Hot Pepper.
Aici voi scrie despre omisiunea de a incunostinta organele judiciare sau articolul 265 cod penal al Romaniei.
Pentru ziua de astazi, Statisticile privind numarul cititorilor blogului meu claseaza pe primul loc cititorii din SUA, urmati de cei din Germania.
In general si in ultimul timp Rusia, Germania au fost cand una, cand alta, pe primul loc in ce priveste lecturile blogului, urmate de Romania, SUA si tari din Europa.
In ultimele 24 de ore cititorii cei mai numerosi au fost cei din SUA, din alte tari europene, Romania fiind cea mai putin activa in ce priveste cititul sau interesul.
Ieri noapte am (re)citit din 2 manuale sau cursuri de Drept penal, partea speciala despre infractiunile care impiedica infaptuirea Justitiei si anume despre infractiunea omisiunii de a incunostinta organele judiciare prevazuta de articolul 265 Cod penal al Romaniei.
Am revazut cursul din facultate ale profesorului meu de drept penal - partea speciala, profesorul Gheorghe Diaconescu care a scris manuale excelente de drept penal special si alaturi de el, anumite capitole sunt scrise de profesorul nostru de seminar ( si profesorul titular de curs al colegilor nostri care in facultate erau mai mari cu un an decat noi ; la cursurile colegilor nostri am participat si eu de la un moment incolo, in primavara anului 2007 cand eu ma aflam in anul II, semestrul 2, iar colegii mei mai mari se aflau prin urmare in anul III, semestrul 2 ) Constantin Duvac.
Cursul profesorilor nostri din facultate, de drept penal special este unul foarte didactic, instructiv si care ajuta mult studentul in a invata si intelege mai ales structura infractiunii si ce anume trebuie sa retinem, cum trebuie sa gandim, care sunt elementele "reper", intrucat nu trebuie invatat pe de rost, ci dreptul trebuie gandit.
Asupra acestui aspect a insistat inca din anul I, semestrul 2, profesorul Ioan Griga cel care ne-a prdat dreptul penal, partea generala.
De asemenea, am deschis si revazut lectura infractiunii prevazute de articolul 265 cod penal al Romaniei, analizate in cursul de Drept penal- partea speciala scris foarte bine de profesorul Boroi, acela despre care auzisem ca preda in Academia de Politie "Al. I. Cuza".
Dupa ce am revazut ambele manuale mentionate mai sus, am ales sa scriu despre infractiunea omisiunii de a incunostinta organele judiciare din cursul nostru din anii facultatii, acela scris de profesorii Gheorghe Diaconescu si Constantin Duvac, intrucat acest curs infatiseaza o discutie interesanta si utila cu privire la subiectul activ - autorul - infractiunii Omisiunii de a incunostinta organele judiciare, mai exact cu privire la persoanele care afla anumite imprejurari de fapt, sau informatii direct spus, atunci cand ele se afla in exercitiul profesiei, si atunci se ridica intrebarea daca - da sau nu - sunt ele, de maniera concreta, legate de secretul profesional.
Au acestea dreptul si obligatia de a incunostinta organele judiciare despre aspecte, imprejurari de fapt, de a comunica informatii foarte simplu spus, care, daca ar fi cunoscute de organele judiciare ar duce la constatarea nevinovatiei unei persoane fizice care se afla urmarita penal, in curs de judecare, condamnata ( deja ) ( dar ) pe nedrept, ori arestata preventiv nelegal ?
Autorii manualului nostru din facultate ne infatiseaza o discutie foarte interesanta pe aceasta tema si dau un raspuns favorabil intrebarii de mai sus.
Cu alte cuvinte, inca de pe acuma va pot spune ca raspunsul este : Da.
Da. Insesi persoanele care, aflandu-se in exercitiul functiunii sau profesiei, daca afla anumite informatii, imprejurari de fapt, situatii care - daca ar fi cunoscute, stiute de organele judiciare care : efectueaza o urmarire penala, judeca, sau au condamnat pe nedrept, sau inca tin sub arest preventiv o persoana - ar duce la constatarea nevinovatiei persoanei fizice care face obiectul ori subiectul acestora ( urmaririi penale, judecatii, condamnarii, arestului preventiv ).
Concluzia care se impune este ca orice persoana fizica care are o informatie oricat de mica, sau mai mare, mai importanta, despre o persoana ce se afla urmarita penala, sau in curs de judecata ( fiind trimisa in judecata ), sau inca condamnata printr-o hotarare judecatoreasca - definitiva sau nu ( nu are importanta ! ) - sau inca, tinuta sub arest preventiv - si pe care, daca ar divulga-o, spune-o organelor de Stat, organelor judiciare, atunci s-ar constata nevinovatia persoanei urmarite penal, judecate, condamnate, tinute sub arest preventiv, - poate si trebuie, are obligatia sa incunostinteze despre aceasta, in mod direct organele judiciare ( adica acelea care efectueaza urmarirea penala, procurorul, sau pe judecatorul care judeca ) sau orice Organ de Stat care la randul sau, fiind organ de Stat este obligat sa incunostinteze la randul sau organele judiciare.
Organele judiciare nu trebuie numaidecat sa fie exact acelea care efectueaza urmarirea penala, adica exact procurorul care se ocupa de urmarirea penala, sau exact judecatorul care judeca cauza in care e implicata persoana cu privire la care informatia poarta si a carei nevinovatie poate fi constata prin aducerea la cunostinta a informatiei respective ( sau a informatiilor ).
Prin urmare, atunci cand o persoana fizica este fie arestata preventiv, fie in curs de judecata, fie a fost condamnata ( pe nedrept ) in baza unei hotarari judecatoresti care este definitiva sau nu este inca definitiva, persoanele fizice care cunosc date, informatii, fapte pozitive, de natura sa vorbeasca frumos si pozitiv despre persoana "victima" sau "subiect" al arestarii preventive, al judecatii, al condamnarii, sau care chiar dezvinovatesc persoana - au obligatia sa aduca aceste informatii la cunostinta unui Organ de Stat si / sau a organelor judiciare ( procuror, parchet, judecator, instante judecatoresti ).
Daca puteti contribui la salvarea unui nevinovat, atunci nu ezitati sa o faceti, mai mult, legea spune ca trebuie.
In cursul acestei zile voi scrie cum am anuntat mai sus si voi arata explicatiile, deosebit de interesante si frumoase, expuse in cursul nostru din facultate de Drept Penal Special de profesorii Gheorghe Diaconescu si Constantin Duvac.
Dar, va dura putin caci trebuie sa incep sa scriu, ieri noapte si azi dimineata am citit si recitit, m-am gandit la aceasta "Tema" si in cele din urma am ales sa scriu din manualul nostru din facultate.
Astazi este 1 mai 2013, o zi de miercuri insorita si linistita, pesemne ca oamenii au plecat la mare sau la iarba verde, intr-o mica vacanta de 1 mai.
Adica, pesemne ca de aceea nu citesc ei blogul, cei din Romania.
Ma gandesc ca ziua de 1 Mai este si in SUA, Rusia, Germania, Franta, Italia, si alte tari ( chiar si Malaezia ).
Imi amintesc de vara 2008, dupa licenta unei colege, intr-o zi n-am intalnit si am petrecut mai multe ore la strandul "Ciurel", din zona cartierului Crângasi din Bucuresti, insa colega mea a venit cu laptopul si am vazut fotografiile de la Festivitatea Robelor din vara 2008, adica o festivitate organizata anual, la terminarea anului IV al facultatii de Drept, de studentii fiecarei promotii, fiecarei generatii care studiaza / au studiat Drept ; de asemenea am vorbit despre subiectele de la examenul de licenta, daca au fost intrebari cu "capcane" sau 'subtilitati" sau cu un grad mai mare de dificultate, sau complexe, pe scurt cum a fost examenul de licenta.
Colega mea mi-a adus pentru a discuta pe marginea lor, grila cu intrebarile de la examenul lor de licenta, al colegilor cu un an mai mari in facultate.
Ne aflam in vacanta de vara, ea terminase anul IV si facultatea totodata, iar eu terminasem anul III si trecusem in anul IV.
Alte noutati sunt, de cateva zile, adresa de mail a lui Tiberius Barbacioru a fost intrerupta ( adica contul sau ) sau dezactivata si pana acum conexiunea nu a fost restabilita.
Mihaela Stanescu, fiica Corneliei (Bogdan) Stanescu, adica a colegei de liceu a tatalui si de fapt a parintilor mei de la liceul Gh. Sincai din Bucuresti, mi-a dat ok-ul pe linkedin.com.
Cornelia mi-a povestit la telefon ca a copilarit pe aceeasi strada cu tatal meu, intrucat erau vecini si locuiau in apropiere si ea a cunoscut-o pe bunica mea Teodora Marcov ( sau Feodosia Sestocenco, casatorita cu Alexei Marcov ) ; pe bunica mea din partea tatalui eu nu am cunoscut-o, deoarece ea a decedat chiar inainte ca tata sa se insoare, si chiar dupa ce parintii mei s-au casatorit, eu nu am sosit pe lume imediat, ci vreo 2, aproape 3 ani chiar mai tarziu.
De unde, ma gandesc ca am avut un presentiment, dar pesemne ca nu am avut incotro si a trebuit sa aterizez cu barza chiar in Romania, un lucru pe care l-am regretat amarnic, dar amarnic, numai Dumnezeu o stie !
Vom vedea cata buna-credinta si cat de decenta este Romania, pentru viitor, daca pana acuma s-a purtat salbatic, cu brutalitate, nedrept, indecent, cu rautate si faptele ei o arata pe deplin.
Romania care nu s-a purtat bine cu noi, cu mine cel putin si cu multi alti romani, care nu ne-a apreciat si care ne-a calcat munca, viata, drepturile in picioare, draga de ea, tara in care ne-am nascut si care nu pare sa aiba constiinta sau bun simt.
Si sa nu plangi ca ai trait aici si inca in plin regim comunist ?
Il rog pe Dumnezeu sa nu ma mai nasc niciodata, caci am vazut ce poate pielea oamenilor si care le sunt limitele, grabiti sa infaptuiasca raul si lenesi si incapatanati cand e vorba sa spuna o vorba buna, sau sa faca ceva bun, sa fim sinceri nu pierdeam nimic daca nu faceam cunostinta.
Multi recunosc ca sunt oameni rai si ca asa vor ramane si pe viitor.
Pe de alta parte, numai la Dumnezeu poate omul sta in pace, linistit si sa fie iubit si respectat si sa nu il calce toti nenorocitii cu sau fara diplome, functii, grade. s.a.m.d.
In orice circumstanta, sinceritatea e mai buna decat toate.
Sa vedem daca voi ajunge in Saptamana Patimilor si la Biserica asa cum imi doresc, si daca da, ma voi ruga negresit pe langa toata lista mea de prieteni, pentru Antonela Costache, ma rog pentru ea, Antonela Anemary acestea sunt prenumele ei si acum Dumnezeu le stie foarte bine.
Pesemne colegii ei judecatori pot spune despre ea mai mult si mai frumos decat au scris ziarele anume ca ar fi fost ea "Antonela SRL".
Oricum nu trebuie sa credem tot ce auzim, mi-am amintit inca alte doua imprejurari in care am fost in prezenta Antonelei Mares Costache, la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, despre una am mai scris insa nu stiu daca am scris un alt aspect, a fost o sedinta de judecata in care am intrat in calitate de grefiera de sedinta, iar sedinta a decurs bine, despre a doua insa nu am scris.
Din nefericire insa nu am nicio stiinta sau informatie despre situatia de fapt actuala in care cu sau fara voia ei este implicata Antonela Costache si care este in atentia organelor de urmarire penala.
Insa am citit Incheierea de sedinta prin care judecatorul Curtii de Apel Bucuresti, Stan Mustata ( este mentionata intr-un articol pe pagina Luju.ro, Lumea Justitiei ) a admis cererea de liberare sub control judiciar a Antonelei Costache, si el a spus ca din data de 15 martie, data arestarii preventive, timp de 40 de zile, nu au fost aduse si nu au aparut probe impotriva Antonelei Costache, prin urmare temeiurile luarii masurii arestarii preventive nu mai subzista, nu mai exista, nu mai sunt de actualitate.
Pe pagina Luju.ro un comentator a spus ca, in acest caz, trebuia solicitata instantei, revocarea masurii arestarii preventive si nu liberarea provizorie sub control judiciar.
Oricum, judecatorul Stan Mustata a consemnat foarte frumos despre Antonela Costache.
Este adevarat, judecand recursul, caci incheierea aceasta se dã cu recurs, Inalta Curte ( ICCJ ) avand in vedere ca este forul suprem judecatoresc, s-a temut sa constate cele consemnate de judecatorul Curtii de Apel Bucuresti, Stan Mustata, insa, la urmatoarea cerere de liberare pe care Antonela Costache o va formula nu va avea incotro si va trebui sa constate ca impotriva Antonelei nu au aparut probe, adica ceea ce a scris in incheierea data in sedinta publica din 25 aprilie 2013, judecatorul Stan Mustata de la CAB.
In Saptamana Patimilor, sa avem un gand bun si pentru procurorii DNA, desi pesemne ca unii se vor intreba de ce ?
Mihaela Stanescu a absolvit Dreptul la Universitatea Titulescu.
Impreuna cu profesorul astronom Ieronim Mihaila am pregatit vizita in Romania si la Bucuresti a domnului Jean-Bernard Deloly, secretarul AIRAMA care va sosi din Franta, mai intai la Suceava pentru observarea si studierea eclipsei de soare din 10 mai 2013, apoi va sosi de la Suceava la Bucuresti pe 13 mai 2013 dis-de-dimineata, iar pe 14 mai se va intalni cu profesorii care alcatuiesc echipa de la Bucuresti si care insa au ales sa nu faca experimente cu pendulul Allais intrucat eclipsa nu este vizibila in Romania, ci numai in Australia si mai precis intre paralela de minus 20 de grade si pana la Ecuator, ori Romania se afla la paralela de 45 de grade.
Pentru ziua de 13 mai 2013 am cautat (pe internet) sa vizitam un muzeu, insa toate muzeele sunt inchise lunea, si atunci nu ne mai ramane decat sa vizitam Institutul Francez din Bucuresti, de pe Bulevardul Dacia nr. 77, sector 1 sau sa facem o plimbare prin centrul Bucurestiului.
Ma gandeam sa ii arat inginerului si prof. Deloly cladirea veche, cu stil, si care mi-a placut, a Universitatii noastre Spiru Haret din str. Ion Ghica 13, sector 3, aflata in imediata apropiere a Bisericii Ruse ( zona de la Universitate), mai ales ca profesorul Deloly va "trage" la un hotel aflat undeva pe acele stradute invecinate strazii Ion Ghica 13, pe str. Ion Nistor la numarul 4.
Pe google. ro nu am activa optiunea vizualizarii concrete a strazilor cu Google View ( Street ), insa strada Ion Nistor se afla aproape de Muzeul de Istorie, pe o straduta mica, ingusta, undeva chiar la Universitate, adica in inima Bucurestilor.
Si nu departe de facultatea de matematica a Universitatii Bucuresti, din strada Academiei nr. 14, unde ne vom intalni pe data de 14 mai 2013, a doua zi adica, si vom observa miscarile pendulului Allais, instalat in facultatea de matematica, nu departe de Catedra de Astronomie, de Planetarium-ul facultatii si vom discuta pe marginea eclipselor in general.
Apoi dupa 2 ore de discutie si de urmarire a miscarilor si oscilatiilor pendulului Allais, vom lua masa la "Hot Pepper" sau "La ardeiul iute" sau la restaurantul "Au piment pimenté / épicé" ( "Au piment (rouge)" ), situat in Piata Constitutiei si avand in fata lui, in toata splendoarea ei cladirea Parlamentului Romaniei.
Este acelasi restaurant ca si cel din 20 iulie 2012, cateva fotografii se afla pe blogul meu, pe paginile intitulate "Parlamentul Romaniei" si "Parlamentul Romaniei 2" in ziua de 20 iulie 2012.
Si acum cred ca ma pregatesc sa ma duc sa iau masa de pranz.
Este ora 13h55 la Bucuresti si le spun "Pofta Buna" celor care pana la ora aceasta nu au luat masa de pranz.
Astazi este 1 mai 2013, o zi de miercuri insorita si linistita, pesemne ca oamenii au plecat la mare sau la iarba verde, intr-o mica vacanta de 1 mai.
Adica, pesemne ca de aceea nu citesc ei blogul, cei din Romania.
Ma gandesc ca ziua de 1 Mai este si in SUA, Rusia, Germania, Franta, Italia, si alte tari ( chiar si Malaezia ).
Imi amintesc de vara 2008, dupa licenta unei colege, intr-o zi n-am intalnit si am petrecut mai multe ore la strandul "Ciurel", din zona cartierului Crângasi din Bucuresti, insa colega mea a venit cu laptopul si am vazut fotografiile de la Festivitatea Robelor din vara 2008, adica o festivitate organizata anual, la terminarea anului IV al facultatii de Drept, de studentii fiecarei promotii, fiecarei generatii care studiaza / au studiat Drept ; de asemenea am vorbit despre subiectele de la examenul de licenta, daca au fost intrebari cu "capcane" sau 'subtilitati" sau cu un grad mai mare de dificultate, sau complexe, pe scurt cum a fost examenul de licenta.
Colega mea mi-a adus pentru a discuta pe marginea lor, grila cu intrebarile de la examenul lor de licenta, al colegilor cu un an mai mari in facultate.
Ne aflam in vacanta de vara, ea terminase anul IV si facultatea totodata, iar eu terminasem anul III si trecusem in anul IV.
Alte noutati sunt, de cateva zile, adresa de mail a lui Tiberius Barbacioru a fost intrerupta ( adica contul sau ) sau dezactivata si pana acum conexiunea nu a fost restabilita.
Mihaela Stanescu, fiica Corneliei (Bogdan) Stanescu, adica a colegei de liceu a tatalui si de fapt a parintilor mei de la liceul Gh. Sincai din Bucuresti, mi-a dat ok-ul pe linkedin.com.
Cornelia mi-a povestit la telefon ca a copilarit pe aceeasi strada cu tatal meu, intrucat erau vecini si locuiau in apropiere si ea a cunoscut-o pe bunica mea Teodora Marcov ( sau Feodosia Sestocenco, casatorita cu Alexei Marcov ) ; pe bunica mea din partea tatalui eu nu am cunoscut-o, deoarece ea a decedat chiar inainte ca tata sa se insoare, si chiar dupa ce parintii mei s-au casatorit, eu nu am sosit pe lume imediat, ci vreo 2, aproape 3 ani chiar mai tarziu.
De unde, ma gandesc ca am avut un presentiment, dar pesemne ca nu am avut incotro si a trebuit sa aterizez cu barza chiar in Romania, un lucru pe care l-am regretat amarnic, dar amarnic, numai Dumnezeu o stie !
Vom vedea cata buna-credinta si cat de decenta este Romania, pentru viitor, daca pana acuma s-a purtat salbatic, cu brutalitate, nedrept, indecent, cu rautate si faptele ei o arata pe deplin.
Romania care nu s-a purtat bine cu noi, cu mine cel putin si cu multi alti romani, care nu ne-a apreciat si care ne-a calcat munca, viata, drepturile in picioare, draga de ea, tara in care ne-am nascut si care nu pare sa aiba constiinta sau bun simt.
Si sa nu plangi ca ai trait aici si inca in plin regim comunist ?
Il rog pe Dumnezeu sa nu ma mai nasc niciodata, caci am vazut ce poate pielea oamenilor si care le sunt limitele, grabiti sa infaptuiasca raul si lenesi si incapatanati cand e vorba sa spuna o vorba buna, sau sa faca ceva bun, sa fim sinceri nu pierdeam nimic daca nu faceam cunostinta.
Multi recunosc ca sunt oameni rai si ca asa vor ramane si pe viitor.
Pe de alta parte, numai la Dumnezeu poate omul sta in pace, linistit si sa fie iubit si respectat si sa nu il calce toti nenorocitii cu sau fara diplome, functii, grade. s.a.m.d.
In orice circumstanta, sinceritatea e mai buna decat toate.
Sa vedem daca voi ajunge in Saptamana Patimilor si la Biserica asa cum imi doresc, si daca da, ma voi ruga negresit pe langa toata lista mea de prieteni, pentru Antonela Costache, ma rog pentru ea, Antonela Anemary acestea sunt prenumele ei si acum Dumnezeu le stie foarte bine.
Pesemne colegii ei judecatori pot spune despre ea mai mult si mai frumos decat au scris ziarele anume ca ar fi fost ea "Antonela SRL".
Oricum nu trebuie sa credem tot ce auzim, mi-am amintit inca alte doua imprejurari in care am fost in prezenta Antonelei Mares Costache, la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti, despre una am mai scris insa nu stiu daca am scris un alt aspect, a fost o sedinta de judecata in care am intrat in calitate de grefiera de sedinta, iar sedinta a decurs bine, despre a doua insa nu am scris.
Din nefericire insa nu am nicio stiinta sau informatie despre situatia de fapt actuala in care cu sau fara voia ei este implicata Antonela Costache si care este in atentia organelor de urmarire penala.
Insa am citit Incheierea de sedinta prin care judecatorul Curtii de Apel Bucuresti, Stan Mustata ( este mentionata intr-un articol pe pagina Luju.ro, Lumea Justitiei ) a admis cererea de liberare sub control judiciar a Antonelei Costache, si el a spus ca din data de 15 martie, data arestarii preventive, timp de 40 de zile, nu au fost aduse si nu au aparut probe impotriva Antonelei Costache, prin urmare temeiurile luarii masurii arestarii preventive nu mai subzista, nu mai exista, nu mai sunt de actualitate.
Pe pagina Luju.ro un comentator a spus ca, in acest caz, trebuia solicitata instantei, revocarea masurii arestarii preventive si nu liberarea provizorie sub control judiciar.
Oricum, judecatorul Stan Mustata a consemnat foarte frumos despre Antonela Costache.
Este adevarat, judecand recursul, caci incheierea aceasta se dã cu recurs, Inalta Curte ( ICCJ ) avand in vedere ca este forul suprem judecatoresc, s-a temut sa constate cele consemnate de judecatorul Curtii de Apel Bucuresti, Stan Mustata, insa, la urmatoarea cerere de liberare pe care Antonela Costache o va formula nu va avea incotro si va trebui sa constate ca impotriva Antonelei nu au aparut probe, adica ceea ce a scris in incheierea data in sedinta publica din 25 aprilie 2013, judecatorul Stan Mustata de la CAB.
In Saptamana Patimilor, sa avem un gand bun si pentru procurorii DNA, desi pesemne ca unii se vor intreba de ce ?
Mihaela Stanescu a absolvit Dreptul la Universitatea Titulescu.
Impreuna cu profesorul astronom Ieronim Mihaila am pregatit vizita in Romania si la Bucuresti a domnului Jean-Bernard Deloly, secretarul AIRAMA care va sosi din Franta, mai intai la Suceava pentru observarea si studierea eclipsei de soare din 10 mai 2013, apoi va sosi de la Suceava la Bucuresti pe 13 mai 2013 dis-de-dimineata, iar pe 14 mai se va intalni cu profesorii care alcatuiesc echipa de la Bucuresti si care insa au ales sa nu faca experimente cu pendulul Allais intrucat eclipsa nu este vizibila in Romania, ci numai in Australia si mai precis intre paralela de minus 20 de grade si pana la Ecuator, ori Romania se afla la paralela de 45 de grade.
Pentru ziua de 13 mai 2013 am cautat (pe internet) sa vizitam un muzeu, insa toate muzeele sunt inchise lunea, si atunci nu ne mai ramane decat sa vizitam Institutul Francez din Bucuresti, de pe Bulevardul Dacia nr. 77, sector 1 sau sa facem o plimbare prin centrul Bucurestiului.
Ma gandeam sa ii arat inginerului si prof. Deloly cladirea veche, cu stil, si care mi-a placut, a Universitatii noastre Spiru Haret din str. Ion Ghica 13, sector 3, aflata in imediata apropiere a Bisericii Ruse ( zona de la Universitate), mai ales ca profesorul Deloly va "trage" la un hotel aflat undeva pe acele stradute invecinate strazii Ion Ghica 13, pe str. Ion Nistor la numarul 4.
Pe google. ro nu am activa optiunea vizualizarii concrete a strazilor cu Google View ( Street ), insa strada Ion Nistor se afla aproape de Muzeul de Istorie, pe o straduta mica, ingusta, undeva chiar la Universitate, adica in inima Bucurestilor.
Si nu departe de facultatea de matematica a Universitatii Bucuresti, din strada Academiei nr. 14, unde ne vom intalni pe data de 14 mai 2013, a doua zi adica, si vom observa miscarile pendulului Allais, instalat in facultatea de matematica, nu departe de Catedra de Astronomie, de Planetarium-ul facultatii si vom discuta pe marginea eclipselor in general.
Apoi dupa 2 ore de discutie si de urmarire a miscarilor si oscilatiilor pendulului Allais, vom lua masa la "Hot Pepper" sau "La ardeiul iute" sau la restaurantul "Au piment pimenté / épicé" ( "Au piment (rouge)" ), situat in Piata Constitutiei si avand in fata lui, in toata splendoarea ei cladirea Parlamentului Romaniei.
Este acelasi restaurant ca si cel din 20 iulie 2012, cateva fotografii se afla pe blogul meu, pe paginile intitulate "Parlamentul Romaniei" si "Parlamentul Romaniei 2" in ziua de 20 iulie 2012.
Si acum cred ca ma pregatesc sa ma duc sa iau masa de pranz.
Este ora 13h55 la Bucuresti si le spun "Pofta Buna" celor care pana la ora aceasta nu au luat masa de pranz.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu