Pilde mariane (Din minunile Maicii Domnului) :
Vindecarea unui bolnav si recunostinta lui
Patryck Peyton, un miner irlandez, inalt de aproape doi metri, robust, s-a imbolnavit de tuberculoza pulmonara din cauza lucrului in minã.
Era imigrant, venit la lucru in Statele Unite.
Si-a intrerupt munca, si-a ingrijit sanatatea, iar dupa ce s-a restabilit, a intrat in seminarul catolic din Indiana, ca sa se faca preot, desi era deja inaintat in varsta.
Intr-o zi a avut pe neasteptate o noua hemoptizie, iar doctorii se aratau pesimisti in privinta sanatatii lui.
Era descurajat.
Un preot catolic batran a venit intr-o zi sa-l vada, si i-a zis :
- De ce nu ceri Sfintei Fecioare sa te vindece ? Ea poate face mai mult decat orice doctor. Recurge la ea, roaga-te Rozariul, Maria poate face tot ceea ce poate face si Dumnezeu, diferenta este : Dumnezeu, prin vointa Lui, Sfanta Fecioara, prin rugaciunea ei.
Aceste cuvinte, a marturisit el, i-au dat nadejdea si siguranta pe care nu le avusese pana atunci.
Pana atunci, niciunul din cei care il vizitasera nu izbutisera sa-l consoleze.
A inceput deci, sa recite Rozarii dupa Rozarii, zi si noapte, in patul sau de boala. Dupa putine zile, a inceput sa se ridice din pat, un examen radiologic a constatat disparitia tuturor focarelor de boala.
Era vindecat !
Ca recunostinta, el si-a dedicat toata activitatea preoteasca propagarii Rozariului.
Se numea pe sine, magarul Maicii Domnului si zicea : “Sfanta Fecioara are toata initiativa, eu ma duc unde vrea Ea, gloria mea este de a fi magarul ei”.
Condus de principiul : O familie care se roaga este unitã, el a folosit toate metodele reclamei americane : notite in ziare, articole publicitare, programe de radio si televiziune.
Ceva miraculos ii calauzea initiativele.
Superiorii sai din Congregatia Sfintei Cruci l-au trimis la Albany, in statul New York, de unde a inceput activitatea de propagator al cultului Sfintei Fecioare.
Intr-o zi a plecat in California, la Los Angeles, si a oficiat in Biserica artistilor catolici de la Hollywood.
A antrenat bunavointa unora dintre acestia, intre care Bing Crosby si Loretta Young, care i-au dat concursul la programele lui de televiziune, pentru propagarea recitarii Rozariului in familii.
A facut apoi filme artistice, in care peste 400 de actori de la Hollywood, de diferite religii, si-au dat contributia si numele, intre care Gregory Peck si Ethel Barrymore.
Filmele lui au ajuns pana in China si Japonia.
A montat apoi Cele 15 mistere ale Rozariului, o serie de scurte secvente filmate, cu mare putere de impresie asupra spectatorilor.
Atribuia succesul filmelor sale, nu atat talentului actorilor si regizorilor, cat rugaciunilor care se fac pentru reusita lor.
Aceasta activitate de propagare a recitarii Rozariului in familii, a avut un succes miraculos in America, Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud, Canada, Asia.
Sute de familii au deprins obiceiul recitarii Rozariului in comun.
In luna mai, a anului 1970, parintele Peyton a predicat cruciada Rozariului in Palestina, sub egida Patriarhatului latin de Ierusalim.
Succesul lui demonstreaza cã, in tot ce facea, Sfanta Fecioara avea intotdeauna initiativa.
Ea era cea care dispunea imprejurarile favorabile si misca inimile oamenilor, si aratã totodata ce influenta binefacatoare pot avea mijloacele moderne de comunicare sociala, cand sunt folosite spre binele moral al societatii.
( Extras din Pilde mariane, Pr.Gheorghe Ciuraru, Editia I-a, Editura Serafica, Roman, jud.Neamt, 2007 )
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu