Rugãciunea bolnavului pentru cei ce-l îngrijesc pe el
Doamne, Dumnezeule al milei si al îndurãrilor, trimite harul Tãu cel sfintitor peste doctorii care mã îngrijesc si peste ajutoarele lor ; acoperindu-i cu harul Tãu ca un bun si iubitor de oameni.
Cãlãuzeste-i Tu, Doamne, în tot ceea ce vor sa faca spre binele meu.
Sã nu sufãr cum a suferit femeia care avea curgere de sânge de doisprezece ani, fara a primi ajutor de la doctori, ci sa primesc vindecarea de bolile mele.
Sa nu se adauge durere peste durerile mele, din nepricererea lor sau din lucrarea celui rãu, ci sa dobandesc sanatatea mult doritã.
Nu in mainile lor este viata mea, Iubitorule de oameni, ci in mainile Tale.
Mã aflu, Doamne, ca cel cazut intre talhari, din pricina suferintei care mã apasã.
Rasplateste, Dumnezeule, tot binele pe care mi-l fac doctorii, daruindu-le intelepciune, sanatate trupeasca si sufleteasca si tot lucrul bun pe care îl cer de la Tine.
Rasplateste, Dumnezeule, toata dragostea pe care mi-o aratã fratii mei în Hristos care mã cerceteaza, înmultind binecuvantarile Tale in casele lor.
Sa fie pentru ei boala mea prilej de a lucra cele bune, ca sa se vadeasca astfel in inimile lor iubira pe care ai cerut-o celor ce Te urmeaza.
Nu este poruncã mai mare, decat porunca de a Te iubi pe Tine si de-i iubi pe semenii nostri.
Întãreste-mã, Dumnezeule preaslãvite, ca vazand dragostea pe care mi-o aratã sa ma rog, ca niciunul din ei sa nu cadã in cursele vrajmasului, ci sa mearga pe calea mantuirii.
Doamne, Dumnezeule al parintilor nostri, daca norii deznadejdii si ai singuratatii se vor abate asupra sufletului meu, atunci trimite-mi Tu frati care sa ma cerceteze si sa mangaie sufletul meu.
Ca vazand grija lor pentru mine, pacatosul, sa Îti multumesc Tie, Celui Care prin pronia Ta cea dumnezeiasca porti de grija robilor Tai, si sa Te laud si sa Te slavesc in vecii vecilor. Amin.
( sursa rugaciunilor : “ Rugaciuni pentru bolnavi si Invataturi de Credinta Ortodoxa despre Boala “, carte editata cu binecuvantarea PS Dr. Laurentiu Streza, Episcop al Caransebesului, Ed. Christiana si Sfanta Manastire Nera, Bucuresti, 2001, avand pe coperta “ Vindecarea Slabanogului “, fresca, Sfanta Manastire Hurezi, biserica mare, naos, secolul al XVII-lea )
( carte pe care am cumparat-o de la biserica “ noastra “ mai demult, biserica de langa noi, prima construita, cea micuta din lemn, azi aflata in aceeasi curte-gradina langa Biserica Nasterea Maicii Domnului, cea alba si inalta, str. Targu-Neamt, sector 6, Drumul Taberei, parohia fratilor Pr. Tincu Constantin si Emilian, Pr. Constantin Tincu este cel care ma binecuvanteaza cand ma miruieste ).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu