Rugãciune pentru Bisericã si pentru lume
Nascatoare de Dumnezeu, Fecioarã Marie, Maica Bisericii, tie îti încredintãm întreaga Bisericã.
Pe tine, Ajutorul episcopilor, te rugãm sa-i aperi si sa-i intaresti pe episcopi in misiunea lor apostolica, precum si pe preotii, calugarii si laicii care ii ajuta in munca lor grea.
In clipa mortii sale rascumparatoare, dumnezeiescul tau Fiu te-a dat ucenicului sãu iubit ca Mamã : adu-ti aminte de poporul crestin, care se incredinteaza tie.
Adu-ti aminte de toti fiii tai : du rugaciunile lor la Dumnezeu, pastreaza-le nestirbita credinta, intareste-le speranta, inflacareaza-le iubirea.
Adu-ti aminte de cei aflati in strâmtorãri, in lipsuri si in primejdii, de cei prigoniti... Daruieste-le tarie si grabeste clipa mult-doritei eliberari.
Priveste cu bunatate la fratii nostri despartiti si daruieste-ne unirea, Tu care l-ai nascut pe Cristos, puntea de unire intre Dumnezeu si oameni.
Lacas al luminii neumbrite si neprihanite, roaga-l pe Fiul tau, Mijlocitorul impacarii noastre cu Tatal, sa ierte cu indurare greselile noastre si sa indeparteze dintre noi orice dezbinare, dand sufletelor noastre bucuria dragostei fratesti.
Inimii tale Neprihanite, Fecioarã Nascatoare de Dumnezeu, ii incredintam intregul neam omenesc.
Du-l la cunoasterea singurului si adevaratului Mantuitor, Isus Cristos, indeparteaza toate nenorocirile pe care pacatul le aduce asupra lui si daruieste-i pacea, rod al adevarului si al dreptatii, al libertatii si al iubirii.
Fã ca Biserica intreaga sa inalte catre Dumnezeul indurarilor imnul de lauda si multumire, imnul de bucurie si veselie, caci lucruri mari a facut Domnul prin tine, o milostivã, o blandã, o dulce Fecioarã Marie ! Amin. ( cf. Papa Paul al VI-lea, Rugaciune la incheierea Conciliului Vatican II ).
( extras din Carte de Rugaciuni – Sfanta Liturghie ( Editie revizuitã ), Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti, Imprimatur 21 noiembrie 1990, V Ioan Robu Arhiepiscop )
Mediteazã zilnic in cursul sãptãmânii :
“Nu e cine stie ce mare lucru sã trãiesti bine cu oamenii buni si pasnici ; fireste, aceasta place tuturor, cãci oricine cautã linistea si iubeste mai mult pe cei care sunt de acord cu el.
Dar sa traiesti in pace cu oameni ursuzi, stricati sau neorânduiti, sau cu cei care se împotrivesc nouã, este un mare har, o faptã plinã de bãrbãtie si vrednicã de toatã lauda”. ( Imitatiunea lui Cristos, cartea II, cap. 3 nr. 13, 14 )
“Cand cineva cere de la tine un lucru, fie ca este superiorul tau, inferior sau egal cu tine, departe de a te arãta jignit, sa aibi grijã de a-l face cu toata placerea”. ( Imitatiunea lui Cristos Cart. III, Cap. 49, Nr. 7 ).
Rugãciune :
Pr. Laudat si preamarit sa fii in veci, Doamne, fiindca in persoana Sfantului Anton de Padova ai daruit Bisericii un sprijin atat de puternic, sufletelor noastre un exemplu graitor de virtute si lumii intregi un facator de minuni fara seaman.
Credinciosii : Te rugam, pentru dragostea ce ai aratat acestui Sfant si ce inca i-o arati neincetat, aprinde si in inima noastra o scanteie a iubirii ceresti.
Pr. Distruge in noi iubirea neoranduita a patimilor noastre, ca si noi sa murim in pacea milei Tale si sa Te laudam in vecii vecilor. Amin.
( rugaciune extrasa din “ Sfântul Anton sã ne ajute ! Devotiuni in cinstea Sfântului Anton de Padova “, culese de Canonicul Jos. Schubert, Bucuresti, Tip. “ Bucovina “, I. E. Toroutiu, 1942 – Can. Dr. Antonius Durcovici lib.censor, Reimprimatur V Alexandru Th. Cisar Arhiepiscopus Bucarestiensis, Bucarestini, 1 Oct. 1941. )
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu