației prin artă cu oamenii străzii. A durat 4 luni proiectul și am făcut o expoziție cu lucrările lor la Galeria Romană. Eu am făcut liceul de artă și am urmat facultatea de psihologie și veterinară, apoi m-am întors la artă și mi-am dat seama că m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt. În sensul ăsta am venit cu ideea să ajut oamenii srtazii printr-un proiect de dezvoltare personală învățându-i să picteze, să deseneze și să interacționeze între ei. Așa oamenii încep să învețe unii de la alţii și să le crească stima de sine, apoi devin mai conștienți de ei și își dau seama de calitățile pe care le au. Ei stau mereu închiși în ei când sunt pe străzi singuri pentru că sunt ignorați de societate, dar prin acest atelier ei interacționează între ei și li se deschide orizontul și ajung să facă ceva cu viața lor. Încă mai continui proiectul afară în parc când e frumos pentru că nu mai avem spațiu, dar e important că încă îl continuăm."
Oameni prin arta
"Sunt artist 3D. Lucrez la o firmă aici lângă Cercul Militar cu vreo 40 de oameni. Se numește www.INDG.com și randăm în general."
"Trebuia să dau la medicină și am zis că nu vreau și pur și simplu m-am dus să dau examenul la actorie și am intrat. Mă mir că m-am prins într-o zi atât de o.k. că marea majoritate a actorilor sunt niște fire foarte introvertite. De obicei sunt foarte timidă. Actorii sunt văzuți ca niște personaje foarte extrovertite și haotice. În realitate sunt niște suflete foarte delicate și bizare în vreme ce încearcă să imite caracterul unui alt personaj, dar e o meserie foarte frumoasă."
"Ce sfat ai avea pentru actori in devenire ?"
"Să aibă mult curaj și să nu accepte orice, dar să își permite greșeli cât sunt tineri pentru că din asta capătă experiență."
"Lucrez la o firmă care importă și distribuie lentile de ochelari Nikon. Deci lentilele astea pe care le am eu sunt Nikon. Eu sunt director de dezvoltare, om de serviciu, curier... fac de toate că suntem doar 3 cu toții pentru că nu are cine altcineva. Momentam încercam să câștigăm încrederea clienților, să livrăm produse bune și profesionalism, apoi vin curierii și firmele de curățenie. Până atunci, altele sunt mult mai importante."
www.praecisio.ro
"Am o fabrică de făcut vopsele."
"Cum se numește ?"
"www.solvosib.ro"
"De la ce vine denumirea ?"
"Solvenți, vopsele, Sibiu."
"Făceam haine înainte de treaba asta și am lăsat hainele ca să tund din pasiune. Pot să îți dau o formă capului. Dacă vi să te tund, eu îmi imaginez că vreau să mă tund pe mine. Chiar dacă ai o chelie undeva, eu încerc să te tund ca și cum aș considera că este capul meu și vreau să arăt bine. Uneori oamenii nu știu nici cum le stă mai bine sau ce să ceară. Și încerc să îi sfătuiesc cum le-ar sta mai bine. Alții poate că au văzut undeva ceva ce le plăcea și când este nevoie le explic că nu le-ar sta neapărat bine pentru că nu se potrivește cu fizionomia. Noi la salon avem anumite freze pe care nu le face oricine sau nivelul tunsorilor. Dacă vii la noi la salon o să vezi atmosfera tunsorilor și o să ți se pară cu totul diferit față de orice frizerie sau orice salon."
Vagabond hair studio
"Am făcut o trupă să cântăm ce ne place nouă. E combinație de muzică rock din toate stilurile cu compoziții destul de complicate. Ne-a luat 2 ani să ajungem la combinația în care suntem acum și am schimbat 12 tobari pe parcurs."
Mindcage Escape
"Am terminat regia de film și m-am apucat să fac filme, dar nu mai fac asta pentru că am avut un impas pentru că ultimul film pe care l-am făcut mi-a provocat o traumă destul de mare. Deși mi-au mai venit idei... am zis să le dau pass. E deprimantă povestea. Nu mi-a plăcut cum a ieșit sau procesul creator de a fi făcut și asta m-a demoralizat atât de rău încât am intrat într-o depresie severă și am zis că nu mai fac."
"Acum cu ce te ocupi ?"
"Fac voluntariat cu copii săraci care sunt în pericol de a abandona școala pentru că vin din familii cu probleme din Ferentari și fac voluntariat cu ei adică le pun masa, îi ajut la teme, la ce probleme au la școală."
"Vreau să mă fac psiholog de animale. Ele au nevoie să fie înțelese și de dragoste să nu se îmbolnăvească pentru că noi suntem cei care le îmbolnăvim."
"Am ajuns să fiu foarte relaxată să cunosc o persoană. Cred că m-a ajutat și facultatea pentru că am fost în comunicare și relații publice, apoi am făcut și foarte mult voluntariat. Mă uitam la cei din jur și îi vedeam foarte degajați și nu aveau nici o reținere în momentul în care cunoșteau persoane noi. Voiam să fiu și eu ca ei în sensul să pot să mă duc în față la cineva și să spun: 'Salut, eu sunt Larisa. Uite, asta fac eu și tu ce faci... ?'."
"De ce anume ești mândră că ai realizat făcând asta ?"
"Am ajuns să prezint anumite evenimente. Am făcut voluntariat în facultate în liga studenților și am reușit să prezint evenimente în cadrul proiectelor pe care le-am desfășurat. Acum la Organo Romania încerc să țin coffee club-ul și să prezint produsele. Este o evoluție pe care nu o simt, dar am întâlnit oameni care m-au cunoscut în liceu și care mă întâlnesc acum și își dau seama."
"Sunt voluntară la AIESEC Bucharest și ce fac eu este să iau interviuri la oameni din alte țări și îi aducem să facă intershipuri plătite la noi în țară. Dar nu îi aducem așa aleatoriu. Încercam să îi aducem și să își facă o impresie despre România și să învețe ceva aici, apoi să se întoarcă în țara lor și să facă o mică schimbare dacă se poate."
"Pot să îți fac o tocană, daia de care mănânci la bunica ta acasă, de legume care să aibă gustul tocanei făcute de bunica ta acasă. Desigur pot să îți și fac o mâncare de creveți din care nu ai mai mâncat niciodată, o clătită indiană sau multe altele."
"Ce compliment ți-a plăcut cel mai mult pentru mâncarea făcută de tine ?"
"Nu trebuie să spui nimic ca să dai un compliment unui bucătar, trebuie doar să ceri a 2a porție."
"Fac de 2 ani naveta din Roșiorii de Vede ca să fac pregătire la arhitectură pentru că vreau să îmi urmez visul și să devin arhitect."
"Eu aș vrea foarte tare să fac orice fel de benzi desenate sau artă digitală."
"Și eu vrea să fac jocuri video."
"Mă car cu chitara peste tot. Dacă am un moment artistic de exprimare, să apuc și să profit de el. Sunt destul de serios. Am și trupă, am contract. Tocmai ce am lansat o piesă nouă."
"Cum se numește ?"
"Totul sau nimic."
https://www.youtube.com/watch?v=E60JZeTJ2rg
"Am un magazin cu majoritatea produselor cerute de client și încerc într-un fel să și educ clientul să încerce ceva nou și bun, la un raport calitate preț foarte bun. Fac și evenimente acolo. Vineri acum o să am o degustare la o cramă de vin."
Pravalia Cu De Toate
"Îmi place să fotografiez și sunt instagramer activ. Pot să îți dau id-ul meu dacă vrei."
"Ok. Care e ?"
"www.instagram.com/yesmyfriend"
"Acum vreo 2 ani un coleg de al meu era la metrou și a văzut o fată. Ea se uită la el, el se uită la ea. Ea s-a urcat în metrou și a făcut și el asta. Ea și-a băgat capul în telefon, el la fel și când a coborât, s-a dus după ea și a pierdut-o în mulțime. A doua zi mi-a povestit asta și împreună cu un alt prieten am venit cu o idee cum să facem lumea să se conecteze între ei. Am făcut o aplicație care ajută lumea să se conecteze între ei mai ușor pe stradă sau oriunde se duc."
Intersect
"Făceam papione din textile și am vrut să fac ceva unic și inedit, așa că am încercat să le fac din lemn și pictate, apoi au început să se vândă. Când eram mic mi-a făcut plăcere să mă joc cu lemnul. Bunicul meu a fost tâmplar și pe la vreo 5-6 ani treceam pe la atelierul lui și stăteam pe acolo. Cred că el m-a inspirat să fac papioane din lemn."
Mr. & Mrs. Papion
"Am terminat peisagistica."
"Care a fost cea mai mare realizare a ta în domeniul ăsta ?"
"Tot ce am realizat după ce am terminat facultatea a fost că nu îmi place de fapt asta."
"Ce ai descoperit până la urmă ca îți dorești să faci cel mai mult ?"
"Grafică publicitară."
"Îmi place să dansez și pentru că nu mai aveam bani cum să îmi plătesc ședințele de coregrafie, mergeam la evenimente ca animatoare."
"Alpineală, asta fac de plăcere și mai scot și bani din asta ca alpinist utilitar. Când eram mai mic pe la 16-17 ani am mers la Cercetașii României. A fost foarte fain că ne-au învățat o grămadă de chestii printre care și asta cu alpineala. Și la un moment dat zice un tovarăș de-al lui taicamiu: 'Bă, am nevoie de tine să îmi faci ceva la un balcon că îmi intră apa la greu.'. Merg să îi repar, apoi un vecin vede și zice că vrea și el, pe urmă vrea alt vecin și tot așa. Pot să zic că mi-am dat atestatul pe blocul ăla. Așa am pornit cu chestia asta și altceva chiar nu mi-aș imagina să fac."
"Sunt blogăr la ArenaIT.net. Acolo testăm telefoane, gedgeturi, scriem știri despre IT. Orice gadget proaspăt lansat noi scriem despre el. M-am apucat de chestia asta dintr-o prostie. Prin 2009 mi-am stricat calculatorul și am fost cu el la un service. Tipul ăla acolo mi-a tras țeapă. Îmi schimba mereu altceva. Îmi schimba RAM-ul, mă duc acasă și nu mergea. Mă duc iar la el și îmi spune că era placa de bază și când ajung acasă... tot nu mergea. Pe urmă îmi spune că era procesorul... și mă tot taxa așa mereu. Așa că m-am enervat și am învățat singur să-l repar. Apoi am studiat chestii de genul timp de 3 ani de zille și pe urmă am început să le iau la mână."
{
Pagina “Oameni ai Bucurestiului “
"Îmi place să dau denumiri oamenilor
într-un fel mai mistic."
"Pe mine cum m-ai numi ?"
"Pui de vârcolac."
"Pe mine cum m-ai numi ?"
"Pui de vârcolac."
Pentru o ședință foto profesională, trimite un mail la cosmaalexandru90@gmail.com și ca bonus îți vei petrece un timp de calitate cu mine o oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu